The Coming ‘Tsunami’ of Books on Race


Efter at George Floyd blev myrdet i maj sidste år, og protester, der krævede racemæssig retfærdighed svulmede rundt i USA, havde boghandlere problemer med at beholde “So You Want to Talk About Race” af Ijeoma Oluo på lager. De kunne heller ikke beholde “White Fragility” af Robin DiAngelo eller “The New Jim Crow”, en bog fra 2010 af Michelle Alexander, på hylderne.

Som læsere skyndte sig at købe bøger om race og racisme, især dem, der fokuserede på sorte amerikaneres oplevelser, løb forlagene ud for at underskrive aftaler om at udgive mere. Nu begynder nogle af disse bøger sammen med mange, der allerede var på vej, at komme ud i verden. Agenter, forfattere og forlag er ivrige efter at se, hvordan disse titler klarer sig i en overfyldt efterårssæson, og hvad deres succeser eller fiaskoer kan betyde for fremtidige handler.

De nye og kommende bøger inkluderer “Sig det højt! Om race, lov, historie og kultur,” ved Randall Kennedy, “Three Girls From Bronzeville: A Unique American Memoir of Race, Fate, and Sisterhood, ”Af Dawn Turner; “Forældre til social retfærdighed: Hvordan man opdrager medfølende, antiracistiske, retfærdighedsindstillede børn i en uretfærdig verden” af Traci Baxley; “Underholdende løb: Performing Blackness in America” ​​af Michael Eric Dyson; og “The 1619 Project” af Nikole Hannah-Jones og The New York Times Magazine.

“Det er en tsunami,” sagde Kwame Spearman, administrerende direktør for Tattered Cover, der driver flere boghandlere i Denver -området.

Og der kommer mange flere titler. I sommer skrev Tressie McMillan Cottom, forfatteren til “Tyk, ”Underskrev en aftale med Random House om to faglitterære værker, det ene om hvid identitet og det andet om nutidens sorte moderskab. De to bøger solgte tilsammen for mere end $ 2 millioner. (Dr. Cottom, professor ved University of North Carolina i Chapel Hill, skriver en nyhedsbrev for The New York Times.)

Ud over individuelle titler er der siden sidste sommer blevet skabt mindst et halvt dusin nye aftryk med fokus på bøger af og om farverige og andre underrepræsenterede stemmer. Blandt dem er Roxane Gay Books, som forfatteren og socialkommentatoren vil redigere; Black Privilege Publishing, ledet af Charlamagne tha God, en af ​​værterne i det syndikerede radioprogram “The Breakfast Club”; og Tiny Reparations Books, grundlagt af komikeren og den bedst sælgende forfatter Phoebe Robinson. Tiny Reparations vil udgive fru Robinsons nye bog, en essaysamling kaldet “Please Don’t Sit on My Bed in Your Outside Clothes”, denne måned.

Ny fiktion vil også tage disse emner op med “My Monticello” af Jocelyn Nicole Johnson, en novellesamling, herunder en om en kvinde, der stammer fra Thomas Jefferson og Sally Hemings, der bliver skubbet ud af sit kvarter af en hvid milits. Der er billedbøger, som “The 1619 Project: Born on the Water” af fru Hannah-Jones og Renée Watson, illustreret af Nikkolas Smith. Og der er poesi som “Call Us What We Carry” af Amanda Gorman.

“Du ser det i alle kategorier,” sagde Alia Hanna Habib, en litterær agent i Gernert Company, der repræsenterer forfattere og journalister som Clint Smith, Yamiche Alcindor og fru Hannah-Jones, forfatter til The New York Times Magazine . ”Der er læsere derude, som måske ikke tror, ​​at de læser en bog om race uden citat. Men det er de. ”

Siden sidste sommer har bøger om race solgt særligt godt. I de første fem måneder af 2021 solgte bøger om diskrimination tre gange så meget, som de gjorde i samme periode året før, ifølge NPD BookScan, der sporer salget af de fleste trykte bøger i USA.

Visse titler oplevede eksplosiv vækst. “So You Want To Talk About Race”, der først blev udgivet i 2018, solgte cirka 34.000 eksemplarer i de 12 måneder før Floyds død. I året efter har den solgt mere end 10 gange det beløb.

Forlagsledere undrer sig over, hvem vinderne og taberne vil være i et stadig mere overfyldt felt. Mange redaktører, dog inkl Chris Jackson, udgiver og chefredaktør på Random House’s One World, afviser tanken om, at markedet vil nå et eller andet mætningspunkt.

“Historien om udgivelse er, at når noget virker, forsøger folk at lave den afledte version,” sagde Jackson. “Så absolut vil du få nogle bøger, der virkelig ikke er så gode, som sandsynligvis er afledte eller gentagne eller overflødige af ting, der allerede er derude. Det er uundgåeligt. ”

Men bøger om race og racisme bør ikke klumpes sammen, fortsatte han. “Det, vi taler om, er ikke kategorien” bøger om sorte mennesker “eller” racisme “, vi taler om kategorien” bøger om den amerikanske oplevelse “,” sagde han. ”Fordi det er det, disse bøger er. De taler om forskellige aspekter af det. ”

Tag to bøger fra One World, sagde han: “Fire hundrede sjæle,” redigeret af Ibram X. Kendi og Keisha N. Blain og udgivet i februar, og “The 1619 Project”, som udkommer i november. “Du kan sige, ‘Nå, du har lige udgivet en bog, der handler om 400 års sort historie’, men det er helt andre bøger,” sagde Jackson. Det ene er en festlig fortællingshistorie, tilføjede han, mens det andet er en række essays, der undersøger nutidens amerikanske liv. “De er ikke mere konkurrencedygtige med hinanden, end nogen anden bog om politiske økonomier er konkurrencedygtig med et historisk værk.”

Bøger, der ser race gennem en konservativ linse begynder også at tage fart – herunder titler af forfattere som Candace Owens og Mark R. Levin – og der kommer flere til efteråret rettet mod det samme publikum. Disse bøger er blevet forstærket af aggressiv dækning af kritisk raceteori af forretninger som Fox News og Det republikanske partis plan at køre på kultur-krigsspørgsmål ved næste års midtvejsvalg.

Mange i at udgive børstehår på forslaget om, at markedet kun kan absorbere så mange bøger om anti-sort racisme og sorte amerikaneres oplevelser. Fru Habib, den litterære agent, sagde, at udgivelsen i mange år fungerede efter en “knaphedsmodel”, der var forankret i tanken om, at der kun kunne være én vellykket bog om sort liv, f.eks. Hver sæson.

“Når du ser på bestsellerlisten, er det åbenbart ikke sandt,” sagde hun. ”Jeg tror, ​​det langsomt ændrer sig. Men hvis du overhovedet er opmærksom på historiske tendenser, skal du være på vagt for modreaktion. Du har et stort opkøb mislykkedes, og så er det en undskyldning for at vende tilbage til knaphedsmodellen. ”

Hvis loftet er højere nu, undrer mange i publicering sig over, hvorfor der overhovedet er et loft. Tanya McKinnon, grundlægger af McKinnon Literary-bureauet, sagde, at der er et tilsyneladende uendeligt antal selvhjælpsbøger om, hvordan man kan slanke-men udgivere og læsere bliver ved med at købe kostbøger.

I sidste ende siger mange, at disse bøger slet ikke bør betragtes som en kategori.

“Hvis der er en ting, jeg håber, der ville være blevet behandlet under raceregnskabet, er det for folk at indse, at sorthed ikke er en ting,” sagde Tracy Sherrod, redaktionschef for Amistad. “Ikke sorte ideer, ikke sorte bøger, ikke sorte mennesker – vi er ikke kun én ting. Vi er mange. ”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *