Hvor langt ville Biden gå for at forsvare Ukraine mod Rusland?


WASHINGTON – På en pressekonference for et par dage siden blev udenrigsminister Antony J. Blinken spurgt, om Biden-administrationen havde en “rød linje” i Ukraine, et punkt ud over hvilket russisk aggression mod landet ville tilskynde til et dramatisk amerikansk svar.

Mr. Blinken ville ikke bide. “USA har reelle bekymringer over Ruslands usædvanlige militære aktivitet på grænsen til Ukraine,” sagde han med bemærkelsesværdig underdrivelse. Der blev ikke trukket en rød streg. Udenrigsministeriets talsmand slog et lignende spørgsmål til side i tirsdags og sagde kun, at “enhver eskalerende eller aggressiv handling ville være til stor bekymring.”

Amerikanske embedsmænd undgår ofte spørgsmål om røde linjer, som, når de krydses, kan skade deres troværdighed, hvis de ikke handler. Men i tilfældet med Rusland – som har flyttet de anslåede 90.000 soldater, det har på grænsen til Ukraine på måder, som embedsmænd siger kunne varsle en invasion – har Biden-administrationen været iøjnefaldende vag med hensyn til, hvornår og hvordan den kunne komme til Ukraines forsvar.

Det har rejst spørgsmål om, hvor langt præsident Biden ville være villig til at gå i en konfrontation med Ruslands præsident, Vladimir V. Putin, om Ukraine. Hr. Bidens demokratiske forgænger, Barack Obama, modsatte sig kraftigt at øge USA’s engagement i Ukraine, fordi han sagde, at hr. Putin altid ville hæve ante endnu mere. Hr. Obama delegerede ellers stort set Ukraines anliggender til Hr. Biden, dengang hans vicepræsident, som besøgte landet flere gange og hyldede landets uafhængighed.

På trods af hans personlige investering i Ukraines skæbne er det dog uklart, hvor meget hr. Biden kan være villig til at risikere på landets vegne, når han fikserer konkurrencen med Kina. Hans højtstående embedsmænd har gentagne gange sagt, at deres mål med Rusland er at udvikle et forhold af stabilitet og forudsigelighed.

I en erklæring onsdag, hvor han ærede de millioner af ukrainere, der sultede ihjel under Joseph Stalin, sagde Mr. Biden, at USA “også bekræfter vores forpligtelse over for Ukraines befolkning i dag og vores urokkelige støtte til Ukraines suverænitet og territoriale integritet.”

For nu fokuserer Biden-administrationen på diplomatiske kanaler for at afskrække og afskrække hr. Putin, ifølge folk med kendskab til sagen. Disse kunne i sidste ende omfatte et andet ansigt-til-ansigt møde mellem Mr. Biden og Mr. Putin: I sidste uge sagde Kremls talsmand, at Washington og Moskva diskuterede endnu et potentielt topmøde.

Hr. Bidens administration anser fortsat dialog med hr. Putin som vigtig for at forhindre ham i at handle mod Ukraine.

Samtidig hamrer amerikanske embedsmænd skridt med partnerlande for at straffe enhver russisk provokation, herunder nye økonomiske sanktioner.

“Vi har embedsmænd fra administrationen i Europa, der forsøger at arbejde hen imod at koordinere, hvad disse økonomiske foranstaltninger ville være,” sagde Andrea Kendall-Taylor, en Rusland-ekspert med Center for en ny amerikansk sikkerhed, som rådgav Biden-overgangsteamet. Hun sagde, at en sådan handling kunne omfatte sanktioner mod russiske banker og energiproducenter og landets statsgæld.

Ikke desto mindre har amerikanske og britiske embedsmænd diskuteret at indføre strengere sanktioner mod folk tæt på hr. Putin, herunder nogle foranstaltninger, der blev overvejet, men lagt til side, efter at Moskvas agenter brugte en nervegift i et forsøg på at dræbe en tidligere russisk efterretningsofficer i Storbritannien i 2018.

Foranstaltninger, der overvejes, omfatter blokering af russiske oligarker fra at bruge Visa- og Mastercard-kreditkort og begrænsning af, hvor de og deres familier kan rejse i Storbritannien og Europa, samt andre former for sanktioner, der kan få hr. Putins opmærksomhed hurtigt, men skade dele af den amerikanske eller europæisk økonomi.

En ukrainsk embedsmand sagde, at USA overvejede en pakke med øget militærhjælp til Ukraine. (Biden-administrationen sender mere end $400 millioner i sikkerhedsbistand til Ukraine i år.) Men amerikanske embedsmænd er tøvende med at diskutere Washingtons støtte af frygt for at eskalere situationen yderligere.

Fiona Hill, der fungerede som det nationale sikkerhedsråds direktør for Rusland i Trumps Hvide Hus, tilføjede, at et af hr. Putins mål var at indgå en aftale med USA, der udelukkede europæiske input.

“Dette er virkelig en udfordring for europæerne at træde op i solidaritet med USA,” sagde hun. “USA burde ikke være primus motor her.”

Men fru Kendall-Taylor sagde, at hr. Putin måske tvivler på vestlig vilje til at følge op. “Jeg tror, ​​der er en beregning fra Putins side om, at der vil være mangel på beslutsomhed i Vesten,” sagde hun og tilføjede, at den russiske leder erkender, at især USA er fast besluttet på at fokusere sin opmærksomhed på Kina.

Rusland har ikke eksplicit truet med at invadere Ukraine, men det har klaget over påståede provokationer fra den ukrainske side af deres fælles grænse. Mr. Putin har støttet et pro-russisk separatistisk oprør i den tidligere sovjetrepubliks østlige del siden 2014, hvor en folkelig revolution afsatte Ukraines Putin-støttede præsident. Rusland annekterede Ukraines Krim-halvø kort efter.

Som et tegn på de stigende spændinger talte formanden for de fælles stabschefer, general Mark A. Milley, i telefon tirsdag med sin russiske kollega, general Valery Gerasimov. Pentagon sagde i en erklæring, at opfordringen var beregnet til at “sikre risikoreduktion og operationel dekonflikt.”

Ukraines præsident, Volodymyr Zelensky, har sagt, at USA leverer information og data til Kiev om den russiske styrkeopbygning. Vestlige embedsmænd har bekræftet, at NATO-allierede optrapper efterretningsdelingen med Ukraine i håb om, at en bedre forståelse af den stigende trussel vil hjælpe Kiev bedre med at forberede sig og bedre afskrække Moskva.

Selv i worst-case scenarier, siger de fleste analytikere, bør Kiev ikke forvente, at det amerikanske militær kommer det til undsætning.

“Russerne ved godt, fordi de har invaderet Ukraine i syv år nu, at vi ikke vil sende den 82. luftbårne ind,” sagde Samuel Charap, en tidligere embedsmand i Udenrigsministeriet nu hos RAND Corporation. “Og jeg tror, ​​de sandsynligvis har prissat alt mindre end det, i den forstand, at de er villige til at betale prisen.”

“Det er det, der gør det her svært,” tilføjede han. “Der er ingen nem vej ud af det her.”

Amerikanske embedsmænd sagde, at de ikke troede, at hr. Putin endnu havde besluttet sig for, om han skulle tage militæraktion mod Ukraine. Mens truslen bliver taget alvorligt, sagde embedsmænd, har USA og dets allierede tid til at forsøge at forberede Kiev og overbevise Moskva om, at et sådant skridt ville være en frygtelig fejltagelse.

Uanset hvad hr. Putin tænker, vil hans troppeopbygning sandsynligvis prøve USAs, NATOs og Europas vilje til at handle.

“Opbygningen af ​​russiske styrker er delvist for at se, hvad Bruxelles vil gøre, og hvad Washington vil gøre,” sagde Martijn Rasser, en tidligere CIA-officer og nu senior fellow ved Center for a New American Security. “Putin ser et mål med denne militære handling som at måle Vestens beslutsomhed, når det kommer til at få Ukraine tilbage.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *