At dyrke kunst, ikke argument, på et advokatkontor i Los Angeles


Meget af det, der laves på advokatkontorer, er kedelige handelsinstrumenter: kontrakter, låneaftaler, flersidede memorandums.

Men i år har advokatfirmaet Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan givet plads på sine kontorer med udsigt over Staples Center i downtown Los Angeles til skabelsen af ​​kunst.

På sjette sal er igangværende værker af Molly Segal, 38, en midtkarrierekunstner, hvis arbejde fokuserer på temaer som forfald og regenerering, stablet tre eller fire dybt op ad væggen.

“Aldrig i mit liv havde jeg forventet at have et hjørnekontor,” sagde Segal.

Billede

Kredit…Michelle Groskopf for The New York Times

En etage nedenfor, Edgar Ramirez, 32, en maler, der fokuserer på temaer som handel og arbejde, skaber stencils på paplærreder ved hjælp af tekst fra ejendomsgadeskilte, han finder på sin køretur fra forstæderne.

“At have pladsen giver mig frihed til at arbejde i et langsommere tempo,” sagde Ramirez, nyuddannet fra ArtCenter College of Design i Pasadena.

De to kunstnere er en del af firmaets nye artist-in-residence-program, udtænkt af en af ​​firmaets stiftende partnere, John B. Quinn, en kunstelsker, som har fyldt meget af firmaets syv etager med kontorer med moderne værker fra sin egen samling.

Quinn drager paralleller mellem kunstnernes kreativitet og hans egne retssagers.

“Kunstnere er den menneskelige races antenne,” sagde han i et interview. “De fortæller os, hvad der foregår, hvad vi ikke kan opfatte endnu.”

Billede

Kredit…Michelle Groskopf for The New York Times

For deres sponsorer bærer artister-in-residence-programmer en smule cachet, der markerer stederne som frugtbare inkubatorer af ideer. For kunstnerne tilbyder de kontakt til nye mennesker og nye miljøer på måder, der stimulerer kreativiteten. Og de giver ofte to ting, der altid er velkomne: plads og kontanter.

Advokatfirmaet giver Segal og Ramirez 1.500 dollars til kunstnermaterialer og 5.000 dollars om måneden i de fire måneder af deres ophold, som er i gang i øjeblikket, et pænt stipendium, selvom det kun svarer til, hvad en partner i et firma på øverste hylde kan fakturere på en dag .

Billede

Kredit…Michelle Groskopf for The New York Times

Selvom museer og andre institutioner har haft artist-in-residence programmer i årtier, har advokatfirmaer ikke traditionelt været sponsorer, selvom Columbia Law School var velkommen sin første resident kunstner, Bayeté Ross Smith, i år.

På den anden side af spektret af sponsorer er New York City Sanitation Department, som har haft en kunstner i residens i mere end 40 år.

Den nuværende herboende kunstner, sTo Len, 43, startede i september og får plads til et atelier inde på afdelingens centrale værksted i Queens.

Len bruger kunst for at konfrontere konsekvenserne af industrialiseringen, såsom forurening, og var for nylig artist in residence for et spildevandsrensningsanlæg i Virginia. Han sagde, at han stadig undersøgte, hvad slags arbejde han kunne udføre, men sagde, at han nydt en for nylig tur med på en skraldebil gennem SoHo kl. 5.30 – “for at se øvelsen.”

“For mig er det at få et backstage-pas til byens indre,” sagde han.

Billede

Kredit…Vincent Tullo for The New York Times

Afdelingens program blev pioneret i 1970’erne af Mierle Laderman Ukeles, en kunstner, der er blevet i en ukompenseret stilling. Ukeles ønskede at hæve staturen af ​​det ofte ikke værdsatte arbejde udført af sanitetsarbejdere, eller mødre, til kunst. For hendes måske mest kendte arbejde, “Touch Sanitation Performance”, besøgte hun omkring 8.500 sanitetsarbejdere i løbet af 11 måneder under New Yorks finanskrise.

“Jeg stod overfor hver person individuelt – for eksempel kl. 06.00 navneopråb eller i en lastbil, mens de ventede på at dumpe deres nyttelast ved marineoverførselsstationen” – for at ryste deres hænder og sige: “Tak, fordi du holdt NYC i live,” hun sagde.

Kulturministeriet, der bygger på Ukeles’ eksempel, skabte en mere formel kunstneropholdsprogram i 2015, der sponsorerer tre kunstnere i år, inklusive Len, og betaler dem $40.000 for arbejde over minimum et år. Melanie Crean er en kunstner, der arbejder med byens afdeling for design og konstruktion, mens Kameron Neal er bosiddende i afdelingen for journaler og informationstjenester.

Billede

Kredit…Vincent Tullo for The New York Times

Gonzalo Casals, New Yorks kulturkommissær, sagde, at kunstnerne hjælper med at kommunikere til offentligheden, hvad agenturerne gør. “Det er en træning, som kunstnerne har – det er tænkningen, perspektivet, kreativiteten,” sagde han. ”Det unikke perspektiv, tilgangen til problemløsning, men også kvaliteten af ​​kunst. Det gør os til mennesker.”

Værker skabt af to New York City-bosatte kunstnere har fundet vej ind i museets samlinger: værker fra en serie af Amanda Phingbodhipakkiya (udtales PING-bodee-bak-ee-ah), som var samarbejdet med byens kommission for menneskerettigheder, blev erhvervet af Library of Congress i Washington, DC og Victoria and Albert Museum i London; og værker fra en serie af Julia Weist, som var indlejret i Department of Records and Information Services, er blevet erhvervet af Museum of Modern Art, Brooklyn Museum og andre institutioner.

I Los Angeles sagde Quinn, at han tænkte på at oprette boligen, delvist, da pandemien tømte firmaets kontorer. Så mens mange af firmaets næsten 400 advokater og supportmedarbejdere i Los Angeles arbejder fjernt hjemmefra, har han og kuratoren Alexis Hyde, hyret af firmaet til at lede projektet, overdraget to kontorer til Segal og Ramirez i de tre måneder. bopæl.

(De fik 142 ansøgninger til de første opholdssteder, som slutter i næste måned. De vil annoncere, hvem der tiltræder de næste opholdssteder i januar; de planlægger at fortsætte programmet i det mindste frem til 2022.)

Billede

Kredit…Michelle Groskopf for The New York Times

“Alexis og jeg fik denne idé, ville det ikke være fedt, hvis vi havde kunstnere, der arbejder her, og folk i firmaet kunne se dem arbejde og kigge ind når som helst og blive inspireret af skabelsen, der foregår,” sagde Quinn.

Indtil opholdet kom, delte Segal nogle gange rum med 11 eller 12 andre kunstnere, og hendes seneste atelier i Arts District of LA kiggede ud på en container. Ramirez arbejdede fra sine forældres garage i Torrance i South Bay.

“Et ophold som dette er meningsfuldt,” sagde han. “Det hjælper dig med at vokse. Andre kunstnere har ikke denne støtte med pladsen og økonomisk. Jeg har aldrig haft den støtte, og jeg er taknemmelig hver dag.”

Kunstnernes arbejde vil blive vist i januar i en pop-up udstilling i centrum, sagde firmaet. Quinn har lovet at introducere dem til sine branchekontakter, og han sagde, at han ville købe mindst et værk af hver kunstner til sin samling.

Quinn kigger forbi mindst en gang om ugen, når han er i byen for at se kunstnerne. Segal sagde, at en af ​​firmaets sekretærer, Albert, kommer forbi et par gange om ugen for at se, hvad hun arbejder på, og spørger, hvordan det går.

Billede

Kredit…Michelle Groskopf for The New York Times

Mens interaktionen med deres kontorkolleger under pandemien har været begrænset, præger omgivelserne alligevel kunstnernes arbejde. Segal sagde, at udsigten til kraner og skyskrabere, der strækker sig til horisonten, betyder, at de visuelle temaer i hendes arbejde nu har mere bygget strukturer, og hendes arbejde er blevet mere lodret.

Segal var bekymret, da hun ansøgte om opholdstilladelse, at dommerne kunne tage fat i nogle af hendes interesser. “Meget af mit arbejde indeholdt orgier,” sagde hun. Hun var bekymret over, at dommerne kunne sige: “Vi elsker orgierne, men det her er et kontor. Tror du, du kan lave arbejde, der ikke handler om gruppesex?”

Men advokaterne sætter ingen begrænsninger for, hvad kunstnerne skaber. Nogle af de nye værker på hendes kontor/atelier har fugle i silhuet og et vandland.

Ramirez, der ikke havde brugt meget tid i centrum, fordi “parkering var for dyrt”, henter inspiration fra den kontrast, han dagligt ser på sin køretur til studiet. Han rejser gennem nogle kvarterer med lav indkomst og blev interesseret i tegn, han så, der var rettet mod fattige mennesker, idet han inviterede dem til at sælge deres hjem eller tage lån, tegn, som han så som rovdyr.

Han flåede dem ned og tog dem med sig og bragte gadernes virkelighed ind i et kontortårn, hvis lejere, forestiller han sig, sjældent ser sådanne skilte.

Ramirez får dem til at se ud.

“Jeg spekulerer på, er de ligeglade?” han sagde. “Jeg spekulerede på, hvordan man griber det an med nogen i den modsatte ende af spektret, især økonomisk.”

Han forventer, at de konklusioner, han drager, vil informere om den kunst, han laver i deres midte.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *