Din onsdagsbriefing


BilledeRejsende fra Sydafrika bliver testet for Covid-19 ved ankomsten til Schiphol Lufthavn i Amsterdam.
Kredit…Remko De Waal/ANP, via Agence France-Presse

Opdagelsen af ​​Omicron-varianten i mere end 10 europæiske lande, herunder Danmark, Holland og Storbritannien, tilføjer yderligere pres for et kontinent, der allerede bøjer sig under belastningen af ​​Covid. I Østrig, Tyskland og Holland er infektionsraten allerede steget til det dobbelte af sidste vinters højdepunkt.

To KLM-flyvninger fra Sydafrika til Europa kan have bidraget til udbredelsen af ​​den nye variant, som man ikke ved meget om. Af de mere end 60 passagerer, der blev testet positive for virussen, mindst 14 havde Omicron, ifølge hollandske embedsmænd.

Andrea Ammon, den øverste europæiske sygdomsbekæmpende embedsmand, sagde, at alle de mennesker i Europa, som blev bekræftet i at have pådraget sig Omicron-varianten, havde udvist milde symptomer eller slet ingen. Varianten er fundet i mindst 20 lande, hvilket rejser spørgsmål om, hvorvidt pandemien er ved at stige igen.

Storbritannien: Som svar på varianten udelukkede premierminister Boris Johnson rejsende fra 10 afrikanske lande, gjorde masker obligatoriske i butikker og i offentlig transport og fremskyndede indsættelse af vaccine booster skud.

Her er de seneste opdateringer og kort over pandemien.

I andre udviklinger:


Billede

Kredit…Erdem Sahin/EPA, via Shutterstock

Protester er brudt ud rundt omkring i Tyrkiet, efter at liraen styrtede ned i sidste uge, efter måneder med forværrede økonomiske forhold for landets borgere. Valutaen har mistet mere end 45 procent af sin værdi i år, og næsten 20 procent i den sidste uge, og fortsatte sin nedadgående tendens i går.

Økonomer bandt valutakrisen til direkte indblanding fra landets leder, Recep Tayyip Erdogan, i pengepolitikken. Det seneste krak i valutaen kom efter, at Erdogan havde skitseret sin vilje til at holde renterne lave som en måde at fremme økonomisk vækst.

Midt i usædvanlige rumlen af ​​offentlig uenighed er snesevis af mennesker blevet tilbageholdt for at deltage i gadeprotester. Sidste onsdag tilbageholdt politiet 70 personer i flere distrikter i Istanbul, som protesterede mod regeringens styring af økonomien, efter et rekordstort fald i liren dagen før.

Politisk reaktion: Oppositionspartierne fornyede deres opfordring til regeringen om at træde tilbage og til Erdogan eller parlamentet om at udskrive tidlige valg. Alligevel er de i klemme, uden sæderne til at fremtvinge en afstemning til et tidligt valg og på vagt over for at sætte gang i uroligheder, der kan få Erdogan til at indføre en undtagelsestilstand, som ville suspendere normale demokratiske procedurer.


Billede

Kredit…Ivor Prickett for The New York Times

Årevis, Græske embedsmænd har afvist beskyldninger at landets grænseagenter har brutaliseret migranter og med magt skubbet dem tilbage til Tyrkiet og afvist påstandene som falske nyheder eller tyrkisk propaganda. En enkelt sag, der involverer en EU-tolk, som blev forvekslet med en asylansøger, kan nu fremtvinge et opgør.

Tolken, en lovlig EU-borger ansat af blokkens grænseagentur, Frontex, sagde, at han var blevet overfaldet af græske grænsevagter i september og derefter tvunget over grænsen til Tyrkiet sammen med snesevis af migranter. Han har siden videregivet bevismateriale til Frontex for at støtte hans påstande om misbrug, ifølge europæiske embedsmænd, der behandler hans sag.

EU, som for det meste har set den anden vej på misbrug af migranter, bliver nu tvunget til at konfrontere problemet, som længe har været påstået af menneskerettighedsgrupper. Men en erklæring fra den græske regering sår tvivl om hans beretning og siger, at de første undersøgelser havde antydet, at “kendsgerningerne ikke er som præsenteret.”

Respons: “Jeg var ekstremt bekymret over hans beretning,” sagde Ylva Johansson, EU-kommissær for migration. Tolken fortalte hende, at han havde været vidne til mindst 100 migranter, der blev skubbet over grænsen, og nogle gange blev slynget op, sagde hun.

Billede

Kredit…Thomas Samson/Agence France-Presse — Getty Images
Billede

Kredit…Victor J. Blue for The New York Times
Billede

Efter et år med læsning, møde, mere læsning, diskussion, aflivning og afstemning er den endelige beslutning her: Redaktionen af ​​Times Book Review har valgt de 10 bedste bøger i 2021. Se vinderlisten her.

Billede

Kredit…Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc.

Familien Gucci taler imod den stjernespækkede film “House of Gucci” og siger, at den forherliger en traumatisk begivenhed i deres liv – mordet på Maurizio Gucci – og skildrer deres familiedynamik forkert.

“På et niveau er dette ikke en overraskelse,” skriver Vanessa Friedman, chefmodekritiker for The Times. “Så længe der har været biopics, har de mennesker, hvis liv de har været baseret på (eller de mennesker, der har en andel i de liv, de har været baseret på) ofte følt sig forkortet eller på anden måde misrepræsenteret af resultatet.”

Men på hvilket tidspunkt går kunstnerisk licens for vidt? Filmen vipper tydeligvis ikke ved nøjagtig gengivelse, med den indledende ansvarsfraskrivelse “inspireret af en sand historie” og det kuriøse valg at lade karaktererne tale engelsk i forskellige versioner af falske italienske accenter.

I en nylig anmeldelse af filmen til Air Mail skrev designeren Tom Ford, som havde en plads på forreste række til selve begivenhederne: “I det virkelige liv var intet af det lejr. Det var til tider absurd, men i sidste ende var det tragisk.” Manglen på nuancer i filmen gjorde ham, skrev han, “dybt trist.”

Læs mere om filmen.

Billede

Kredit…Constantine Poulos for The New York Times

Kickstart din feriebagning med disse maleriske sukkerkager.

Hvorfor kaffe giver nogle mennesker skynde sig på badeværelset.

I “Hundens magt”, instruktøren Jane Campions første film i mere end et årti, møder en grusom cowboy sin overraskende match.

Her er dagens mini krydsord, og et fingerpeg: Føles knirkende (fem bogstaver).

Og her er stavebien.

Du kan finde alle vores puslespil her.


Det var det til dagens briefing. Tak fordi du sluttede dig til mig. – Natasha

PS “At leve og dø i Alabama,” en ny Times dokumentarserie, undersøger følgerne af drabet på tre politibetjente i en skudveksling.

Det seneste afsnit af “The Daily” handler om Omicron-varianten.

Du kan nå Natasha og holdet på briefing@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *