Lederen af ​​Instagram indvilliger i at vidne, mens Kongressen undersøger appens virkninger på unge mennesker.


Adam Mosseri, lederen af ​​Instagram, har for første gang indvilliget i at vidne for kongressen, da topartisk vrede stiger over skader på unge mennesker fra appen.

Hr. Mosseri forventes at dukke op for et senatpanel i ugen den 6. december som en del af en række høringer om beskyttelse af børn online, sagde senator Richard Blumenthal, som vil lede høringen.

Mr. Mosseris optræden følger høringer i år med Antigone Davis, den globale sikkerhedschef for Meta, moderselskabet for Instagram og Facebook, og sammen med Frances Haugen blev en tidligere ansat whistleblower. Fru Haugens afsløringer om det sociale netværksfirma, især dem om Facebook og Instagrams forskning i dets virkninger på nogle teenagere og unge piger, har ansporet til kritik, henvendelser fra politikere og undersøgelser fra regulatorer.

I september fortalte fru Davis til Kongressen, at virksomheden bestridte præmissen om, at Instagram var skadelig for teenagere og bemærkede, at den lækkede forskning ikke havde årsagsdata. Men efter fru Haugens vidnesbyrd i sidste måned, hr. Blumenthal, en Connecticut-demokrat, skrev et brev til Mark Zuckerberg, den administrerende direktør for Meta, og antydede, at hans virksomhed havde “leveret falske eller unøjagtige vidnesbyrd til mig om forsøg på internt at skjule sin forskning.”

Mr. Blumenthal bad om, at Mr. Zuckerberg eller Mr. Mosseri vidnede foran forbrugerbeskyttelsesunderudvalget i Senatets handelsudvalg for at rette sagen op.

“Han er den bedste fyr på Instagram, og hele nationen spørger om, hvorfor Instagram og andre teknologiske platforme har skabt så megen fare og skade ved at sende giftigt indhold til børn med disse uhyre kraftfulde algoritmer,” sagde Mr. Blumenthal, som er formand for underudvalget. . “Høringen vil være af afgørende betydning for at guide os til at udvikle love, der kan have en indflydelse på at gøre platforme sikrere.”

Dani Lever, en Meta-talskvinde, sagde i en erklæring: “Vi fortsætter med at arbejde med udvalget for at finde en dato, hvor Adam skal vidne om de vigtige skridt, Instagram tager.”

Mr. Blumenthal sagde, at han ville spørge hr. Mosseri om, hvordan Instagrams algoritmer kan sende børn ind i farlige kaninhuller. Siden Mr. Blumenthals underudvalg begyndte sin række af høringer, har lovgivere hørt fra hundredvis af forældre og børn, der har delt personlige anekdoter, herunder historier om, hvordan indlæg om fitness udviklede sig til anbefalinger til indhold relateret til ekstrem slankekure, spiseforstyrrelser og selvskade.

Mr. Blumenthal sagde, at han ville søge en forpligtelse fra Mr. Mosseri til at gøre Instagrams rangerings- og anbefalingsbeslutninger gennemsigtige for offentligheden og for eksperter, der kan studere, hvordan appen forstærker skadeligt indhold. Mr. Blumenthal sagde, at ledere hos Snap, TikTok og YouTube, som alle vidnede i en tidligere høring, har forpligtet sig til algoritmisk gennemsigtighed.

Mens hr. Zuckerberg er blevet vant til at blive trukket foran amerikanske lovgivere, vil det være første gang, hr. Mosseri vil vidne for dem under ed. En betroet løjtnant for Mr. Zuckerberg, som valgte at lede Instagram i 2018, Mr. Mosseri er blevet fotodelingsappens offentlige ansigt, hvor han er vært for regelmæssige videomeddelelser om nye funktioner og optræder i morgen-tv-shows.

I september, før fru Daviss senathøring, optrådte hr. Mosseri på NBC’s Today Show for at annoncere, at Instagram ville sætte udviklingen på pause af en version af appen designet til børn efter offentlig modreaktion og fornyet lovgivers interesse udløst af fru Haugens læk. BuzzFeed-nyheder rapporterede første gang i marts, at virksomheden arbejdede på en version af Instagram til børn under 13 år.

Mr. Mosseris planlagte optræden er det seneste nedfald fra fru Haugens lækkede filer, som først blev rapporteret af The Wall Street Journal. Disse dokumenter, kaldet The Facebook Papers, har dannet grundlag for flere klager til Securities and Exchange Commission om, at Meta vildledte investorer om deres bestræbelser på at beskytte brugerne.

I sidste uge meddelte en todelt gruppe på 11 statsadvokater, at den havde åbnede en undersøgelse ind på, hvorvidt Meta havde undladt at beskytte unge menneskers mentale velbefindende på sine platforme inklusive Instagram.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *