Billeder fra Lee Elders banebrydende golfkarriere


Ved en middag på Pebble Beach i 2019 for at hædre Lee Elder med Bob Jones Award for sportsmanship, skænket af United States Golf Association, fortalte kommentatoren Jim Nantz golfspilleren i en tale: “Dit liv vil have mening i år og århundreder fremover.”

Ældste, hvis død som 87-årig var annonceret mandag af PGA Touren, blev i 1975 den første sorte golfspiller til at spille i Masters Tournament. Han blev hædret ved turneringen i år for sin optræden i 1975 på Augusta National Golf Club, som var som Richard Goldstein fra The New York Times skriver i ældstes nekrolog, “et signatur-øjeblik i brydningen af ​​racemæssige barrierer på den professionelle golftour.”

Før starten af ​​den turnering skrev Elder i en artikel for The Times: “Den eneste ting, jeg tænker på det sidste år, er kendsgerningen at være på Augusta, noget jeg har ønsket mig et stykke tid. Jeg tror, ​​jeg gjorde det klart, da jeg første gang kom på touren, at jeg ville være glad for at kvalificere mig til Masters. Men jeg ville kvalificere mig på min egen fortjeneste, jeg ville ikke have, at nogen gav mig en speciel invitation.”

Som The Times golfreporter Bill Pennington skrev fra Augusta, Ga., i april: Ældstes rolle i det ceremonielle åbnings-tee-slag, der blev set som længe ventet, havde været meget ventet. Efter at være blevet annonceret året før, blev det forsinket af coronavirus-pandemien.

Betydningen af ​​Elders udseende gik ikke tabt på et tidspunkt, hvor landet undergik en anden raceretfærdighedsberegning. Det var heller ikke indholdet af hans karriere, som faktisk vil have betydning i år og århundreder fremover.

BilledeLee Elder spillede udstillingskampe i Kenya og andre afrikanske lande i 1971.
Billede

Kredit…Bettmann/Getty Images
Billede

Kredit…Bettmann/Getty Images
Billede

Kredit…Leonard Kamsler/Popperfoto via Getty Images
Billede

Billede

Kredit…Phil Sheldon/Popperfoto via Getty Images
Billede

Kredit…Gary Newkirk /Allsport
Billede

Kredit…Amy Sancetta/Associated Press
Billede

Kredit…Vince Talotta/Toronto Star via Getty Images
Billede

Kredit…Doug Mills/The New York Times
Billede

Kredit…Doug Mills/The New York Times
Billede

Kredit…Doug Mills/The New York Times

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *