Et hypebeast kommer til luksushuset


For første gang siden designeren Kenzo Takada fratrådte fra sit navnemærke Kenzo i 1999, vil en japansk designer igen drive det Paris-baserede mærke kendt for sin multikulturelle etos og energi. Nigo, en af ​​de første af streetwear-superstjernerne og en efterspurgt samarbejdspartner med flere gode og gode mærker, blev onsdag udnævnt til kunstnerisk leder af huset onsdag af LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Kenzos moderselskab.

Meddelelsen fulgte efter Felipe Oliveira Baptistas afgang i juni efter kun to år ved mærkets kunstneriske ror, og Takadas død fra Covid-19-komplikationer i 2020. Det var en del af en aktivitetsturné af LVMH, der navngav en ny designer hos Pucci denne måned og blev for nylig minoritetsinvestor i den tidligere Celine -designer Phoebe Philo’s længe ventet sololabelog signalerer gruppens øgede følsomhed over for kraften i hypebeastkultur.

Billede

Kredit…Koichi Kamoshida/Getty Images

Nigo, der ligesom Kenzos grundlægger kun bruger ét navn, er bedst kendt for sit mærke En badeabeeller Bape. Han åbnede sin første T-shirt butik i Japan i 1993, og hans camouflage mønster hjalp ham med at få streetwear berømmelse: Inden linjerne dukkede op uden for Supreme i New York, dannede de sig i Tokyo uden for Bape.

I en pressemeddelelse påpegede Nigo, at han ikke kun var kommet på mode samme år, hvor LVMH erhvervede Kenzo, men han blev født i 1970, “året da Takada Kenzo san åbnede sin første butik i Paris. Vi tog begge eksamen fra den samme mode skole i Tokyo. ”

Og ligesom Kenzo, tilføjede Nigo, har han et syn på kreativitet, der er forankret i “forståelse af mange forskellige kulturer.” At overtage mærket, sagde han, vil være den “største udfordring i min 30-årige karriere.”

Nigo startede et nyt mærke kaldet Human Made i 2010, og i 2011 solgte 90 procent af sine Bape -aktier til modekonglomeratet IT i Hong Kong, hvilket forlod mærket officielt i 2013. Senere kom han til Uniqlo som kreativ direktør for UT Collection.

Hans mangeårige praksis med partnerskaber og kapselsamarbejde-grundlægger Billionaire Boys Club og Icecream med Pharrell Williams, samarbejder med Adidas, Coca-Cola, Mac Cosmetics, Kanye West og Kaws – gradvist bragte ham ind i folden af ​​en anden ivrig samarbejdspartner: Virgil Abloh.

Faktisk, hr. Abloh fortalte Vogue at Nigo var “blandt de første rigtige mentorer, jeg havde inden for mode.” Ikke underligt, at i slutningen af ​​2019, da hr. Abloh slog sig ned i sin rolle som kunstnerisk leder af herretøj i Louis Vuitton, valgte han Nigo som sin første officielle samarbejdspartner. Sammen lavede de store rutemønster-skræddersyede dragter og tilføjede et smeltende motiv til sammenstødende logo-pudsede poser. LVMH -ledere tog til efterretning.

Billede

Billede

Kredit…Fotografier via Louis Vuitton

Det var dengang, Kenzo stadig blev designet af hr. Baptiste, der lagde vægt på bæredygtige stoffer og a dæmpet æstetik. (Hans forgængere, Carol Lim og Humberto Leon, de smagsskabende grundlæggere af boutique-åbningsceremonien, der drev Kenzo fra 2011 til 2019, havde bragt moderne priser og en mere streetwear-stemning til mærket.)

Nu sagde Sidney Toledano, LVMH Fashion Group’s formand og administrerende direktør, i en erklæring: “Ankomsten af ​​en ekstremt talentfuld japansk designer vil give os mulighed for at skrive en ny side i historien om huset, som Takada Kenzo grundlagde.”

Nigo starter på Kenzo mandag, en uge før Paris Fashion Week begynder.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *