No. 1 South Carolina får en Statement Win Over No. 2 UConn


I et matchup mellem de to højest placerede hold i kvindebasketball overvældede University of South Carolina University of Connecticut i fjerde kvartal til en 73-57 sejr mandag i finalen i Battle 4 Atlantis-turneringen på Bahamas.

Det var første gang en kvindekonkurrence havde været en del af den prestigefyldte turnering, som har eksisteret siden 2011 for mænd.

Den afgørende sejr gav South Carolina en rekord på 2-9 mod UConn i programmernes historie, og den skulle bevare Gamecocks’ nr. 1-placering i The Associated Press Top 25-afstemning. For at imødekomme det højprofilerede matchup, AP forsinket sin ugentlige afstemningsopdatering for blot anden gang nogensinde.

Ruten giver også fingerpeg om, hvordan disse to hold kan klare sig senere på sæsonen, både under deres næste ordinære sæsonkamp mod hinanden – i Columbia, SC, den 27. januar – og gennem de dybe eftersæson-løb forventes begge hold at klare sig. mod Final Four.

På trods af bemærkelsesværdige præstationer fra holdenes stjerner, lå historien om spillet i dets grundlæggende: omsætning og offensive rebounds.

Huskies (3-1) gik ind i pausen med en føring på 3 point, men kunne ikke generere point fra omsætninger eller offensive rebounds i anden halvleg. Gamecocks (6-0) tvang 19 omsætninger og udnyttede dem til 21 point.

“Vi tog bare de skud, de gav os,” sagde South Carolina-træner Dawn Staley på ESPN efter kampen.

UConns sjusk, ukarakteristisk for det længe dominerende program, er noget, som holdet, især dets unge kerne, bliver nødt til at arbejde på.

“Vi har lang tid, før vi går derned og spiller dem igen,” fortalte Connecticut-træner Geno Auriemma til journalister efter kampen. “Men lige nu er de bedre end os. Vi bliver nødt til at arbejde rigtig, rigtig hårdt.”

Gamecocks spillede derimod skarpt og vendte sig til deres signaturforsvar i anden halvleg, hvilket tillod Connecticut at score kun 3 point i fjerde kvartal mod tæt mand-til-mand-dækning.

Juniorforwarden Aliyah Boston havde næsten en double-double i første halvleg og sluttede kampen med 22 point og 15 rebounds – den slags præstationer, som South Carolina er afhængig af, at hun leverer gennem hele sæsonen.

“Det er på tide, at Aliyah Boston bliver den dominerende spiller, hun er,” sagde Staley.

Vagterne Zia Cooke og Destanni Henderson er de to andre nøgler til South Carolina-forseelsen. Cooke havde cirkusskud på 17 point, mens Hendersons veterankyndige manifesterede sig i hurtige overgangskurve og en velafbalanceret statistisk linje på 15 point, 4 rebounds, 6 assists og 6 steals.

Samlet set viste holdet sin dybde – og at det har rigelig plads til at vokse. Hvis for eksempel Gamecocks kan få Kamilla Cardoso, en 6-fod-7 transfer fra Syracuse, mere involveret i malingen, har de måske et let svar på et hårdt indre forsvar som Connecticuts.

Dette var sæsonens første store test for Huskies. UConn-vagten Paige Bueckers, holdets førende målscorer, afleverede en række imponerende kurve, og i første halvleg så Huskies’ boldbevægelse næsten transcendent ud. At rytmen gik dog i opløsning i anden halvleg, da kun Bueckers havde mere end ét field goal.

Connecticut vil dog have masser af skydespil klar til at hjælpe, når det først reducerer nogle af sine mere grundlæggende fejl. Den rødtrøjede seniorgarde Evina Westbrook var gnisten til Connecticut-angrebet tidligt og holdets anden førende målscorer. Med flere muligheder kan hun måske løfte noget af den offensive byrde af Bueckers.

Azzi Fudd, en højt anset førsteårsstuderende, spillede knap mandag efter at have scoret 18 point mod University of South Florida i søndags, en beslutning Auriemma tilskrev hendes manglende evne til at bevæge sig inden for South Carolinas kvælende forsvar. Med mere tid i college-basketballens store ligaer kan Fudd dog blive en konsekvent scoringstrussel.

Connecticut er nødt til at rette op på sine mangler i de kommende måneder, hvis det ønsker at etablere den form for dominans, der i mere end årtier har gjort det til det førende hold i college-basketball for kvinder.

I mandagens sejr afslørede Gamecocks ikke sådanne mangler. De justeringer, de havde brug for, kunne håndteres under spillet og ikke overlades til en fremtidig træning.

Vejen til Final Four bliver ikke let for noget hold i sporten. Men med denne erklæringssejr foreslog South Carolina, at det er fast på kurs.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *