Klimaændringer kalder på backupkraft og ét selskab indkasserer


At bo på South Carolina kysten betyder at leve under trussel om farligt vejr i stormsæsonen. Men den ekstra fare ved pandemien gjorde Ann Freeman nervøs.

Hvad gør jeg, hvis der er en evakuering, eller hvis der er storm, og du har alt dette coronavirus og problemer med hoteller? ” Sagde Freeman. ”Så jeg sagde:’ Måske er det nu, der er tid ’.”

Derfor brugte fru Freeman sidste år $ 12.400 på at installere en Generac backup generator i hendes hjem på Johns Island, en havø nær Charleston -halvøen. Ventetiden – cirka tre måneder – virkede lang.

Men hun var heldig: Ventetiden er nu dobbelt så lang.

Efterspørgslen efter backupgeneratorer er steget det sidste år, da amerikanere i hjemmet fokuserede på at forberede deres hjem på det værste, ligesom en stigning i ekstremt vejr sikrede mange oplevet det.

Orkanen Ida efterlod over en million mennesker i Louisiana og Mississippi uden strøm i flere dage i hårdt vejr sidst i sidste måned. Hen over sommeren advarede embedsmænd i Californien om, at naturbrande igen kan tvinge rullende blackouts til under rekordvarme og truslen om løbeild. I februar blev en dybfrysning dødelig efter omfattende udbrud i Texas. Selv lavere profilafbrydelser-i sidste måned forlod storme i Michigan næsten en million hjem og virksomheder i mørket i op til flere dage-har mange amerikanske husejere købt deres egne mini-kraftværker.

Langt de fleste er lavet af et enkelt firma: Generac, en 62-årig Waukesha, Wis., Producent, der tegner sig for cirka 75 procent af standby-hjemgeneratorsalget i USA. Dens dominans på markedet og den voksende trussel, der udgøres af stadig mere uregelmæssigt vejr, har gjort det til en Wall Street -skat.

Billede

Kredit…Taylor Glascock for The New York Times
Billede

Kredit…Taylor Glascock for The New York Times

Generacs aktiekurs er steget med næsten 800 procent siden slutningen af ​​2018, og dens overskud er omtrent fordoblet siden juni 2020. Virksomheden åbnede for nylig et nyt anlæg i Trenton, SC-dets tredje producerende boliggeneratorer-mens efterspørgsel og pandemirelateret forsyningskæde snerrer har skubbet kundernes ventetid til cirka syv måneder.

Behovet driver efterspørgslen. USA led 383 elektricitetsforstyrrelser sidste år, ifølge et antal hændelser, der skulle rapporteres til energidepartementet, op fra 141 i 2016. I slutningen af ​​juni – de seneste tilgængelige data – havde der været 210 i år , et spring på 34 procent fra samme punkt i 2020.

“Vi er ikke klimaforskere, men vejrhændelser er blevet meget mere alvorlige,” sagde Aaron Jagdfeld, administrerende direktør for Generac, hvis generatorer er integreret i eksisterende brændstofkilder og tænder automatisk, når et hjem mister strømmen. Han afkrydsede en liste over overordnede vejrhændelser i løbet af det sidste år, fra frysninger til oversvømmelser til tørke.

Luften er varmere, vandet er varmere, ”sagde han. “Og kombinationen af ​​disse to ting er at producere vejrhændelser, der er mere ekstreme.

Det betyder, at hans virksomhed har opmærksomhed fra investorer, der satser på, at sammenløbet af coronavirus og klimakriser ændrer de amerikanske forbrugeres prioriteter.

”I stedet for en god at have, er backup-strøm i stigende grad et behov for at have, når du arbejder derhjemme, ” sagde Mark Strouse, en JP Morgan -analytiker, der dækker Generac og andre alternative energiaktier.

Såkaldte stay-at-home-aktier-herunder Zoom Video, Peloton og Etsy -har skinnet som følge af stød i Covid-æraen og økonomiske forstyrrelser. Og vaccineproducenten Moderna er den best-performende bestand i S&P 500. Men Generac og et par andre alternative energiselskaber har balloneret i værdi på samme tid.

Enphase, der gør enheder, der konverterer strøm direkte fra solpaneler til et format, der passer til hjemmet, er steget mere end 500 procent siden pandemien begyndte. I løbet af de sidste to år drev investorerne værdien af ​​Bloom Energy, der laver små, forbrændingsfrie brændselscellegeneratorer til elproduktion på stedet fra mindre end 1 milliard dollar til hele 7 milliarder dollar, selvom den siden er faldet kraftigt . Plug Power, en anden alternativ energilagre, er steget med næsten 700 procent siden slutningen af ​​2019.

Generac, en stille og godt performer i det meste af det sidste årti, tog fart i 2019, da investorer begyndte at fokusere på stigende efterspørgsel efter hjemmegeneratorer på et stort og stort set uudnyttet marked: Californien.

På grund af sit typisk lune vejr havde Californien – verdens femte største økonomi i sig selv – aldrig været et hot spot for hjemmegeneratorer. Men 2019 var det andet år i træk, at enorme naturbrande fik statens største forsyningsselskab, Pacific Gas and Electric, til gentagne gange at afbryde strømmen til millioner af indbyggere i udtørrede lokalsamfund i håb om at forhindre, at dets udstyr tilføjede branden. Generacs aktiekurs blev fordoblet det år, derefter igen i 2020, da tørkeforholdene fortsatte.

Billede

Kredit…Taylor Glascock for The New York Times
Billede

Kredit…Taylor Glascock for The New York Times

Den dybe frysning, der ramte Texas i februar og udløste et sammenbrud i statens elnet, der efterlod millioner i kulde og mørke, tilføjede kun efterspørgslen.

Rhonda Collins hjem uden for Austin har elektrisk varme, hvilket betød næsten en uge med kolde nætter, da strømmen gik ud. Hun, hendes mand og hendes tre spændende gravhunde – Tito, Dixie og Guinness – bunked ned under flere tæpper for at holde varmen.

“Det forblev i teenagere og lave 20’ere, hvilket for Texas er absurd, ” sagde fru Collins. ”Det gør vi bare ikke. Jeg mener, det var ligesom apokalypsen. ”

Endnu en afbrydelse ramte i juni under en hedebølge, og en forudsigelse i Farmers ‘Almanac om endnu en omgang storme i begyndelsen af ​​næste år gjorde beslutningen let: Det var på tide at købe en generator.

Den 15.000 watt Generac generator blev tilsluttet i sidste uge, stor nok til at holde huset tæt, hvis strømmen slukker i vinter. “Jeg går ikke igennem det igen,” sagde fru Collins.

Generacs salg er steget med cirka 70 procent i løbet af det sidste år, og ordrer ligger langt over produktionen. Den nye fabrik i South Carolina – de to andre, der producerer boliggeneratorer er i Wisconsin – er i gang, og virksomheden planlægger at beskæftige omkring 800 mennesker der ved udgangen af ​​året. Virksomhedens embedsmænd har fremmet udsigten til at tilføje yderligere produktionsaktiviteter tættere på hurtigt voksende markeder som Californien og Texas, rapporterede JP Morgan-analytikere i en nylig klientnota.

Generac synes at have brug for dem. Gennemsnitlige leveringstider for dets generatorer er forlænget under pandemien.

På trods af at dominerer hjemmemarkedet, kan Generac være sårbar, hvis konkurrenter er i stand til at betjene kunder hurtigere. Store producenter som motorproducenten Cummins og tungt materielfirmaet Caterpillar har en relativt lille andel af hjemmegeneratormarkedet, men har ekspertisen til at løfte produktionen, hvis de ser en mulighed. Generac, der er klar over den potentielle konkurrence fra andre aktører samt solpaneler i hjemmet og andre løsninger, har foretaget en række opkøb inden for batteri- og energilagringsindustrien, som viser sig som en lille, men hurtigt voksende indtægtskilde for virksomheden .

Men der er ingen tvivl om efterspørgslen efter sit kerneprodukt lige nu.

Efter at hendes generator blev installeret i sidste uge, tog Collins et løb rundt i kvarteret og lagde mærke til en nabo, der unboxede en i indkørslen.

“Vi er ikke de eneste,” sagde hun.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *