Endnu en Thanksgiving-tradition vender tilbage til NYC på 72nd Street


Et øjeblik så det ud til, at New York City næsten var normal igen.

Efter pandemien tvang en svækket, bloklang version af Macy’s Thanksgiving Day Parade sidste år, var den ikoniske begivenhed i år sat til at brøle tilbage til livet, med det fulde udvalg af flydere, balloner og marcherende bands, der forventes at paradere på torsdag hele tiden Central Park West til Herald Square.

Og igen startede det onsdag med en anden tradition, lokalt kendt som “Inflationsdagen” – den offentlige visning på 72nd Street af den gigantiske Pikachu, Papa Smurf, Smokey Bear og andre balloner stjerner, da de var fyldt med helium til paraden.

“Enhver, der ønsker at se ballonernes oppustning, skal stå af på denne station,” sagde en togfører for Metropolitan Transportation Authority over højttaleren på et C-tog i centrum, da det kørte ind til 72nd Street metrostation. “Det er her, du ser ballonerne.”

Lige op ad metro-trappen var en anden, mindre imødekommende meddelelse. “Velkommen til det fascistiske New York!” en anti-vaccine demonstrant råbte gentagne gange til folkemængden, som omfattede små børn, forældre og veteraner i kørestol, da de gik forbi på vej for at se ballonerne.

Og da folk strømmede østpå på 71st Street, blev de mødt af en kappe af mennesker i røde pinnie med “vax checker” skrevet på ryggen. Tjenerne bad alle om at vise deres id- og vaccinationskort og tage en ansigtsmaske på.

På 81st Street fejrede Diane Roberts, der arbejder i medierne i Washington, DC, en, hvad hun kaldte en milepælsfødselsdag et år for sent – hun nægtede at sige hvilken – med fire bedste venner, der endelig var i stand til at rejse fra omkring land at være sammen med hende.

BilledeEfter et friår blev festglade inviteret til at se ballonerne på Macy's Thanksgiving Day Parade tæt på.
Kredit…Hiroko Masuike/The New York Times

Bare det at tale om at kunne se paraden fik hende til at få tårer i øjnene. Hun var ikke generet af vaccinetjekkerne, crowd control eller nødvendigheden af ​​masker. “Det er en sky over det, men jeg tror stadig, det er bedre at være her maskeret end at ikke være her overhovedet,” sagde hun.

Et par gader væk var familien Lamar på besøg fra Atlanta, Georgia, på deres første familierejse, siden pandemien begyndte for mere end 20 måneder siden. De indtog en kæmpe grøn dinosaur. “Fejringsøjeblikke er vigtige,” sagde Leroy Lamar, der driver en nonprofitorganisation. “Og det er vigtigt, at vi gør dem sammen.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *