EU opretter nyt agentur for pandemisk reaktion


Den Europæiske Union meddelte onsdag oprettelsen af ​​en ny biomedicinsk myndighed, der er designet til bedre at reagere på fremtidige pandemier, da den søger at undgå at gentage de fejl, der plagede dens tidlige reaktion på coronavirus.

Ursula von der Leyen, formanden for Europa-Kommissionen, blokens udøvende arm, lovede også at donere 200 millioner ekstra vaccinedoser til coronavirus til mellem- og lavindkomstlande i midten af ​​2022, foruden 250 millioner, der allerede var lovet ved udgangen årets.

I sin årlige tale om unionens tilstand beskrev fru von der Leyen vaccinationsafvigelser som et af de største geopolitiske spørgsmål, nationer står over for.

“Uretfærdighedens omfang og hastens omfang er indlysende,” sagde von der Leyen foran lovgivere i Europa -Parlamentet i Strasbourg i det østlige Frankrig. EU -medlemslandene havde kun doneret 18 millioner doser fra begyndelsen af ​​september, en brøkdel af de 200 millioner, der blev lovet.

Mens de fleste udviklingslande endnu ikke har administreret en enkelt dosis af en coronavirus -vaccine, herunder i Den Europæiske Unions umiddelbare nabolag, er mere end 70 procent af voksne i hele blokken blevet fuldt vaccineret. Fru von der Leyen sagde, at det sætter blokken blandt verdens ledere inden for vaccinationer.

“Vi leverede,” sagde hun, selvom hun indrømmede, at blokken stod over for store uoverensstemmelser indenlands, som flere østeuropæiske lande har hængt efter.

Fru von der Leyens tillidsfulde tone onsdag kom i stor kontrast til hendes tale sidste år, da nye Covid-19-tilfælde tog til i hele blokken, og coronavirus-vacciner var måneder væk.

“Da jeg stod her foran dig for et år siden, vidste jeg ikke, hvornår og om vi kunne få en sikker og effektiv vaccine mod pandemien,” sagde hun.

Europa -Kommissionen, der forhandlede om vacciner på medlemslandenes vegne, blev stærkt kritiseret for den trage begyndelse på sit vaccinationsprogram. Kommissionen underskrev sin første aftale på vegne af medlemslandene måneder efter USA, hvilket hæmmede vaccinationsleverancer og senere inokulationskampagner.

Alligevel udrulning fået fart i de seneste måneder, og mange EU -lande har nu overhalet andre rige nationer som Storbritannien, Israel og USA og er begyndt at administrere boosterskud til millioner af ældre og sårbare indbyggere.

Onsdag sagde fru von der Leyen, at det nye agentur, kendt som Health Emergency Preparedness and Response Authority, eller HERA, ville sigte mod at “sikre, at ingen virus nogensinde vil gøre en lokal epidemi igen til en global pandemi.”

Den nye myndighed skal blive den europæiske ækvivalent til USA’s Biomedical Advanced Research and Development Authority, eller BARDA, det føderale sundhedsagentur, der fokuserer på udvikling af vacciner og pandemisk beredskab.

Det forventes at modtage 50 milliarder euro (ca. 59 millioner dollars) i finansiering inden 2027 og vil fungere sammen med EU’s eksisterende sundhedsagenturer, European Center for Disease Control og European Medicines Agency.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *