Justitsafdelingen undersøger fængsler i Georgien


WASHINGTON – Justitsministeriet har indledt en undersøgelse af anklager om forfatningsstridige overgreb mod fanger i Georgien, en omfattende borgerrettighedsundersøgelse, der kan tvinge staten til at foretage en føderalt mandatreparation.

Afdelingen begrænsede også separat, hvorvidt og hvordan føderale retshåndhævende embedsmænd kan bruge taktikker, der er blevet meget kritiseret for deres rolle i sorte menneskers død i det lokale politi, herunder nakkestøtter som kvælningshold og uanmeldte søgninger efter beviser.

Trækkene, der blev annonceret tirsdag, omhandler stort set spørgsmål om vold i retshåndhævelse og fængsling, der er blevet et samlingspunkt for strafferetlige fortalere og ført til protester og borgerlige uroligheder rundt om i landet.

Efterforskningen i Georgien blev foranlediget af dokumentation af vold i fængsler i hele staten. Under et optøjer sidste år i Ware State Fængsel, der udspillede sig på sociale medier, overtog hundredvis af fanger bygningen, satte ild og tog vagter som gidsel, hvilket resulterede i skader og utallige skader.

Mindst 26 mennesker døde i 2020 af bekræftet eller mistænkt drab i fængsler i Georgien, og 18 drab samt talrige knivstik og tæsk er blevet rapporteret i år.

“I henhold til den ottende ændring af vores forfatning må de, der er blevet dømt for forbrydelser og idømt fængselsstraf, aldrig blive udsat for” grusomme og usædvanlige straffe “,” siger Kristen Clarke, chefen for justitsministeriets borgerrettighedsafdeling, ved at annoncere undersøgelsen under et virtuelt pressemøde.

Fru Clarke sagde, at farlige forhold i statens fængsler, herunder “smuglervåben og åben bandeaktivitet”, syntes at blive forværret af mange systemiske faktorer. Hun citerede mangel på personale og høj medarbejderomsætning, politik- og uddannelsesspørgsmål og mangel på ansvarlighed for forseelser. Men hun sagde, at afdelingen ikke havde nået nogen konklusioner om de påstande, den undersøgte.

Undersøgelsen vil fokusere på fange-mod-fange-vold og omfatte en åben undersøgelse fra afdelingens side om seksuelle overgreb på homoseksuelle, lesbiske og transkønnede fanger af ansatte og andre fanger.

Skulle efterforskere i justitsdepartementets borgerrettighedsafdeling og Georgiens føderale anklagere fastslå, at fanger er underlagt et mønster eller en praksis for forfatningsmæssige overtrædelser, kan agenturet placere statens korrektionskontor under et samtykkedekret, en føderalt eftersyn, der er under tilsyn af domstole og eksterne skærme.

Justitsministeriet har for nylig brugt samtykkekendelser til at pålægge eftersyn på statsfængsler i Virginia og New Jersey.

Sidste år sagsøgte det Alabama over tilstanden i dets fængsler og beskyldte medarbejdere for at overtræde forfatningen ved at lade en systemisk kultur med overdreven magt mod indsatte vokse. Alabama har kæmpet for at blive underlagt et samtykke.

Georgiens embedsmænd benægtede tirsdag, at de systematisk havde krænket de indsattes rettigheder, den beslutsomhed, der ofte er forløberen for et samtykkedekret.

“Georgia Department of Corrections er forpligtet til sikkerheden for alle de lovovertrædere, der er i varetægt,” sagde Lori Benoit, en talsmand for afdelingen, i en erklæring.

Hun tilføjede, at afdelingens forpligtelse til sikkerhed “omfatter beskyttelse af lesbiske, homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interseksuelle (LGBTI) fanger mod seksuel chikane, seksuelt misbrug og seksuelle overgreb.”

Justitsministeriet annoncerede også en politik, der forbyder føderale retshåndhævende embedsmænd at bruge chokeholds og såkaldte carotisbegrænsninger, medmindre de er autoriseret til at bruge dødelig magt. Det begrænsede også de omstændigheder, hvorunder føderal retshåndhævelse kunne foretage uanmeldte eller såkaldte no-knock-indgange.

Politikkerne gælder kun for føderale officerer, så de ændrer ikke statslige og lokale politiregler.

Men de adresserer direkte praksis, der blev kendt for at blive kendt efter høje profilerede episoder, der gav anledning til offentlig kritik af politiet og deres magtanvendelse, herunder en død på en mand på Staten Island i 2014 Eric Garner efter en politibetjent satte ham i en forbudt kvælning under en anholdelse. Mobiltelefonoptagelser af hr. Garner, der gispede “Jeg kan ikke trække vejret”, katalyserede den nationale Black Lives Matter -bevægelse, og betjenten, Daniel Pantaleo, blev fyret, selvom justitsministeriet afviste at anklage borgerrettigheder mod ham.

Sidste år skød politifolk i Louisville fatalt Breonna Taylor, en sort læge, under et forkert raid på hendes lejlighed og hjalp med at udløse måneders omfattende demonstrationer om racemæssig uretfærdighed og politiarbejde. Om betjentene på forhånd meldte sig selv var i strid, hvilket bragte undersøgelse af praksis med no-knock raids.

Justitsministeriets politiske ændringer stammer fra en gennemgang af retshåndhævelsespraksis ledet af viceadvokaten, Lisa O. Monaco.

“Det er vigtigt, at retshåndhævelse på tværs af justitsministeriet overholder et enkelt sæt standarder, når det drejer sig om” chokeholds “,” carotid restraints “og” no-knock “poster,” sagde Monaco i en erklæring. “Denne nye politik gør netop det og begrænser de omstændigheder, hvorunder disse teknikker kan bruges.”

Føderale officerer er generelt forpligtet til at banke på, identificere sig selv og deres formål og kræve indrejse, inden de går ind i en bygning. Justitsministeriet sagde, at de kun fik lov til at afvige fra praksis, hvis betjente havde grund til at tro, at det kunne bringe dem i fare ved at annoncere sig selv.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *