Thanksgiving Air Travel fordobles, når næsten 2019-niveauer


Thanksgiving-luftrejser nåede ikke rekordhøjde i 2019, men det var tæt på. Om 2,3 millioner mennesker passerede gennem Transportation Safety Administration-kontrolpunkter onsdag, flere rejsende end på nogen anden dag under pandemien.

Dette tal var mere end dobbelt så mange rejsende som onsdagen før Thanksgiving sidste år. Årets samlede var ca 88 procent af de rejsende, der fløj samme onsdag i 2019.

Sociale medier bugnede af næsten lige store klager over de længste lufthavnslinjer, folk havde oplevet i årevis, og overraskelse over, at linjerne var så korte, hvilket forstærkede ideen om, at pandemisk uforudsigelighed vedvarer.

Blandt de rejsende, der deler en følelse af begejstring over at kunne besøge familien denne Thanksgiving, var Katie Thurston fra San Diego, kendt af nogle som Bachelorette fra sæson 17 af det realityshow.

“At vende tilbage til noget, der føles normalt, får mig til at føle mig så følelsesladet,” sagde hun i et telefoninterview, efter at have tweetet om sin tårefulde reaktion på at lande i Seattle for at besøge sin mor og søster og møde sin niece for første gang.

Hundredvis af madservicearbejdere i lufthavnen markeret onsdag i San Francisco International Airport over en tvist, der involverede sundhedspleje. Men i modsætning til nogle passagerers frygt – og advarsler fra Southwest Airlines pilotforening i august – der var ingen arbejdsnedlæggelser fra stewardesser eller piloter onsdag.

Midt i bekymringer om, at passagerer ville blive aggressive over for stewardesser og tage slagsmål om masker – problemer under hele pandemien – justitsminister Merrick B. Garland opfordret til føderale anklagere til prioritere retsforfølgelse af passagerer, der begår overfald eller anden kriminalitet om bord.

Typisk er de travleste dage for flyrejser i Thanksgiving-perioden tirsdag og onsdag før ferien og søndagen efter den, ifølge en TSA-talsmand.

Forenet sagde at flyselskabet forventede, at søndagen efter Thanksgiving ville blive dens travleste dag, siden pandemien begyndte. Alligevel syntes dagen usandsynligt at overgå de præpandemiske rejsetal generelt set i betragtning af hvor ekstraordinær den weekend var for to år siden. Flere mennesker fløj søndagen efter Thanksgiving i 2019 – ifølge TSA checkpoint data – end nogensinde før i agenturets 20-årige historie.

Og det er usandsynligt, at rejsende oplever forsinkelser i vejret, når de prøver at komme hjem.

“Søndag er ret stille over det meste af landet,” sagde Lara Pagano, en meteorolog ved National Weather Service.

Alligevel opfordrede Becky Esquivel, en TSA-officer i McCarran International Airport i Las Vegas, folk til at ankomme mindst to timer før de går ombord på deres returflyvninger for en sikkerheds skyld.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *