Frankrig gør alle voksne berettigede til boostere midt i Covid-bølgen


Tusinder skyndte sig at bestille vaccinationsaftaler i Frankrig torsdag, efter at regeringen meddelte, at alle voksne var berettiget til et booster-skud, og at sundhedskort ikke længere ville være gyldige efter en vis periode, hvis de ikke kunne få et.

Frankrigs sundhedsminister, Olivier Véran, sagde på en pressekonference torsdag, at Frankrig oplevede en ny bølge af sager, der ville være “stærkere og længere” end den i løbet af sommeren, men at “ingen lockdown, ingen udgangsforbud, ingen butikslukninger , ingen rejserestriktioner” ville blive håndhævet.

Ved at fokusere på vaccinationer og sociale afstandsforanstaltninger sagde han, “vi træffer valget om at forene frihed og ansvar.”

Fra denne weekend vil alle på 18 år og derover være i stand til at få et booster-skud, tidligst begyndende fem måneder efter deres anden injektion, sagde Mr. Véran. Tidligere var boosterskuddet tilgængeligt kun for sundhedspersonale, dem med høj risiko for alvorlig Covid og personer på 65 år og derover. Cirka 19 millioner mennesker er berørt af den nye meddelelse, sagde hr. Véran.

Nogle voksne, der ikke har modtaget et booster-skud inden for syv måneder efter deres anden injektion, vil se deres pas udløbe, hvilket forhindrer adgang til restauranter, museer, fjerntog og andre offentlige steder, medmindre de bliver testet regelmæssigt, sagde Mr. Véran.

Han sagde, at over 400.000 vaccinationsaftaler var blevet booket onsdag forud for hans pressekonference.

Omkring 70 procent af befolkningen er fuldt vaccineret. Men antallet af nye daglige sager er steget for nylig til omkring 30.000 i løbet af de seneste par dage, ifølge franske embedsmænd, og har nåede frem til premierministeren. Den seneste stigning har ført til lukning af 8.500 skoleklasser, op fra 4.100 i sidste uge.

Jean-Michel Blanquer, Frankrigs undervisningsminister, meddelte på pressekonferencen, at undervisningen ikke længere ville lukke, hvis en elev tester positiv, men at de vil kræve, at alle elever fortsætter med at blive testet. Kun dem, der tester negativt, vil være i stand til at vende tilbage, sagde han.

Hospitalsindlæggelser – hovedsageligt af uvaccinerede patienter – har også været stigende ifølge de franske sundhedsmyndigheder.

Hr. Véran opfordrede også franskmændene til at overholde regler og retningslinjer for social distancering. Han meddelte, at fra fredag ​​vil masker være obligatoriske indendørs, selv for virksomheder eller begivenheder, der kræver et sundhedspas, og at passet også ville være påkrævet for at få adgang til julemarkeder.

“Vi skal være på vagt hele tiden, vende tilbage til gode vaner,” sagde Mr. Veran.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *