Din torsdagsbriefing


Vi dækker Tysklands nye regering og den skyldige dom for de mænd, der myrdede Ahmaud Arbery.

BilledeOlaf Scholz, i midten, med ledere af partier i den nye regering.
Kredit…Clemens Bilan/EPA, via Shutterstock

Tyskland vil have en centrum-venstre-regering for første gang i 16 år og en ny kansler, Olaf Scholz, socialdemokrat, hvis opgave bliver at udfylde Angela Merkels helt store sko.

Efter megen forventning annoncerede Scholz og hans koalitionspartnere fra de progressive Grønne og de erhvervsvenlige Frie Demokrater onsdag en 177 sider lang regeringsaftale, at de havde forhandlet under streng hemmelighed siden valget den 26. september.

På trods af forskelle sagde de, at de havde fundet nok fælles fodslag til at skubbe frem med planer om at slå coronavirus-pandemien tilbage, øge mindstelønnen og sætte Tyskland på en vej til at holde op med kul.

Hvem er Olaf Scholz? Den nye kansler, som bliver taget i ed næste måned, lykkedes med sin kampagne ved at overbevise vælgerne om, at han ville blive meget ligesom Merkel, men sjældent er en tysk leder trådt i embedet midt i så mange kriser.

Hans to-do liste: Scholz’ regering står over for en pandemi, der spiraler hurtigt opad og grænsekonflikter i Hviderusland og Ukraine. Hans to mere høgagtige koalitionspartnere kan tvinge den nye kansler til at genoverveje nogle tidligere politikker.

Ændringer forude: Det vil Tysklands nye regering legalisere marihuana, en foranstaltning, som Merkels parti blokerede i årevis.


Billede

Kredit…Nicole Craine for The New York Times

Sagen antændte et oprør om racisme i USA efter drabet på George Floyd. En jury fandt det onsdag tre hvide mænd skyldige i mord for at forfølge og dødeligt skød Arbery, en 25-årig sort mand, sidste år. Her er vores live blog.

De tre tiltalte – Travis McMichael, 35; hans far, Gregory McMichael, 65; og deres nabo William Bryan, 52 – risikerer domme på op til livstid i fængsel.

Hvad skete der: Arbery blev jaget gennem et Georgia-kvarter af tre hvide mænd i februar 2020 og skudt på tæt hold. Forsvarsadvokaterne hævdede, at mændene forsøgte at foretage en borgers anholdelse. Naboen, der filmede overfaldet, blev også sigtet. Her er den fulde tidslinje.

Rettergangen: I løbet af de 10 dages vidneudsagn anfægtede anklagere forsvarets påstand om, at Arbery, som var ubevæbnet og aldrig talte med sine forfølgere, kunne betragtes som en trussel mod bevæbnede mænd. Sagen berørte nogle af de mest brændbare temaer i amerikansk strafferet, herunder årvågenhed, selvforsvarslove, virkningerne af udbredt våbenejerskab og racens rolle i juryudvælgelsen.


Billede

Kredit…Poolbillede af Kirsty Wigglesworth

Da Storbritannien registrerer mere end 40.000 nye coronavirus-tilfælde om dagen, har en top videnskabelig rådgiver genoplivede debatten om flokimmunitet, og hævder, at landet har nået den uhåndgribelige tærskel, hvor det meste af befolkningen er beskyttet mod Covid-19. Det kommer som Europa genindfører restriktioner og står over for en vinterbølge.

Kommentarerne fra Neil Ferguson, en epidemiolog ved Imperial College i London, vil sandsynligvis rejse nye spørgsmål om Storbritanniens status som en Covid-outlier: et land, der er villig til at tolerere en udbredt cirkulerende virus og et stabilt dødstal som prisen for en tilbagevenden til økonomisk normalitet.

Ferguson sagde, at han forventede, at Storbritannien for det meste ville undgå den kraftige stigning i tilfælde, der er set på kontinentet i de seneste uger, og foreslog, at yderligere begrænsninger som lockdowns var unødvendige. Dette er delvist, sagde han, fordi så mange briter allerede er blevet smittet.

Men kritikere siger, at der er for mange wild cards, som virusvarianter og aftagende vaccineimmunitet. Risikoen stiger, som masker er sjælden i offentlig i England.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:

Jorden rundt

Billede

Kredit…Emile Ducke for The New York Times
  • To strømme af migranter samles i Litauen. Hviderussere er velkomne, men mellemøstlige migranter står over for en hårdere skæbne.

  • Iran afviste en anmodning fra FN’s nukleare vagthund til at erstatte nøgleudstyr, der er nødvendigt for at overvåge dets atomprogram.

  • Wall Street er modvilligt tillader fjernarbejde efter bankfolk trængte tilbage på at vende tilbage til kontoret.

  • Mindst 31 personer druknede ud for Frankrigs kyst efter at en båd med migranter, der forsøgte at nå Storbritannien, kæntrede i Den Engelske Kanal.

  • Jon Batiste, komponisten og bandlederen, var nomineret til 11 Grammy Awards, blandt andet for hans album “We Are”. Justin Bieber, Olivia Rodrigo og Billie Eilish var også blandt de nominerede.

Asien og Stillehavet

Billede

Kredit…Pool foto af Andrew Harnik

Morgenlæsning

Billede

Kredit…Takahiro Kaneyama

Som 80-årig går Hayao Miyazaki ud af pension med en ny film. Miyazaki har længe foretrukket ikke at tale med pressen, men T Magazine satte sig ned med ham i en time. “Jeg laver denne film, fordi jeg ikke har svaret,” sagde han om sin næste film.

Billede

Kredit…Demetrius Freeman for The New York Times

Hold, ligaer og atleter har kastet sig over chancen for at nå kinesiske forbrugere i de seneste år. Men nu nogle spekulerer på, om risikoen er for høj.

Sportsverdenen modtog i sidste uge en antydning af en skiftende dynamik, da Women’s Tennis Association truede med at stoppe med at drive forretning i Kina, hvis regeringen ikke kunne bekræfte sikkerheden for Peng Shuai, som forsvandt fra offentligheden for nylig efter at have anklaget en magtfuld tidligere vicepremier for seksuelle overgreb.

For de fleste organisationer forbliver WTA’s holdning en outlier. Sportsorganisationer med multimillion-dollar-partnerskaber i Kina – hvad enten det er NBA, Premier League i England, Formel 1-bilracer eller Den Internationale Olympiske Komité – har for det meste smidt bekymringerne til side. Nogle har endda til tider accepteret Kinas forskellige krav. Nogle få har givet ydmygende undskyldninger.

Men den offentlige mening ændrer sig. En undersøgelse fra Pew Research Center i år viste, at 67 procent af amerikanerne havde negative følelser over for Kina, op fra 46 procent i 2018. Lignende skift er sket i andre vestlige demokratier.

Mark Dreyer, en sportsanalytiker for China Sports Insider, baseret i Beijing, sagde, at WTA’s standoff med Kina repræsenterede en eskalering i “dem eller os”-mentaliteten, der så ud til at dannes mellem Kina og dets vestlige rivaler.

Truslen fra WTA kan derfor tjene som et tegn på kommende opgør, i hvilket tilfælde, sagde Dreyer, Kina kunne være den, der taber.

Hvad skal man lave mad

Billede

Kredit…Linda Xiao for The New York Times

Det her instant pot khichdi er en version af den trøstende sydasiatiske gryderet, der typisk er lavet med linser og ris.

Wellness

Dyrke motion påvirker din appetit på uventede måder.

Hvad skal man læse

Her er otte nye bøger at kigge efter i december.

Nu er det tid til at spille

Her er dagens mini krydsord, og et fingerpeg: Overse groft (fire bogstaver).

Og her er dagens Spelling Bee.

Du kan finde alle vores puslespil her.


Det var det til dagens briefing. Vi ses næste gang. – Melina

PS Andrew Lavallee bliver The Times’s ny redaktør af Kunst og Fritid.

Det seneste afsnit af “The Daily” handler om Indiens bønder.

Du kan nå Melina og holdet på briefing@nytimes.com. Send os din feedback.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *