Investorer snapper Metaverse Real Estate i et virtuelt landboom


Justin Bieber optrådte ved en livekoncert i denne måned, men showet var ikke på et stadion eller en arena. Ligesom de seneste optrædener fra Ariana Grande, the Weeknd og Travis Scott, blev denne koncert afholdt i metaverset, onlineverdenen, der strækker hjørnerne af internettet til fordybende, firedimensionelle oplevelser.

Fans fra hele kloden så hr. Biebers avatar synge sange fra hans hitalbum “Justice”. Investorerne så også med. De forbereder sig på et digitalt landboom, der dukker op kun få måneder væk, og optager koncertsteder, indkøbscentre og andre ejendomme i metaverset.

Interessen for dette digitale univers steg i vejret i sidste måned, da Mark Zuckerberg annoncerede Facebook ville blive kendt som Meta, et forsøg på at udnytte den digitale grænse. Det globale marked for varer og tjenester i metaverset vil snart være værd 1 billion dollar, ifølge den digitale valuta-investor Grayscale.

Metaverset omfatter flere digitale riger. Hver er som en 3-D virtuel by, hvor avatarer bor, arbejder og leger. Enhver, der har været udsat for populære videospil som Fortnite, Animal Crossing og Roblox-universet, har fået en forsmag på, hvordan disse riger ser ud. I hver er elementer, herunder virtual reality, streaming video, mobilspil, avatarer og kunstig intelligens, kombineret til fordybende digitale oplevelser.

Men ejendomsinvesteringer i metaversen er stadig meget spekulative, og ingen ved med sikkerhed, om dette boom er den næste store ting eller den næste store boble.

Teknologer mener, at metaverset vil vokse til en fuldt fungerende økonomi i løbet af få år og tilbyde en synkron digital oplevelse, der vil være lige så integreret i vores liv, som e-mail og sociale netværk er i dag.

Video

Cinemagraph
KreditKredit…Af Boson Protocol

Penge i disse digitale verdener er kryptovaluta, da finans i metaverset er drevet af blockchain – en digitalt distribueret offentlig hovedbog, der eliminerer behovet for en tredjepart, som en bank. Enhver, der går ind i en virtuel verden, kan købe eller bytte kunst, musik og endda hjem ikke-fungible tokens, eller NFT’er, som er blockchain-baserede samleobjekter der er digitale repræsentationer af genstande fra den virkelige verden. NFT fungerer som bevis på ejerskab og er ikke udskifteligt.

Og i de seneste måneder er mængden af ​​transaktioner for erhvervsejendomme i metaversen steget.

I oktober, Tokens.com, et blockchain-teknologifirma med fokus på NFT’er og metaverse fast ejendom, erhvervede 50 procent af Metaverse Group, et af verdens første virtuelle ejendomsselskaber, for omkring 1,7 millioner dollars. Metaverse Group er baseret i Toronto, men har virtuelt hovedkvarter i en verden kaldet Decentraland i Crypto Valley, som er metaversets svar på Silicon Valley. Decentraland har også distrikter for gambling, shopping, mode og kunst.

“I stedet for at prøve at skabe et univers som Facebook, sagde jeg: ‘Hvorfor går vi ikke ind og køber jordstykkerne i disse metaverser, og så kan vi blive udlejere?” sagde Andrew Kiguel, en medstifter og administrerende direktør for Tokens.com.

Siden dette opkøb har Tokens.com brudt digitalt land på et tårn i Decentraland. Louis Vuitton, Gucci, Burberry og andre luksusmærker er allerede kommet ind i metaversen via NFT’er, et skridt, der gør virksomhedsledere optimistiske over, at Tokens.com-tårnet snart vil generere indtægter fra leasingkontrakter og reklamer for mærker som disse.

Billede

Kredit…Tokens.com

For dem, der undrer sig over, hvorfor en virksomhed ønsker at investere i et virtuelt kontor i metaverset, sagde Michael Gord, en medstifter af Metaverse Group, at skeptikere burde se på de tendenser, der katalyseres af pandemien.

“Efterhånden som flere mennesker deltager, er det, hvor du skal hen med venner, hvor du har oplevelser som konferencer og koncerter,” sagde han. “Det er uundgåeligt, at metaverset bliver det sociale netværk nr. 1 i verden.”

Metaverse Group har en ejendomsinvesteringsfond og planlægger at opbygge en portefølje af ejendomme i Decentraland samt andre riger, bl.a. Somnium Space, Sandkasse og Opland. Internettet kan være uendeligt, men virtuel fast ejendom er det ikke – Decentraland, for eksempel, er 90.000 stykker jord, hver omkring 50 fod gange 50 fod. Blandt investorer er der en følelse af, at der er guld i de pixelerede bakker, sagde hr. Gord.

“Forestil dig, hvis du kom til New York, da det var landbrugsjord, og du havde muligheden for at få en blok SoHo,” sagde han. “Hvis nogen vil købe en ejendom i SoHo i dag, er det uvurderligt, det er ikke på markedet. Den samme oplevelse kommer til at ske i metaversen.”

I sidste uge lukkede Tokens.com en endnu større jordaftale i Decentralands modedistrikt for omkring 2,5 millioner dollars. Virksomheden, som siger, at ejendomstransaktionen var den største i metaverse historie, planlægger at udvikle området til et virtuelt handelscentrum for luksusmodemærker, à la Rodeo Drive eller Fifth Avenue.

Hr. Kiguel vurderer, at hans portefølje i metaversen er vurderet til op til 10 gange mere end dens købspris, og meget af begrundelsen vil lyde på samme måde som enhver, der nogensinde har købt eller solgt fast ejendom.

“Det er beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed,” sagde han. »En jordstykke i centrum, som har meget besøgstrafik, er mere værd end en jord i forstæderne. Der er en knaphedsværdi.”

Mange af disse digitale riger fremstår som tegneserieagtige, gummifarvede fantasiverdener, mens andre er digitale anvendelser af den planet, vi allerede kender og elsker. SuperVerden, en virtuel ejendomsplatform kortlagt over hele klodens overflade, tilbyder 64,8 milliarder jordlodder – hver til salg som en NFT. Taj Mahal er tilgængelig, som det højst sandsynligt er dit barndomshjem. Ejere kan købe grunde af sentimentale eller kyndige grunde, men uanset hvad, når de køber NFT, får de en del af enhver handel, der finder sted på det pågældende stykke ejendom.

Billede

Kredit…Sasha Maslov for The New York Times

“Du kan købe steder, du elsker, uanset om det er Central Park eller pyramiderne i Egypten,” sagde Hrish Lotlikar, en medstifter og administrerende direktør for SuperWorld. “Det, du køber, er det virtuelle land, der dækker jorden på disse steder.”

Og efterhånden som metaverset siver dybere ind i den daglige bevidsthed i vores univers, er der en ny verden, hvor skellet mellem dem bliver gnidet væk: omniverset.

Den virkelige verden og onlineverdenen smelter sammen til et hybridunivers, hvor det fungible og det ikke-fungible skærer hinanden på flere punkter, sagde Justin Banon, en medstifter og administrerende direktør for Boson Protokol, som muliggør salg af fysiske produkter i metaversen som NFT’er. Fast ejendom i metaverset vil huse den handel, der vil drive denne transformation.

“Det sker allerede, og det er bare et spørgsmål om grad,” sagde han. “Men jeg tror, ​​om fem år, vil min datter ikke tillade mig at hente hende fra skole, hvis jeg ikke har et par sneakers på, der ikke også har en NFT,” sagde han.

Billede

Kredit…SuperVerden

I juni købte Boson Protocol en grund omfattende en hel blok af Vegas Citys spilledistrikt i Decentraland. Pladsen, siger virksomheden, vil blive et handelssted, hvor produkter fra den virkelige verden kan udveksles til NFT’er; de samme NFT’er, der fungerer som digitale repræsentationer af fysiske produkter, kan også byttes for varer i fysiske butikker.

“Alle erkender, at vi er meget tidlige, og at disse ting vil være moderne antikviteter,” sagde hr. Banon. “Så det er enormt lukrativt at købe på dette tidspunkt.”

Der er kun en håndfuld digitale riger, hvor investorer kan købe og sælge fast ejendom, og alle bruger deres egen kryptovaluta. Decentralands hedder for eksempel MANA. Decentraland har også en markedsplads, hvor folk kan gennemse NFT’er, herunder jordlodder til salg. “Det er næsten som en tjeneste med flere lister,” sagde Mr. Kiguel.

Wave, et underholdningsfirma, der arrangerer interaktive koncerter, inklusive Mr. Biebers, tjener et overskud fra virtuelle merchandise og brandsponsorater til shows, som afholdes i neutrale zoner i stedet for en digital arena. Virksomheden tjener endnu ikke penge på fast ejendom, men Adam Arrigo, en medstifter og administrerende direktør, sagde, at han undersøgte muligheder.

“Disse platforme som Decentraland og Sandbox er pionerer inden for legitimation af disse jordlodder, disse butiksfacader,” sagde han. “I løbet af de næste par år vil det, vi gør, blive meget mere mainstream.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *