Hvor meget skifter latinoer til højre?


Tilmeld dig her for at få On Politics i din indbakke tirsdage og torsdage.

I årevis blev statens repræsentant Ryan Guillen fra Texas betragtet som den mest konservative demokratiske lovgiver i Austin. Han var en af ​​blot få fra partiet, der stemte for at bære håndvåben uden tilladelse, og den eneste demokrat i Repræsentanternes Hus, der stemte for statens nye lov. forbyder de fleste aborter. Han forblev populær i sit Rio Grande Valley-distrikt og vandt genvalg sidste år med 17 procentpoint.

Så kom Nyhederne denne måned: Han skiftede parti.

“Efter megen overvejelse og bøn med min familie føler jeg, at mine skattemæssigt konservative, pro-business og pro-life værdier ikke længere er i takt med det demokratiske parti i dag,” sagde Mr. Guillen.

Det er en gammel sav i politik: Jeg har ikke ændret mig, partiet har ændret sig. Og tidligere har det været rimeligt anvendt på både republikanere og demokrater. Mr. Guillen har portrætteret sig selv som en del af en tendens til, at latinamerikanske vælgere bevæger sig mod det republikanske parti, især i det sydlige Texas, hvor Donald J. Trump gjorde et stort indtog under valget i 2020. Men det er for tidligt at sige, hvor meget af et varigt skift bevægelsen repræsenterer.

Det republikanske parti har nået ud til Latino-vælgere i årtier, især i Texas. Den tidligere præsident George W. Bush bejler til dem med sin “medfølende konservatisme”. Og det var den tidligere præsident Ronald Reagan, der fortalte sin latinamerikanske outreach-direktør, at han ville have det nemmeste job i verden, fordi “Latinamerikanere er allerede republikanere, de ved det bare ikke endnu.”

Historisk set har omkring 30 procent af de latinamerikanske vælgere valgt at stemme republikansk ved præsidentvalget, et antal der steg en smule i 2020, overraskende mange demokrater. Republikanerne fejrede ikke overraskende skiftet og har fremstillet det som et seismisk skift, der kunne transformere partierne.

“Republikanernes entusiasme og følelse af momentum ebber og flyder, og dette er et øjeblik med høj entusiasme,” sagde Geraldo Cadava, professor i historie ved Northwestern University og forfatter til bogen “The Hispanic Republican.” “De ønsker at udnytte det momentum, de føler, at de har lige nu. De tror virkelig, at energien er på deres side, men de er nødt til at bevise, at 2020 ikke bare var et skud.”

Indtil videre er dataene stadig blandede. Mens der var en vis dæmpet entusiasme blandt Latino-vælgere under tilbagekaldelsesvalget af guvernør Gavin Newsom fra Californien, viste en analyse fra Latino Policy & Politics Initiative ved University of California, Los Angeles, at Latino-tunge områder i overvældende grad støttede Newsom forbliver i embedet.

Men i San Antonio i denne måned mistede demokraterne endnu et sæde i State House til en latinamerikansk republikaner, John Lujan.

Nu er mange demokrater åbenlyst bekymrede, og nogle kalder latinamerikanere for den nye vælgergruppe.

“Demokraterne skal bevise, at de kan stoppe deres tab, og de skal vise disse vælgere, at de hører dem og bekymrer sig om dem,” sagde Dr. Cadava.

Selvfølgelig kan opfattelsen drive virkeligheden: Hvis latinoer tror, ​​at demokrater tager dem for givet, er de mere tilbøjelige til at stemme på republikanske kandidater, ifølge analyse fra Equis Research, et Washington-baseret firma, der fokuserer på latino-vælgere over hele landet.

Guillen, som ikke svarede på adskillige beskeder fra The Times, har voldsomt omfavnet sit nye parti, idet han optrådte sammen med guvernør Greg Abbott fra Texas under meddelelsen om hans partiskifte og hilste en godkendelse fra Mr. Trump velkommen ved entusiastisk at huske, hvordan hans tegn “dækket det sydlige Texas” under præsidentvalget. (Fire år efter at Hillary Clinton vandt distriktet med 13 procentpoint, vandt Mr. Trump med samme margin i 2020.)

“Der sker noget i det sydlige Texas, og mange af os er ved at vågne op til det faktum, at værdierne for dem i Washington, DC, ikke er vores værdier, ikke værdierne for de fleste texanere,” sagde Mr. Guillen til journalister under sin meddelelse. “Ideologien med at defundere politiet, at ødelægge olie- og gasindustrien og kaosset ved vores grænse er katastrofal for dem af os, der bor her i det sydlige Texas.”

Men ideologi har måske ikke været den eneste drivkraft bag hr. Guillens beslutning, som kom efter, at republikansk-kontrolleret omdistricting forvandlede hans lovgivende distrikt fra et republikansk orienteret distrikt til et distrikt, der højst sandsynligt ville være solidt rødt.

Mr. Guillen har tilsidesat forslag om, at han simpelthen skiftede parti for at blive i embedet, og fortalte journalister, at hans sejr i 2020 som demokrat viste hans troskab med vælgerne i distriktet.

“Jeg har fundet ud af, at min kerneoverbevisning stemmer overens med det republikanske parti,” sagde han. “Jeg er overbevist om, at mit skifte i dag er den rigtige beslutning.”

Mr. Abbott på sin side portrætterede Mr. Guillens vending som uundgåelig.

“Det er noget, der ærligt talt har været den værst bevarede hemmelighed i Capitol,” sagde han. “Ryan, vi er glade for, at du endelig kom ud af skabet.”

On Politics findes også som nyhedsbrev. Tilmeld dig her for at få det leveret til din indbakke.

Er der noget, du tror, ​​vi mangler? Noget du vil se mere af? Vi vil meget gerne høre fra dig. Email os på onpolitics@nytimes.com

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.