‘Retfærdighed blev forkyndt’: skyldige domme i Ahmaud Arbery-sagen


BilledeFolk reagerede uden for Glynn County Courthouse, efter at juryen nåede til en skyldig dom i Ahmaud Arbery-mordssagen.
Kredit…Nicole Craine for The New York Times

Til redaktøren:

Re “Tre mænd fundet skyldige i mord på Ahmaud Arbery” (Live-opdateringer, nytimes.com, 24. november):

Alle tre tiltalte blev fundet skyldige i mord i Ahmaud Arbery-retssagen og risikerer en dom på op til livstid i fængsel. Mange, der så videoen, og som fulgte beviserne i retssagen, vil måske sige, at dette var den eneste rationelle og retfærdige dom. Men veteranborgerrettighedsobservatører og dem, der er bekendt med historien om racebetingede sager, især i det dybe syd, ved, at intet tilfælde af hvide mennesker, der dræber en sort person, er en “slam dunk”.

Påstanden om berettiget drab i selvforsvarets navn er blevet strakt til bristepunktet i dette land for nylig. For blot et par dage siden brugte Kyle Rittenhouse selvforsvarsindsigelsen til at vinde en frifindelse. Denne gang var videobeviserne og fraværet af aggression fra hr. Arberys side heldigvis ubestridelige.

I dette tilfælde synes det ganske tydeligt, at retfærdigheden blev udtjent. Men lad os ikke glemme, at racefordomme stadig er endemisk i det amerikanske samfund og også dybt forankret i vores retssystem. Alligevel hjælper enhver sag som denne med at fjerne denne skævhed. Et land og et retssystem frit for racefordomme er stadig en drøm, men denne sag repræsenterer bevægelse i den moralsk rigtige retning.

Ken Derow
Swarthmore, Pa.

Til redaktøren:

Som en New Yorker, der voksede op i 1970’erne lige uden for en af ​​borgerrettighedsbevægelsens vugger, Birmingham, Ala., blev jeg overvældet af følelser, da alle tre tiltalte i Ahmaud Arbery-mordssagen blev fundet skyldige.

Jeg indrømmer, at da dommeren første gang satte en jury i Glynn County, Ga., bestående af 11 hvide og en sort person, følte jeg en følelse af dyb ængstelse og bekymring for, at de tre mænd ville komme af sted. Mine negative antagelser var lige så stødende, som de var forkerte, og det er jeg meget taknemmelig for.

Cody Lyon
Brooklyn

Billede

Kredit…Pete Marovich for The New York Times

Til redaktøren:

Re “GOP bekæmper Covid-mandater, og bebrejder derefter Biden, når sager opstår” (nyhedsartikel, nytimes.com, 24. november):

De stjal vores Thanksgiving. Vores skatter hjalp med at udvikle Covid-vaccinen, og det er vi taknemmelige for. Vores skatter gjorde gratis, universelle vaccinationer mulige, og det er vi også taknemmelige for. Nu betaler vi for de uvaccinerede, som bliver indlagt i stadigt stigende antal.

Vi har lige lært, at min søn, som er fuldt vaccineret, for nylig deltog i et forretningsarrangement og blev testet positiv for Covid. Han kan ikke slutte sig til os til Thanksgiving.

Som immigranter fejrer vores familie Thanksgiving som en typisk amerikansk overgangsritual. I 1980’erne, som kandidatstuderende ved University of North Carolina i Chapel Hill, husker jeg, at jeg fejrede denne unikke amerikanske ferie hjemme hos en professor, der inviterede udenlandske studerende til at dele kalkun, græskartærte, fodbold og løftet om Amerika. Senere voksede mine børn op med at takke sammen med vores naboer, som har inviteret os til deres hjem i mere end to årtier. I år mangler vores bord én plads.

Jeg føler mig snydt, men vi vil ikke glemme at takke de sundhedsprofessionelle, der har givet utrætteligt på trods af egoismen hos dem, der nægter at beskytte sig selv og andre, så vi kan alle slutte sig til vores familier ved bordet.

Shailendra Ghorpade
Montclair, NJ

Billede

Kredit…Sarahbeth Maney/The New York Times

Til redaktøren:

Re “Andre traditioner falmer, men denne har ben” (nyhedsartikel, 20. november):

Præsident Bidens “benådning” af to kalkuner, mens tusindvis af mennesker sidder i føderale fængsler med alt for lange narkostraffe, billiggør den nådemagt, som forfatningen tillægger den udøvende magt.

I stedet for at give nåde til fjerkræ, bør den udøvende magt gennemgå de mere end 15.000 verserende andragender, der søger retfærdighed for de uretmæssigt dømte og kortere straffe for narkotikaforbrydere.

Det årlige ritual er upassende i denne æra, hvor for mange fanger tilbringer Thanksgiving bag tremmer.

Jon Laramore
Indianapolis
Forfatteren var juridisk rådgiver for to guvernører i Indiana og arbejdede med nådespørgsmål.

Billede

Kredit…Millennium billeder/galleri lager

Til redaktøren:

Jeg kan ikke helbrede mine børns sorg, men jeg kan have empati“, af Miranda Featherstone (Opinion-gæsteessay, 22. november), behandler et afgørende emne, der fortjener større opmærksomhed i familier og i vores samfund som helhed.

Dette er så meget desto mere vigtigt, da vi hver dag hører om flere dødsfald blandt mennesker som følge af Covid, vold og overdosering af stoffer ud over andre sygdomme, ulykker og selvmord.

Vi tror på, at børn udvikler større tilknytning til og tillid til deres omsorgspersoner, når samtaler om død, sygdom og tab er baseret på ærlighed og empati. Det er kun ved at se hårde sandheder i øjnene, at vi lærer at håndtere dem; overfor hinanden bliver de kilder til vækst sammen med smerten.

Børn udvikler modstandskraft og tro på sig selv, når de oplever rystende begivenheder i en løbende omsorgsfuld og støttende dialog. De lærer, at de kan genkende og håndtere hårde følelser som deres pårørendes model, der udtrykker vores naturlige sorgreaktioner.

Når de ved, at de vil modtage sandheden på en venlig måde, kommer børn mere til omsorgspersoner med deres vanskelige følelser. De bliver teenagere og unge voksne, der kan tale med voksne og kende deres følelser, og hvordan de skal håndtere dem, når de håndterer øget autonomi og selvstændig beslutningstagning.

Døden er en del af livet; vi må alle se det i øjnene i vores kære og os selv på et tidspunkt på rejsen. Det påhviler omsorgspersoner ikke at fornægte, hvad vi hver især uundgåeligt er nødt til at komme overens med, og at ruste børn til at forstå sig selv, mens de gør det.

Elena Lister
Michael Schwartzman
New York
Dr. Lister er psykiater, og Dr. Schwartzman er psykolog. De er sammen med Lindsey Tate forfatterne til den kommende bog “Giving Hope: Conversations With Children About Illness, Death and Loss.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *