Video af Peng Shuai med olympiske embedsmænd giver anledning til et opgør med tennis


Peng Shuai, den kinesiske tennisstjerne, der forsvandt fra det offentlige liv i mere end en uge, efter hun anklagede en tidligere topembedsmand for seksuelle overgreb, optrådte i et live videoopkald med præsidenten for Den Internationale Olympiske Komité og andre embedsmænd i organisationen d. Søndag.

Videoen dæmpede nogle bekymringer om Pengs umiddelbare velbefindende. Det kom dog til kort, hvad tennis-officials, som stadig ikke har været i stand til at etablere uafhængig kontakt med Peng, har været krævende, siden den kinesiske regering begyndte at forsøge at censurere enhver diskussion af Pengs påstande, og at hun stort set forsvandt efter at have postet dem på et af Kinas vigtigste sociale medier tidligere på måneden, hvilket skabte en standoff mellem to af verdens førende sportsorganisationer.

Peng, 35, en tre gange olympisk spiller, havde været forsvundet siden 2. november, hvor hun brugte sociale medier til at anklage Zhang Gaoli, 75, en tidligere vicepremier i Kina, for seksuelt overgreb på hende i sit hjem for tre år siden. Hun beskrev også at have haft et on-and-off konsensusforhold med Zhang.

Ifølge IOC holdt Peng et 30-minutters opkald med Thomas Bach, organisationens præsident og en tidligere olympisk fægter. I en erklæring offentliggjort på IOC’s hjemmeside, der ledsagede et billede af opkaldet, sagde organisationen, at Peng erklærede, “at hun er i sikkerhed og har det godt, bor i sit hjem i Beijing, men vil gerne have sit privatliv respekteret på dette tidspunkt. Derfor foretrækker hun at bruge sin tid sammen med venner og familie lige nu.”

En ven af ​​Peng hjalp hende med hendes engelsk, ifølge en olympisk embedsmand, selvom Peng blev dygtig til sproget i løbet af sin 15-årige professionelle tenniskarriere.

Emma Terho, som er formand for IOC-atletkommissionen og deltog i opkaldet, sagde, at hun var lettet over at se, at Peng så ud til at være sikker. “Hun så ud til at være afslappet,” sagde Terho. “Jeg tilbød hende vores støtte og for at holde kontakten når som helst, det passede hende, hvilket hun naturligvis satte pris på.”

Billede

Kredit…Kim Hong-Ji/Reuters

Pengs forsvinden efter beskyldningerne placerede IOC under et mikroskop. Beijing er vært for de olympiske vinterlege i februar, og embedsmænd og topsportspersoner havde krævet, at IOC pressede den kinesiske regering for at garantere hendes sikkerhed og hendes evne til at tale åbent om anklagen om seksuelle overgreb.

IOC er udsat for betydelig kritik for at afholde legene i Beijing midt i Kinas undertrykkelse af dissens fra fremtrædende kultur- og forretningsfigurer som Jack Ma, grundlægger af internetfirmaet Alibaba, dets undertrykkelse af pro-demokratiske protester in Hong Kong og Tibetog dets behandling af muslimske minoriteter – anset for folkedrab af USA og lovgivere i flere nationer.

Ifølge IOC-erklæringen inviterede Bach Peng til en middag, når han ankommer til legene i Beijing, som vil omfatte Terho og Li Lingwei, et IOC-medlem og det kinesiske tennisforbunds embedsmand, som også deltog i opkaldet.

De tilsyneladende venlige drillerier og middagsplaner gjorde dog ikke meget for at tilfredsstille Steve Simon, WTA Tourens administrerende direktør. Simon har forsøgt at etablere uafhængig kontakt med Peng i mere end en uge uden held og er blevet mere og mere skarp i sin kritik af den kinesiske regering, da dens regeringskontrollerede medieenheder udgav en række billeder og videoer af hende.

I en erklæring søndag efter udgivelsen af ​​IOC-videoen sagde en talsmand for WTA og Simon: “Det var godt at se Peng Shuai i de seneste videoer, men de lindrer eller adresserer ikke WTA’s bekymring om hendes velbefindende. og evne til at kommunikere uden censur eller tvang. Denne video ændrer ikke vores opfordring til en fuldstændig, retfærdig og gennemsigtig undersøgelse uden censur af hendes påstand om seksuelle overgreb, hvilket er det spørgsmål, der gav anledning til vores første bekymring.”

Mens flere topsportsembedsmænd har udtalt sig på Pengs vegne og stillet spørgsmålet “Hvor er Peng Shuai”, der er gået viralt i de seneste uger, har kun Simon gjort det klart, at hans organisation ikke vil afholde nogen turneringer i Kina, hvis regeringen gør det. ikke give hende tilladelse til at bevæge sig frit, tale åbent om anklagerne om overfald og undersøge hændelsen.

Flytningen kan koste kvinders pro-tennis hundredvis af millioner dollars i investeringer fra Kina, men i et brev til Kinas ambassadør i USA fredag ​​gentog Simon organisationens holdning. Han sagde, at WTA ikke ville være i stand til at fortsætte med at afholde sine ni begivenheder i Kina, inklusive de prestigefyldte Tour Finals, planlagt til at finde sted i Shenzhen til og med 2028, hvis han ikke kunne garantere sikkerheden for tennisspillere i landet.

Mænds pro-touren har også krævet sikkerhed for Pengs sikkerhed, men har ikke truet med at stoppe med at afholde turneringer i Kina, som i vid udstrækning er blevet betragtet som et stort vækstmarked for alle sportsgrene, men som udgør betydelige moralske risici for enhver, der driver forretning med en stadig mere autoritær regering.

“Penge overtrumfer alt,” sagde Martina Navratilova, den tidligere mester og tenniskommentator, der hoppede af til USA, da hun var 18 år gammel for at undslippe det kommunistiske styre i Tjekkoslovakiet.

Navratilova er en af ​​flere førende tennisfigurer og regeringsledere, der udtaler sig på Pengs vegne. Da omkvædet blev højere i sidste uge, begyndte kinesiske medier at udgive uddrag af Peng for at forsøge at overbevise en skeptisk offentlighed om, at hun var okay.

Billede

Kredit…Via Twitter @Qingqingparis/Via Reuters

Videoklip af hende på en restaurant i Beijing blev lagt på Twitter-kontoen til Hu Xijin, chefredaktør på The Global Times, en indflydelsesrig kommunistparti-avis, som beskrev dem som at vise Peng spise middag med sin træner og venner på lørdag.

Hu postede en anden video timer senere, og beskrev det som åbningsceremonien for en teen-tenniskampfinale i Beijing søndag, hvor Peng “dækkede op”, og så endnu en af ​​hende signering af tennisbolde og poserer til billeder med børn.

I fredags en journalist for en anden kinesisk medieenhed udgivet billeder, der siges at være af Peng i hvad der så ud til at være et soveværelse, omgivet af udstoppede dyr. På disse billeder virkede Peng yngre end hun gjorde på nyere billeder af hende, og der var intet at bekræfte, hvornår de var blevet taget.

Disse indlæg fulgte Kinas statsejede tv-selskab udsender en besked, der angiveligt var fra hende.

“Hej alle sammen, det er Peng Shuai,” stod der. Det kaldte anklagen om seksuelle overgreb, som blev fremsat for blot få uger siden, usand. “Jeg er ikke savnet, og jeg er heller ikke usikker,” lød beskeden. “Jeg har hvilet derhjemme, og alt er fint. Tak igen, fordi du bekymrer dig om mig.”

Beskeden var almindeligt antaget at være skrevet af en anden end Peng.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *