Ralf Rangnick skal styre Manchester United. For nu.


Ralf Rangnick, arkitekten bag fremkomsten af ​​RB Leipzig og manden, der i vid udstrækning anses for at være forfaderen til en stor del af moderne tysk fodbold, har fået den mest profilerede post i sin karriere, dog på midlertidig basis: den 63-årige Rangnick forventes at blive udnævnt til Manchester United-manager, måske allerede i dag.

Efter tre tumultariske, følelsesladede år er United endelig skiltes med Ole Gunnar Solskjær søndag, mindre end 24 timer, udholdt hans hold et ydmygende 4-1-nederlag til Watford. Det tab kom kun få uger efter, at Solskjærs hold, forstærket hen over sommeren med folk som Jadon Sancho og Cristiano Ronaldo, blev ydmyget i hurtig rækkefølge, hjemme, af både Liverpool og Manchester City.

Michael Carrick, medlem af Solskjærs trænerstab og ligesom ham en dekoreret spiller under en årti lang spillerkarriere i klubben, tog ansvaret for Uniteds sejr i Champions League i Villarreal tirsdag, men holdets ledere havde gjort det klart, at hans udnævnelsen ville være kort.

I kølvandet på Solskjærs fyring havde United besluttet, at den bedste fremgangsmåde var at udpege en erfaren midlertidig manager – til at føre klubben igennem til slutningen af ​​sæsonen – mens den overvejede en langsigtet erstatning for Solskjær. Klubben så ud til at arbejde ud fra logikken om, at der ville være et større felt af kandidater til den faste stilling til rådighed om sommeren.

Mens folk som Ajax’ Erik ten Hag og Mauricio Pochettino er de mest overbevisende kandidater til fuldtidsrollen, overvejede United en række umiddelbart tilgængelige trænere til viceværten, der er gået til Rangnick. Lucien Favre, tidligere Borussia Dortmund, og Rudi Garcia, en fransk mester med Lille, kom begge i betragtning.

Det var dog Rangnick, der hurtigt kom frem som frontløberen. Han har brugt meget af det sidste årti på at etablere og finjustere Red Bull-netværket af klubber, idet han har taget poster i både Red Bull Salzburg og RB Leipzig. Han hjalp med at gøre førstnævnte til stamgæster i Champions League og sidstnævnte til en af ​​de mest konsekvente klubber i Tyskland.

Han kom dog til fremtræden ved at guide Hoffenheim – et hold med ringe eller ingen historie, baseret i landsbyen Sinsheim – fra de nedre dele af tysk fodbold til Bundesligaen og ved at undervise og spille en intens, tempofyldt stil med fodbold, der dannede det teoretiske grundlag for folk som Jürgen Klopp og Thomas Tuchel. For mange er Rangnick gudfaderen til det tyske pressespil, der nu gennemsyrer mest europæisk fodbold på topniveau.

Han forlod Red Bull-koncernen sidste sommer og etablerede sit eget konsulentfirma sammen med sin mangeårige ven og fortrolige Lars Kornetka. Virksomheden havde ansat en håndfuld kunder – inklusive Lokomotiv Moskva – i håb om at udnytte Rangnicks erfaring og hans ekspertise inden for klubbygning.

Disse hold har accepteret, at Rangnick vil sætte disse projekter i bero, mens han tager ansvaret for United. Hans lederrolle varer kun indtil slutningen af ​​sæsonen. Han vil derefter flytte til en konsulentrolle i United, når en ny manager er på plads.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *