Newsom’s Anti-Trump Recall-strategi giver republikanerne en advarsel for 2022


SAN LEANDRO, Californien – Californien nyder sin clairvoyance. “Fremtiden sker her først,” siger guvernør Gavin Newsom og kalder sin stat “Amerikas kommende attraktion.”

Ved eftertrykkeligt at vende tilbage på bestræbelserne på at tilbagekalde ham fra embedet, gjorde hr. Newsom det imidlertid klart, at Californiens værdsatte rolle, der forestår morgendagens politik, ikke var lige så vigtig som en anden, større faktor i tirsdagens resultater: stammepolitikken i dag.

Den første demokratiske guvernør forbliver i embedet, fordi han i en dybt liberalistisk stat effektivt nationaliserede tilbagekaldelsesindsatsen som et republikansk plot, hvilket gjorde en flammekastende radiovært til Trump-lignende ansigt i oppositionen for at polarisere vælgerne langs rødt og blå linjer.

Mr. Newsom fandt succes ikke på grund af det, der gør Californien anderledes, men på grund af, hvordan det er som alle andre steder: Han dominerede i Californiens stærkt befolkede demokratiske byer, nøglen til sejr i en stat, hvor hans parti er flere end republikanerne med fem millioner vælgere.

“Gavin var muligvis på en høj ledning, men han havde en stor, blå sikkerhedssele på,” sagde Mike Murphy, en republikansk strateg i Californien.

Tilbagekaldelsen tilbyder mindst én lektion til demokraterne i Washington forud for næste års midtvejsvalg: Partiets allerede eksisterende blå- og lilla-statslige strategi om at fremstille republikanere som Trump-kærlige ekstremister kan stadig vise sig effektiv med den tidligere præsident ude af funktion , i det mindste når strategien udføres med utrættelig disciplin, en lavine af penge og en modstander, der spiller for at skrive.

Billede

Kredit…Doug Mills/The New York Times

“Enten beholder du Gavin Newsom som din guvernør, eller også får du Donald Trump,” sagde præsident Biden ved et valgmøde i Long Beach og gjorde det klart, hvad hr. Newsom og hans allierede havde foreslået i flere uger om den republikanske front- løber, den mangeårige radiovært Larry Elder.

Da Mr. Biden ankom til Californien, var Newsom godt positioneret. Men i dagene op til tilbagekaldelsen advarede han demokraterne om den højreorienterede trussel, som de ville møde ved valg i hele landet i november næste år.

“Engagér, vågn op, denne ting kommer,” sagde han i et interview og kaldte hr. Ældste “en national talsmand for en ekstrem dagsorden.”


Californien, der ikke har valgt en republikansk guvernør siden George W. Bush -administrationen, er næppe et topstridsområde i næste års midtvej. Men for republikanerne, der betragter Mr.

Sidste gang demokraterne kontrollerede præsidentposten og begge kongreskamre i 2010, opnåede republikanerne omfattende gevinster, men manglede at genvinde senatet, fordi de nominerede en håndfuld kandidater, der var så fejlbehæftede, at det lykkedes dem at tabe i et af de bedste midtvejsvalg til GOP i moderne historie.

Det vil sige, at primærvalg betyder noget-og hvis republikanerne skal genvinde senatet næste år, siger partifunktionærer, vil de gøre det ved at løfte kandidater, der ikke kommer med de bulende oppositionsforskningsfiler fra en 27-årig veteran fra højreorienteret radio.

“Larry Elder reddede deres liv på dette,” sagde Rob Stutzman, en republikansk strateg i Sacramento, om demokraterne. »Indtil dette løb havde en generel valgsammenhæng, var der ikke meget entusiasme for livet i Californien. Men når du har en næsten perfekt karikatur af en MAGA-kandidat, godt, kan du slå dine vælgere ud. ”

Gray Davis, den tidligere demokratiske guvernør i Californien, der blev tilbagekaldt i 2003, udtrykte det mere pinligt: ​​”Han var en gave fra Gud,” sagde han om hr. Ældste. “Han gennemførte hele sin kampagne, som om vælgerne var konservative republikanere.”

Billede

Kredit…Jim Wilson/The New York Times

Sultne efter nogle gode nyheder efter en dyster måned, vil demokrater ikke desto mindre med glæde gribe hr. Newsoms tilsyneladende triumf. Efter alt, ved hr. Biden selv alt for godt fra sin erfaring som vicepræsident i 2010-da hans parti mistede Massachusetts Senatsædet, der forlod ved senator Edward M. Kennedys død-at selv de sikreste racer ikke kan være taget for givet ved særlige valg.

Desuden bekræfter hr. Newsoms succes politisk præsidentens beslutning om at vedtage et mandat for virksomheder til at kræve Covid-19-vaccinen. Guvernøren kæmpede aggressivt for sine egne vaccinkrav og slog hr. Ældste i gang for at sværge at vælte dem.

Faktisk, før hr. Biden annoncerede denne politik torsdag, troede hr. Newsoms løjtnanter, at de viste vejen for andre demokrater – inklusive præsidenten. “Vi gør, hvad Det Hvide Hus skal gøre, hvilket bliver mere militant på vacciner,” sagde Sean Clegg, en af ​​guvernørens bedste rådgivere, i et interview i sidste uge.

Historisk set har meget af Californiens politiske trendsætning fundet sted til højre.

Fra Ronald Reagans første valg som guvernør, der signalerede tilbageslaget til 1960’erne, til ejendomsskatteoprøret i 1970’erne og varslede Reagans nationale succes i 1980’erne, var staten noget af en konservativ petriskål.

Selv i de senere år, da Californien vendte sig til venstre, var det muligt at skelne den republikanske fremtid i guvernør Pete Wilsons hårde linje om illegal immigration i 1990’erne og i Arnold Schwarzeneggers potente cocktail af berømthed, populisme og floskler i 2000’erne .

Tidligere på sommeren viste det sig, at Californien endnu en gang kunne fremskynde nationale tendenser. Belastet af stigende kriminalitet, hjemløshed og covid -træthed blev hr. Newsom set i meningsmålinger som i fare for at blive genkaldt.

Hans udfordring var imidlertid ikke en flodbølge af opposition, men demokratisk apati.

Det begyndte at ændre sig, da hr. Newsom over sommeren brugte sine republikanske modstandere og tilhængere af tilbagekaldelsen fire-til-en i fjernsynet. Vælgerstemning vendte sig endnu mere skarpt væk fra at erstatte ham, da hr. Ældste dukkede op, hvilket omdrev konkurrencen fra en folkeafstemning om hr. Newsom til et mere traditionelt republikansk-kontra-demokratisk valg.

Hvert demokratisk kampagnesignal og håndskrift, og selv den stemmeseddel, der blev sendt til registrerede vælgere i Californien, betegnede afstemningen som en “republikansk tilbagekaldelse”, hvor der stod en skarlagen R på øvelsen.

“Vi definerede dette som en republikansk tilbagekaldelse, hvilket er, hvad det er,” pralede Rusty Hicks, den demokratiske formand i Californien, kort før hr. Newsom og vicepræsident Kamala Harris indtog scenen ved et stævne 8. september nær Oakland.

En sjælden interessekonvergens mellem demokrater og republikanere favoriserede i sidste ende hr. Newsom: De eneste mennesker, der var mere begejstrede for at hæve profilen for hr. Ældste, en sort konservativ, der glæder sig over at punktere liberale samfund, var de betalte medlemmer af guvernørstaben.

Billede

Kredit…Alex Welsh for The New York Times

Mr. Elder optrådte på Fox News i bedste sendetid 52 gange i år, ifølge den liberale medievagthundgruppe Media Matters. Ingen anden republikansk kandidat dukkede op mere end otte gange.

Selvom denne eksponering hjalp hr. Elder til at blive det mest populære alternativ, tjente det til at underminere årsagen til at fjerne Mr. gubernatorisk tilbagekaldelse.

I 2003 var hr. Schwarzenegger bedre kendt for sine Hollywood -kreditter end for sin politik. Han hamrede også væk på et udpræget lokalt spørgsmål, Californiens skat på biler, der holdt løbet centreret om stat frem for føderale politikker. Og den siddende, Mr. Davis, var langt mere upopulær end Mr. Newsom er.

Californien var dengang også en anden stat på en måde, der illustrerer, hvor politisk polariseret den er blevet. I 2000 mistede Mr. Bush Californien med omkring 11 procentpoint, mens han stadig havde republikanske redoubts som Orange og San Diego amter. Sidste år blev hr. Trump routet i staten med næsten 30 point og mistede de samme to amter afgørende.

“Der er ikke noget sikkert landingssted i dag for moderate, for selvom du er sur på Gavin, er alternativet Ron DeSantis,” sagde Murphy og hentydede til den guvernør i Trump i Florida.

Det, der så glædede de konservative ved hr. Ældste-hans skarpe højreorienterede retorik-er det, der gjorde ham til en ideel folie for hr. Newsom.

Mr. Newsom forvandlede sin stubbetale til en kapitel-og-vers-recitation af de største hits på Mr. Elder: kommentarer, han lavede nedsættende kvinder, minimerede klimaændringer og satte spørgsmålstegn ved behovet for en mindsteløn. Ledsaget af en parade af mærkenavne nationale demokrater, der ankom til Californien udstyret med anti-ældste talepunkter, brugte guvernøren mere tid på at advare om, at en republikaner overtog, end han forsvarede sin rekord.

Han påberåbte sig også spøgelsen af ​​røde stater og deres ledere, hvor han scorede republikanernes håndtering af Covid, afstemningsrestriktioner og i kampagnens sidste dage Texas’s restriktive nye abortlov.

Mens husminoritetsleder Kevin McCarthy, den mest fremtrædende californiske republikaner, holdt afstand til tilbagekaldelsen, fik Newsom regelmæssigt følgeskab af demokratiske medlemmer af statens kongressdelegation, der knyttede tilbagekaldelsen til Trumps afvisning af at indrømme nederlag og til 6. januar angreb på Capitol.

“En anden form for oprør i Californien”, som repræsentant Karen Bass udtrykte det ved et stævne i Los Angeles.

Mr. Elder på sin side løb heldigvis som den provokatør, han er, overvældende mere moderate GOP -håbefulde som den tidligere borgmester Kevin Faulconer i San Diego. Han lovede at afslutte vaccinationsmandater for statsansatte den dag, han blev svoret, hvilket fik chants af “Larry, Larry!” fra konservative folkemængder, men fremmedgjorde statens flertallige pro-vaccine.

Billede

Kredit…Allison Zaucha for The New York Times

Newsoms afstemning viste, at han ledede 69-28 blandt californierne, der sagde, at de var vaccineret, sagde hans rådgivere, en betydelig fordel i en tilstand, hvor næsten syv ud af ti voksne har fået deres skud.

Muligheden for, at figurer i ældste stil kunne vinde primærvalg i mere konkurrencedygtige stater, alarmer mange etableringsjusterede republikanere, når de vurderer landskabet i 2022.

Nominerede for tæt knyttet til Mr. Trump, eller fyldt med personlig bagage, eller begge dele, kan underminere partiets udsigter i stater som Georgia, Arizona, Missouri og Pennsylvania, der vil vise sig afgørende for at bestemme kontrollen over Senatet.

På samme måde kunne republikanerne kæmpe i slagmarkens guvernørløb i Ohio, Georgien og Arizona, hvis højreekstreme kandidater sejrer i primærvalg takket være hr. Trumps velsignelse.

I få stater er partiets Trump-æra dog lige så giftigt, som det er i Californien.

“Det her handler ikke om Schwarzenegger, det er ikke engang Scott Walker,” sagde Newsom og hentydede til den tidligere republikanske guvernør i Wisconsin, der afværgede en tilbagekaldelse. “Det her handler om at bevæbne dette kontor til en ekstrem national dagsorden.”

Det er, sagde guvernøren, “Trumps parti, selv her i Californien.”Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *