Efterhånden som Omicron-bekymringerne genoplives, falder aktier og olie


Aktier på Wall Street faldt i den tidlige handel tirsdag, da volatiliteten udløst af fremkomsten af ​​Omicron-varianten af ​​coronavirus fortsatte. Oliepriserne faldt også.

S&P 500 faldt omkring en halv procent efter at have lukket med en stigning på 1,3 procent i mandags. Stoxx Europe 600 faldt 0,4 pct. I Asien var Nikkei 225 i Japan og Hang Seng i Hong Kong hver faldet mere end 1 procent.

Tirsdagens tilbagetog kom efter, at den administrerende direktør for Moderna, en vaccineproducent, sagde i et interview, at der kunne være et “væsentligt fald” i effektiviteten af ​​nuværende vacciner til den nye variant. Det fortalte direktøren, Stéphane Bancel Financial Times at der kan gå måneder, før en Omicron-specifik vaccine kunne produceres i skala, men tilføjede, at det ville være risikabelt at flytte hele virksomhedens vaccineproduktion, mens andre varianter stadig er fremherskende.

Finansmarkederne har været ustabile siden opdagelsen af ​​den nye variant i det sydlige Afrika sidst i sidste uge. Det S&P 500 led sin værste dag siden februar fredag, et fald på 2,3 pct. På mandag, det begyndte at komme sig som politikere over hele verden advarede mod panik, selv om nogle indførte rejseforbud.

Alligevel ved man relativt lidt om Omicron-varianten. Forskere har detaljeret dens mutationer, men der går et par uger, før de ved det hvordan den reagerer på eksisterende vacciner og hvis det forårsager alvorlig sygdom.

Tirsdag søgte investorerne statsobligationers relative sikkerhed. Renten på 10-årige statsobligationer faldt 6 basispoint, eller 0,06 procentpoint, til 1,44 procent, det laveste niveau i mere end to måneder.

Oliefutures faldt, hvor West Texas Intermediate-råolie faldt 3,8 procent til 67,32 $ pr. tønde. Dens pris er faldet 18 procent i denne måned.

Fremkomsten af ​​den nye variant komplicerer Federal Reserves arbejde, som var begyndt at stramme pengepolitikken på grund af højere inflation. Men hvis den nye variant hæmmer den økonomiske vækst, kan det lette presset på priserne.

“Fremkomsten af ​​Omicron-varianten udgør nedadrettede risici for beskæftigelse og økonomisk aktivitet og øget usikkerhed for inflation,” vil Jerome H. Powell, Fed-formand, fortælle lovgiverne senere på tirsdag, ifølge forberedte bemærkninger.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *