South Carolina Women’s Basketball svæver på plads, på toppen af ​​ranglisten


Selv med en eftertrykkelig sejr over Connecticut i mandags, kunne South Carolinas kvindebaskethold ikke håbe på at vinde terræn, da den nationale rangliste udkom tirsdag.

Gamecocks havde været på toppen Associated Press Top 25 meningsmåling fra starten af ​​sæsonen, en afspejling af deres tur til Final Four sidste forår og en dyb, erfaren liste. Sejren på 73-57 over Huskies, som var placeret som nr. 2, gjorde simpelthen afstemningen enstemmig.

Afstemningen blev offentliggjort tirsdag – en dag forsinket for anden gang i sin historie for at imødekomme matchup mellem nr. 1 og 2 – og vælgerne faldt UConn (3-1) til tredjepladsen bag Maryland (6-0), hvilket er planlagt til at besøge Gamecocks (6-0) den 12. december.

South Carolina vil så den 21. december være vært for Stanford, som er den regerende nationale mester og ligger på syvendepladsen efter at være blevet ked af Texas, og i januar vil der være omkamp med UConn. South Carolina åbnede sin sæson med en sejr over North Carolina State, nu placeret som nr. 5.

Billede

Kredit…Jeff Chiu/Associated Press

Gamecocks’ tidsplan er særdeles ambitiøs, selv for en sport, hvor elitehold typisk forsøger at spille mod hinanden, før deres konferencesæson begynder.

“Du er nødt til at fodre dem,” sagde South Carolina-træner Dawn Staley om sine spillere i mandags, da hun blev spurgt, hvorfor hun havde lavet sådan en udfordrende tidsplan. “De vil spille mod de allerbedste hold i landet. De vil gerne måle sig selv.”

Connecticuts styrke er svær at vurdere, fordi dens mangeårige dominans er bundet til at påvirke vælgerne. Holdet fik fem nr. 1-stemmer i sidste uges meningsmåling, da det kun havde én sejr, mod urankede Arkansas. At falde til nr. 3 i denne uge er en forholdsvis mild konsekvens, da Huskies dagen før deres tab til Gamecocks vandt i en overraskende tæt kamp mod 18. rangerede South Florida (4-2).

Gamecocks ser ud til at være en titelkandidat i flere år fremover, efter at Staley har samlet de bedste rekrutteringsklasser i nationen i to af de seneste tre år, ifølge til ESPN.

Under Staley har South Carolina vundet én national titel, i 2017, og hun gik ind i denne sæson, sin 14. som cheftræner, med en syvårig kontraktforlængelse på 22,4 millioner dollars og forventninger til nye højder.

To af hendes A-liste rekrutter, juniorerne Aliyah Boston og Zia Cooke, står i spidsen for det, der nu er et rutineret hold, med fem tilbagevendende startere fra turen til en national semifinale, hvor South Carolina tabte knebent til Stanford.

Boston er holdets midtpunkt, der er i stand til at score fra mange flere dele af gulvet, end hendes 6-fod-5-ramme kunne antyde. Sidste sæson havde hun i gennemsnit en double-double (13,7 point og 11,5 rebounds), og i år, efter at have brugt lavsæsonen arbejder på hendes konditionering, hun har vist sig i stand til at løbe gulvet med selv sine mindste, hurtigste jævnaldrende. Hun er listig i nærheden af ​​kurven, men mere overraskende er hendes evne til lejlighedsvis at score bagved 3-punktslinjen.

Cooke gik ind i college-spillet på en bølge af højdepunkter fra den slags forretninger at typisk fokus på NBA dunks. Hendes flash afbalanceres af Destanni Henderson, en 5-fod-7 senior guard, som er holdets førende facilitator og en scoringstrussel.

Holdets samlede erfaring gør det dog særligt farligt. En dyb bænk byder på lovende nybegyndere plus spillere, der allerede har registreret masser af minutter som junior Laeticia Amihere og senior Destiny Littleton.

Den oplevelse udmønter sig i et kvælende defensivt pres.

“Du så ikke rigtig virkningen i første halvleg,” sagde Staley efter mandagens sejr. “Tredje og fjerde kvartal er, når du begynder at mærke, hvad vores forsvar gør ved holdene.” Connecticut, for eksempel, var 1 af 11 fra feltet i fjerde kvartal, ude af stand til at komme uden om Gamecocks, som havde fire steals i den periode.

Staley, som længe har været kendt for sin vægt på forsvar, kaldte dette hold “det bedste og det dybeste” af dem, hun har trænet på den front.

Den nationale meningsmåling kunne se ganske anderledes ud, efter at South Carolina har været gennem gantlet i Maryland, Stanford og UConn-omkampen. Men den sjældne forsinkelse af den nationale meningsmåling antydede, at denne uges sejr over Huskies kunne være en milepæl for sporten.

Den eneste anden gang, placeringer blev frigivet sent, var i januar 1995, efter at Tennessee, som allerede havde vundet tre af sine otte NCAA-titler, tabte til UConn. Huskies ville også besejre Tennessee for den sæsons nationale titel, den første af en rekordstor 11 for UConn.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *