Inflationsbekymringer dominerede Federal Reserves sidste møde


Bekymringer om inflation dominerede Federal Reserves politiske møde i november, hvor nogle politiske beslutningstagere foreslår, at centralbanken bør bevæge sig hurtigere for at reducere sit obligationsopkøbsprogram for at give den fleksibilitet til at hæve renten hurtigere, hvis det er nødvendigt. minutter fra Feds møde i november viste.

Fed har købt 120 milliarder dollars i obligationer hver måned og har holdt renterne tæt på nul, politiske tiltag, der har hjulpet med at gøre lån billigt og holde penge til at flyde gennem økonomien. Tidligere på måneden tog Fed første skridt i retning af at trække støtten til økonomien tilbage, da den meddelte, at den ville begynde at nedskalere sine køb af statsobligationer og pantesikrede værdipapirer med 15 milliarder dollars om måneden fra november.

“Nogle deltagere foreslog, at det kunne være berettiget at reducere tempoet for nettoopkøb af nettoaktiver med mere end 15 milliarder dollars hver måned, så udvalget ville være i en bedre position til at foretage justeringer af målintervallet for federal funds-renten, især i lyset af inflationen pres,« viste referatet med henvisning til Federal Open Market Committee, som fastsætter renterne.

Disse kommentarer afspejlede usikkerhed i centralbanken om, hvor længe forsyningskæden kinks og forhøjede priser kan fortsætte. Fed-embedsmænd fastholdt deres forventning om, at inflationen ville falde “betydeligt i løbet af 2022”, men politikere “indikerede, at deres usikkerhed vedrørende denne vurdering var steget.”

“Mange deltagere pegede på overvejelser, der kunne tyde på, at forhøjet inflation kunne vise sig at være mere vedvarende,” sagde embedsmænd.

Inflationen er steget i løbet af det seneste år, hvilket udgør en udfordring for Fed, som er ansvarlig for at opretholde stabile priser, sammen med at skabe maksimal beskæftigelse. Priserne er fortsat med at stige siden Feds sidste møde, en bane, der kunne presse politikerne til at reducere deres økonomiske støtte hurtigere end tidligere forventet.

Det viste data offentliggjort onsdag priserne steg med det hurtigste tempo i tre årtier da forbrugerne står over for højere priser på gas og fødevarer. Priserne steg med 5 procent i de 12 måneder frem til oktober, ifølge indekset for personlige forbrugsudgifter, Feds foretrukne mål for inflation.

Richard H. Clarida, Feds næstformand, antydede i sidste uge at det kunne være passende for politiske beslutningstagere at overveje at fremskynde deres proces med at bremse obligationsopkøb ved deres næste samling og sige, at han vil se “nærmere på de data, vi får mellem nu og decembermødet.”

Mary Daly, præsidenten for Federal Reserve Bank of San Francisco, fortalte Yahoo Finance i denne uge, at hun ville være åben over for at støtte en hurtigere afslutning af obligationsopkøbsprogrammet, hvis den økonomiske udvikling ikke blev bedre.

“Hvis tingene fortsætter med at gøre, som de har gjort, så ville jeg fuldstændig støtte et accelereret nedtrapningstempo,” sagde Ms. Daly.

Embedsmænd har forsøgt at adskille deres vej til langsommere obligationsopkøb fra deres planer for rentesatser. Men investorer forventer i stigende grad, at rentestigninger starter midtvejs i 2022.

Fed har sagt, at den ønsker at opnå fuld beskæftigelse, før de hæver låneomkostningerne for at afkøle økonomien.

Det fandt data udgivet af arbejdsministeriet onsdag oprindelige arbejdsløshedsansøgninger faldt til deres laveste punkt siden 1969, faldet til 199.000 i sidste uge.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *