Republikanske beskyldninger peger på en stenet vej til et husflertal


WASHINGTON – Fjendtligheder mellem den republikanske yderste højrefløj og dens typisk afdæmpede midtpunkt brød ud i åbent tirsdag og fremhævede dybe splittelser, der kan skade partiets ledere, hvis de erobrer et snævert flertal i Parlamentet næste år.

Oprindeligt foranlediget af anti-muslimske kommentarer fra repræsentant Lauren Boebert i Colorado var ordkrigen mellem republikaner og republikaner i tirsdags bemærkelsesværdig bitter og en indikation af en bryggende magtkamp mellem en opstigende fraktion, der stiler sig efter præsident Donald J. Trump, og en mere stille, der trækker sig tilbage.

Først kaldte repræsentanten Marjorie Taylor Greene fra Georgia sin førsteårsstuderende kollega Nancy Mace fra South Carolina “affald” for at fordømme fru Boeberts bemærkninger i et tv-interview.

Ms. Mace brugte derefter en serie af emojis – en flagermus, en bunke ekskrementer og en skør klovn – for at beskrive Ms. Greene, fortsatte derefter en lind strøm af sociale medieangreb og kaldte hende en løgner, en grifter og en nød.

Repræsentant Adam Kinzinger, republikaner fra Illinois, kom til Ms. Maces forsvar og kaldte Ms. Greene “useriøs cirkusbarker McSpacelaser” — en henvisning til en opslag på sociale medier, som hun engang cirkulerede, hvilket tyder på, at skovbrande i Vesten var blevet startet af lasere ejet af Rothschilds, en jødisk bankfamilie.

Mr. Kinzinger tilføjede at repræsentanten Kevin McCarthy fra Californien, den republikanske leder og kommende taler, der ikke har gjort noget for at disciplinere menige medlemmer af sin konference for bigotte og voldelige udtalelser, “fortsætter sin tavse streak, der ville få en munk til at rødme.”

Derefter tog repræsentant Matt Gaetz fra Florida, en allieret med Ms. Greene, til Twitter for at forstærke en angreb fra den højreorienterede provokatør Jack Posobiec fordømmer fru Mace som en “svindler” for at promovere coronavirus-vaccinationer på CNN.

Den karnevalslignende adfærd ville være lidt mere end et sideshow, hvis det ikke havde reelle konsekvenser for midtvejskampagner og muligvis et brudt republikansk flertal i 2023. Partiledere valgte igen at forblive mor, da deres bagmænd skændtes, og demokraterne tog fuld fordel ved skuespillet.

“Atmosfæren er, hvad den har været, og hvad der er blevet skabt af det republikanske parti i løbet af de sidste 50 år, hvor de er blevet ved med at bevæge sig ned ad vejen af ​​splittelse, grimhed, trusler og anklager, som har nedværdiget Amerikas politik. ”, fortalte repræsentanten Steny H. Hoyer fra Maryland, flertalslederen, til journalister.

Han opfordrede igen de republikanske ledere til at disciplinere deres medlemmer med henvisning til episoden, der rørte ved fjendtlighederne: offentlige kommentarer fra fru Boebert, hvori hun foreslog, at repræsentant Ilhan Omar, demokrat fra Minnesota og en muslim, der bærer hijab, kunne være en selvmordsbomber og kaldte hende et medlem af “jihad-truppen”.

Husets tre muslimske lovgivere – Ms. Omar og repræsentanter Rashida Tlaib fra Michigan og André Carson fra Indiana, alle demokrater – foreslog, at deres parti kiggede på muligheder for at sanktionere Ms. Boebert.

“Muslimer i dette land er stolte amerikanere, hårdtarbejdende medlemmer af vores samfund,” sagde Mr. Carson. “Og vi er ikke nogens syndebuk.”

Det burde være hæsblæsende dage for husrepublikanerne. Off-year valg i denne måned viste reel defortryllelse over demokratisk kontrol af Huset, Senatet og Det Hvide Hus. Omfordeling i republikansk-kontrollerede delstatslovgivere har givet partiet en løbende start for at vinde de fire eller fem sæder, det har brug for for at kontrollere Parlamentet, og meningsmålinger tyder på, at en snævert flertal af amerikanere vil hellere have republikanere har kontrol over kongressen. I betragtning af partiets strukturelle fordele ved omfordeling, adgang til meningsmålinger og entusiasme, tyder det på, at en meget bredere sejr ville være ved hånden, hvis afstemningen var i dag.

Michael Steel, en tidligere talsmand for repræsentanten John A. Boehner fra Ohio, den tidligere republikanske taler, sagde, at partiets ledere burde arbejde bag kulisserne for at berolige dissens og holde medlemmerne fokuseret på at opbygge en platform og et argument for kontrol.

“Den højeste prioritet lige nu bør være, at alle i kanoen har deres rifler pegende udad, ikke mod hinanden,” sagde Mr. Steel. “Og fokus skal være på addition, ikke subtraktion. Det betyder, at man holder alle frøerne i trillebøren, selvom nogle af de frøer er ret grimme.”

Billede

Kredit…Anna Moneymaker/Getty Images

I stedet træder republikanerne på deres eget budskab. Tirsdag, CNN fundet endnu en video af fru Boebert fra september, hvor hun sagde, at hun henvendte sig til fru Omar og henviste til “jihad-truppen”, som igen insinuerede, at hun kunne være en selvmordsbomber.

Omar har sagt, at der ikke fandt en sådan konfrontation sted. Under et opkald indledt af fru Boebert i mandags – angiveligt for at give anger – blev situationen kun videreudviklet, da fru Boebert nægtede at undskylde og i stedet krævede, at fru Omar offentligt bad om tilgivelse for “anti-amerikanske” kommentarer.

Demokraterne var ikke de eneste, der fordømte Ms. Boeberts opførsel. Ms. Mace, en højt anset nybegynder og den første kvinde, der dimitterede fra Citadel Military College, dukkede op på CNN for at sige: “Jeg har gang på gang fordømt mine kolleger på begge sider af gangen for racistiske troper og bemærkninger, som jeg finder modbydelige , og dette er ikke anderledes end alle andre.”

Ms. Greene, der ligesom Ms. Boebert er en favorit blandt Mr. Trump, kritiserede Ms. Mace på sociale medier og på Stephen K. Bannons udsendelse, “War Room”, og fordømte republikanske ledere.

“De er altid over os, når vi siger eller gør noget, men det er Nancy Maces, der skal kaldes ud,” fortalte Ms. Greene til Mr. Bannon. Hun tilføjede, at hun, ikke fru Mace, repræsenterede den republikanske base, en kommentar udsendt af andre yderst til højre, inklusive repræsentanten Paul Gosar af Arizona.

Repræsentant Peter Meijer, republikaner fra Michigan, forsvarede fru Mace.

“Nancy er en seriøs lovgiver, der smøger ærmerne op og leder efter løsninger, hvor de kan findes, såsom føderal cannabis-afkriminalisering, men også graver i og kæmper, når progressive sætter politik over politik,” sagde hr. Meijer. “Jeg kan ikke komme i tanke om en eneste troværdig ting, som de, der angriber hende, overhovedet har forsøgt at opnå.”

Republikanske ledere blev efterladt med at pege fingre ad deres demokratiske kolleger, som de sagde heller ikke havde truffet nogen handling mod medlemmer, der havde krydset linjer, enten gennem anti-israelske kommentarer eller formaninger til demonstranter, som de sagde opmuntrede til vold.

Billede

Kredit…Stefani Reynolds for The New York Times

Hr. Hoyer sagde faktisk, at Mr. McCarthy rakte ud til ham for at sige, at Ms. Boebert ønskede at undskylde til Ms. Omar, en ouverture, som Hr. Hoyer sagde, ikke ville ende godt. Han fik ret.

Mr. McCarthy befinder sig i en delikat situation. Han ved ikke, hvor stort et flertal hans parti kan vinde i november, især da en stor del af omfordelingen har fokuseret på at sikre de etablerede fordele end at skabe mere konkurrencedygtige løb. En gennemgribende republikansk sejr ville give ham mulighed for at afskrive stemmerne fra sit partis udkant.

Men hvis republikanerne hævder et snævert flertal, ville hr. McCarthy have brug for stort set alle konferencens stemmer for at hævde højttalerskabet, en pris han har søgt i næsten et årti. Yderst til højre væltede hr. Boehner i 2015, og republikanske uenigheder om udsigterne til Mr. McCarthys talerstol sænkede hans sidste opløb til posten uger senere.

En håndfuld medlemmer, inklusive Ms. Greene, har været seje over for tanken om at give ham hammeren, hvis hans parti gør krav på flertallet.

Emily Cochrane bidraget med rapportering.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *