Jack Dorsey efterlader Twitters administrerende direktør en stor udfordring


Billede

BilledeJack Dorsey logger ud som Twitters administrerende direktør
Kredit…Energi- og handelsudvalget, via YouTube

Jack Dorsey, Twitters administrerende direktør, sagde det i går han trådte ned fra det sociale medieselskab 15 år efter stiftelsen. Hans afløser er Parag Agrawal, Twitters 37-årige teknologichef. Tiltaget kommer omkring halvandet år efter, at den aktivistiske hedgefond Elliott Management pressede på for Dorseys afsættelse og sagde, at han ikke effektivt kunne drive både Twitter og Square, betalingsfirmaet, han grundlagde, og hvor han fortsat er administrerende direktør.

Dorsey understregede, at beslutningen om at forlade var hans alene, og har sagt, at han ønsker at fokusere på kryptovaluta og filantropi. Hvor efterlader dette Twitter, hvis store kulturelle indflydelse ofte har overskygget dets spredte økonomiske resultater?

Dorseys afgang rejser spørgsmål om grundlæggerledede virksomheder. Selvom iværksættere og investorer har ophøjet grundlæggeren-CEO som den bedste person til at drive en verdensomspændende forretning, har Twitter altid testet den teori: Under medstifterne Ev Williams og Dorsey har virksomheden mødt kritik for dets økonomiske resultater, teknologiske innovation og evne til at fastholde ned på misinformation. (Dorsey var skubbet ud af Twitter i 2008 over bekymringer om hans ledelse og vendte tilbage i 2015.)

Billede

Dorsey selv har kritiseret besættelsen af ​​grundlægger-CEO’er “Jeg tror på, at det er stærkt begrænsende og et enkelt fejlpunkt,” sagde han i går. “Jeg tror, ​​det er afgørende, at en virksomhed kan stå på egen hånd, fri for grundlæggerens indflydelse eller retning.” (Måske henviser han til en anden grundlægger af sociale medier, som også er det står over for opkald at gå?) Dorsey har lænet sig op af Agrawal for alt fra eftersyn af Twitters infrastruktur til eftermontering af virksomheden til decentralisering. Twitters nye chef vil håbe på at følge Apples Tim Cooks eksempel i at vise, hvordan man bygger videre på en grundlæggers arv – og ikke for eksempel Dick Costolo fra … Twitter, der tog over fra Williams i 2010 før gør plads for Dorseys tilbagevenden efter en periode med underpræstation.

Twitters successionsplan blev opdateret sidste år med Elliotts input. Som et forlig med den aktivistiske investor tilføjede Twitter Elliotts Jesse Cohn og Silver Lakes Egon Durban til et bestyrelsesudvalg på fem medlemmer, der gennemgik virksomhedens virksomhedsledelse og successionsplaner. Udvalget afsluttede sin gennemgang sidste år, og DealBook hører, at det havde identificeret Agrawal som en potentiel efterfølger, selvom det er uklart, om en formel plan blev sat i gang dengang.

“Det er store sko at udfylde,” sagde Daniel Ives, analytiker hos Wedbush Securities. Men investorer virker usikre på, om Agrawal er det rigtige valg til at udfylde dem: Twitters aktier hoppede på nyheden om Dorseys afgang, men lukkede ned omkring 2,7 procent, efter at hans afløser blev navngivet. Alligevel var mange analytikere enige om, at det var tid til en ændring i betragtning af den opmærksomhed, Twitter har brug for for at holde trit med sine jævnaldrende.

Billede

Regulatorer beordrer en gentagelse af en Amazon-afstemning. Et regionalt kontor for National Labor Relations Board sagde, at arbejdere på et lager i Alabama skal stemme igen om hvorvidt man skulle danne en fagforening, efter at arrangørerne sagde, at valget ikke var retfærdigt. Amazon, som havde vundet afgørende, kunne appellere til bestyrelsens øverste kontor i Washington.

FTC søger mere information om virksomheders forsyningskæder. Agenturet adspurgte Amazon, Walmart og andre om deres praksis for at hjælpe med at afgøre, om mangel fører til konkurrencebegrænsende adfærd. I mellemtiden fortalte præsident Biden de øverste detailledere, at han var forpligtet til at sikre, at deres hylder var på lager til ferien, og mindre butikker hamstrer langt mere inventar end normalt.

Inflationen i eurozonen rammer et nyt højdepunkt. Nye tal ude i morges viste inflation nåede 4,9 pct for november, hvilket oversteg analytikernes forventninger. Nyheden vil tilføje pres på Den Europæiske Centralbank for at skitsere, hvordan den planlægger at bekæmpe vedvarende stigende priser.

Elizabeth Holmes anklagede sin ekskæreste og forretningspartner for misbrug. På hendes fjerde dag af vidnesbyrd, sagde Theranos-grundlæggeren at Sunny Balwani, som var virksomhedens præsident, havde misbrugt hende seksuelt og skubbet hende til at arbejde straffende lange dage. (En advokat for Balwani afviste beskyldningerne.)

Goldman Sachs tilføjer nye fordele for at håndtere klager fra arbejdere. Wall Street-giganten tilbyder betalt orlov ved graviditetstab, større matchende indbetalinger til pensionskasser med mere. Det er det seneste svar fra Goldman på klager fra yngre medarbejdere over besværlige arbejdsforhold, der fører til udbrændthed.

Billede

Markederne vendte tilbage i går midt i håbet om, at den nyeste “bekymringsvariant” af coronavirus muligvis ikke udgør så stor en risiko, som man først troede. Men investorer blev igen forskrækkede i dag, da embedsmænd i folkesundheden, farmaceutiske ledere og analytikere advarede om, at Omicron ikke skulle afskrives endnu.

Amerikanske futures og europæiske og asiatiske markeder falder her til morgen, som investorer reagerer på overskrifter:

 • Stéphane Bancel, CEO for Moderna, sagde til The Financial Times, at han forventede en “materiale fald” i de nuværende vacciners effektivitet mod varianten, og Regeneron sagde, at test viste dets antistoflægemiddel var mindre effektiv mod den nye stamme. (Men Albert Bourla, Pfizers administrerende direktør, sagde hans virksomheds nye Covid-pille burde virke imod Omicron.)

 • Jay Powell, Fed-formand, vil fortælle lovgiverne i dag, at den nye variant kan forlænge en periode med høj inflation.

 • Detailhandlere i Storbritannien fortalte regeringen, at Omicron kunne kvæle julesalget og opfordrede til større klarhed om fornyede pandemiske restriktioner.

Regeringer reagerer på forskellige måder, og fingerpegning, manglende koordinering, sparsom information og frygt påvirker igen politik, Det skriver The Times’ Jason Horowitz. Præsident Biden sagde, at den nye variant var en “grund til bekymring, ikke en årsag til panik,” og han er afhængig af et rejseforbud at købe tid at udtænke et svar. CDC opfordrede alle amerikanske voksne til det få booster skud. New York City opfordrede folk til at bære masker indendørs, uanset deres vaccinationsstatus.


– Bobbi Sternheim, advokat for Ghislaine Maxwell, i åbningsargumenterne for hendes retssag om sexhandel og andre anklager relateret til hendes bånd til Jeffrey Epstein. Maxwell “fyldte en tom stol” efter Epsteins død i 2019, fortalte advokaten juryen og beskrev hende som en syndebuk for sine handlinger.

—Lara Pomerantz, en føderal anklager, argumenterer over for juryen, at Maxwell hjalp Epstein med at rekruttere, soignere og misbruge unge piger i løbet af et årti. “Bag lukkede døre,” sagde Pomerantz, “begik den anklagede og Epstein afskyelige forbrydelser.”


Billede

Mere end et årti senere kæmper finansfolk stadig om, hvem der skal dække milliarder i tab fra finanskrisen i 2008. I sidste uge satte en dommer, der var formand for en langvarig tvist mellem forsikringsselskabet Ambac og den tidligere realkreditmægler Countrywide, som blev købt af Bank of America i 2008, endelig en domstolsdato for retssagen: september 2022.

Ambac v. Countrywide er en af ​​de sidste betydningsfulde retskampe, der stadig dvæler efter boligbusten. Et studie i slutningen af ​​2013 konstaterede, at der var anlagt 927 sager, der var relateret til finanskrisen. I 2018 beregnede analytikere hos KBW, at bankerne havde udbetalt omkring 250 milliarder dollars i kriserelaterede bøder og forlig. Af dem var omkring tre dusin mellem långivere og forsikringsselskaber. Tidligere i år indvilligede Credit Suisse i at betale MBIA $600 millioner for at bilægge en sag, som forsikringsselskabet anlagde i 2009.

Ambac kræver 2 milliarder dollars i erstatning. Sagen vedrører tusindvis af negative afdrags- eller betalingsoptioner boliglån, som landsdækkende har ydet, og Ambac forsikrede, så langt tilbage som 2004. I 2010 udbetalte Ambac omkring 120 millioner dollars om måneden på krav knyttet til realkreditlån, som låntagere var ikke længere betaler. Et år senere sagsøgte Ambac Countrywide og anklagede långiveren for at have misrepræsenteret lånene som sikrere, end de faktisk var. Bank of America imødegik i et svar i 2015, at Ambac-sagen var et “tilbagebliksindsigt forsøg på at flytte skylden for sin egen hensynsløshed.”

Ambac-sagen har dvælet, fordi forsikringsselskabet hævdede, at Countrywide havde begået bedrageri, samt kontraktbrud. Bedragerikravet er siden blevet afvist. Og en første kendelse om, at Ambac havde overset sit vindue til at sagsøge, blev omstødt. Den sidste forsinkelse kom sidste år, da banken og forsikringsselskabet sparrede om, hvorvidt sagen skulle behandles personligt. En dommer sagde ja, tog side med Ambac og banede vejen for retsdatoen i 2022.

Den forlængede tidslinje for finanskrisesager har nogle advokater bekymret for, at pandemi-relaterede forsikringssager kan blive retssagt ind i 2030’erne. Hundredvis af sager er blevet anlagt af selskaber, hvis forsikringsselskaber afviste krav om forretningsafbrydelser knyttet til coronavirus. Men David Zaring, professor i juridiske studier og etik ved Wharton School, sagde, at denne frygt ikke ser ud til at udspille sig – i det mindste lige nu. Tidligere i år afviste en dommer en af ​​de mest fremtrædende sager, et sagsanlæg på $700 millioner fra Ralph Lauren mod sit forsikringsselskab. “Sagen er ved at blive løst,” sagde Zaring.

Billede

Tilbud

 • Edgewell, forælderen til Schick, vil købe den kvindelige barbermaskine producent Billie, måneder efter føderale antitrust-regulatorer blokerede Procter & Gamble fra at købe det mindre mærke. (WSJ)

 • Den aktivistiske investor Bluebell Capital Partners opfordrede minegiganten Glencore til at udskille sine kulaktiver for at løfte aktiekursen. (FT)

 • Den brasilianske fintech Nubank kan angiveligt skære sin børsnoteringsværdi. (Bloomberg)

 • Fenway Sports, ejeren af ​​Boston Red Sox og andre hold, indvilligede i at købe NHL’s Pittsburgh Penguins. (CNBC)

Politik

 • Storbritanniens antitrustregulator formelt bestilt Meta, Facebooks forælder, for at sælge online billedplatformen Giphy, mens landets privatlivsvagt idømte en bøde til ansigtsgenkendelsesfirmaet Clearview AI for brud på databeskyttelseslovgivningen. (CNBC, NYT)

 • Bekymringer om korruption i Congos statsejede mineselskab truer med at bremse et globalt fremstød mod elektriske køretøjer. (NYT)

 • Disney+ havde for nylig premiere i Hong Kong – minus en episode af “The Simpsons”, der satiriserede kinesiske bestræbelser på at undertrykke offentlige minder om massakren på Den Himmelske Freds Plads. (NYT)

 • Her er hvordan den nye infrastrukturlov hæver skatter på kryptoinvestorer. (CNBC)

Bedst af resten

 • Data fra skibsfartøjer i kinesiske farvande er stort set forsvundet, hvilket udgør en ny hovedpine for globale forsyningskæder. (CNN Business)

 • Nye dokumenter viser, at CNN-ankeret Chris Cuomo brugte sine kontakter til at holde styr på medieundersøgelser af hans bror, den tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo. (NYT)

 • Biografer skal “hurtigt” gentænke deres forretning for at overleve pandemien, viser en ny undersøgelse. (NYT)

 • I sit første dybdegående interview siden et bilulykke i februar, diskuterede Tiger Woods hans potentielle tilbagevenden til golf og andre planer. (Golf Digest)

 • AMC og Sony tilbød 86.000 ikke-fungible tokens til folk, der reserverede forhåndsbilletter til “Spider-Man: No Way Home”, mens Budweiser afslørede en række af NFT’er med retro-tema. (CNBC, Insider)

Billede

Vi vil gerne have din feedback! Send venligst en mail med tanker og forslag til dealbook@nytimes.com.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *