NYC -virussager ser ud til at ligge på plateau, men kan en stigning vente?


Den hurtige spredning af Delta -varianten af ​​coronavirus i New York City denne sommer er bremset i de seneste uger og overbevist nogle epidemiologer om, at byens tredje virusbølge er begyndt at ebbe ud. Men andre forbereder sig på en stigning i sagerne.

Da skoleåret er startet, og kommunale agenturer og nogle store virksomheder, der pålægger at vende tilbage til kontoret, er de gamle hverdagsrytmer ved at vende tilbage for hundredtusinder af New Yorkere, selvom virusniveauerne stadig er relativt høje.

I øjeblikket er antallet af nye tilfælde og hospitalsindlæggelser faldet fra deres sommertoppe.

I midten af ​​august testede næsten 2.000 mennesker om dagen i gennemsnit positivt i New York City, en tidobling fra tidligere på sommeren. Antallet af nye tilfælde var højest blandt unge voksne i alderen 18 til 34 år. Mere end 100 mennesker blev indlagt hver dag.

Men i løbet af de sidste tre uger er nye sager og andre indikatorer begyndt at falde. Staten Island har haft det højeste transmissionsniveau, hvor en ud af 417 mennesker testede positivt i en nylig syv-dages periode. Det var mere end det dobbelte af satsen i Queens, som havde de laveste virusniveauer.

Stigningen i New York City og store dele af nordøst har været mild i forhold til syd, hovedsagelig på grund af divergerende vaccinationsrater, siger epidemiologer. Torsdag nåede byen en ny milepæl: fem millioner indbyggere i New York, omkring 60 procent af befolkningen, er nu fuldt vaccinerede.

Men der er stadig store lommer i New York City, der forbliver uvaccinerede. Især sorte New Yorkere, som har langt lavere vaccinationsrater end andre grupper, er blevet hårdest ramt af den tredje bølge.

Indtil nu, den tredje bølge har været mindre sammenlignet med de to foregående. I begyndelsen af ​​september nåede antallet af mennesker på hospitalet med Covid-19 i New York City på en enkelt dag 900, før de faldt til under 800 i weekenden. I april 2020 var der mere end 12.100 på toppen.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *