Fords fremtidens lastbil ser temmelig velkendt ud


Et to-etagers hus står alene mod en nattehimmel. Vi ser udefra i det fjerne, men de varme lys indeni får det til at se hyggeligt ud. Så skyder et lyn ned fra himlen. Torden klapper. Lyset slukker og kaster hjemmet i mørke. Udenfor tænder en gråhåret mand i en cowboyhue en lommelygte og står ved siden af ​​sin vintagevogn og undersøger ejendommen. Noget kommer ned ad vejen. Det er endnu en pickup. Nærbillede på gitteret: Det er en Ford.

En fast, maskulin stemme begynder at fortælle. “Tag det velkendte, og gør det revolutionerende.” En kvinde stiger ud af Forden, kører en ledning fra det mørke hus, sætter den i siden af ​​hendes lastbil og voilà: Lysene tændes igen. “Tag den lastbil, vores forældre plejede at bygge dette land, og lav den, så den kan drive vores hjem.”

Skær til et travlt bybageri, hvor en anden kvinde tager imod ordrer bag disken og derefter tager ud for at levere i en elektrisk Ford -varevogn. Klip igen, til et laboratorium til auto-design fra midten af ​​det 20. århundrede. En designer i en tweedy jakke – sandsynligvis en henvisning til McKinley Thompson Jr., Fords første Black hire i den afdeling – inspicerer en prototype af det, der ser ud til at være en Ford Mustang. “Tag den originale 0-til-60 head-turner”-vi ser en ny, elektrisk Mustang, der zoomer ned ad en ørken motorvej. “Giv det ingen bilemissioner.”

Denne annonce med titlen “Make It Revolutionary” og instrueret af Chloé Zhao om “Nomadland” berømmelse – ender ved huset, hvor den begyndte. Nu sidder den ældre mand ved et bord med sin kone og nyder et måltid med Electric Truck Woman og Bakery Woman (hans døtre, det ser ud til), plus et elsket barnebarn. Efter middagen går han udenfor, hvor hans datters elektriske Ford parkeres ved siden af ​​hans klassiske model. Vi ser dem stå ved den nye lastbil og beundre dens funktioner. Gamle og nye, gas og elektriske, mandlige oldtimer og kvindelige ansigter i morgen står komfortabelt side om side, traditionen går mellem dem. “Tag hvem vi er, og gør det til det sted, vi skal hen,” siger fortælleren. “Nu er der en idé.”

Efter årtiers når de trækker fødderne, begynder store aktører i den amerikanske bilindustri at forestille sig et skridt væk fra køretøjer bygget omkring forbrænding af fossile brændstoffer. Ford, General Motors, Chrysler, Dodge og Jeep har alle annonceret planer om at gøre 40 til 50 procent af deres salg elektrisk inden 2030. Dette skift – i øjeblikket et spørgsmål om ikke -bindende løfter – har mange motiver: den faldende pris på batterier, stigende statstilskud , forventning om strammere emissionsstandarder. Hvad angår økologiske motiver, ja, måske; vi kan ikke vide, hvilken følelse af planetært ansvar der lurer i de relevante leders hjerter. Men elektrificering af biler er først og fremmest et produkt af hårdnakket virksomhedsinteresse i bundlinjen.

Bilproducenter ved allerede, hvad der får kunderne til at bruge. Hvis deres fremtid skal være en elektrisk, så er deres mission at overbevise folk om, at elektriske Fords dybest set er de Fords, de allerede elsker, kun nyere. Dette forklarer blandingen af ​​nostalgi og futurisme i “Gør det revolutionerende” som hakker morgendagens biler ved hjælp af billeder af fortidens biler (som selv var morgendagens biler), samtidig med at de understreger ældgamle amerikanske temaer om hårdt arbejde, selvhjulpenhed og familie. Resultatet er en tonehøjde for elbiler, der slet ikke dvæler ved det, der engang skulle være deres store dyd: potentialet til at reducere drivhusgasemissioner. Emissionsbevidsthed er ikke det, der tidligere trak folk til Fords, så hvorfor ændre det, der virker? Klimaforandringer nævnes aldrig – selvom det strømsvigt, der kræver, at lastbilen fordobles som generator, helt sikkert føles som en gestus ved nogle af dens virkninger.

Pickups er, hvad Ford -kunder ønsker. Men det betyder ikke, at de er, hvad kunderne skal have.

I en pressemeddelelse, der annoncerede Zhaos annonce, indebar Ford, at hun var delvis ansat på grund af hendes affinitet til deres produkt. (“Hun byggede en autocamper ud af en Ford Transit og rejser ofte og arbejder ud fra den.”) Men jeg kan ikke lade være med at tænke på det “Nomadland” Zhaos film om Amazon -lagermedarbejdere og andre i økonomiens margen spillede også en rolle. Udover at vinde snesevis af priser, drog filmen kritik for at overskue arbejdsforholdene i Amazonas lagre, tage en historie om strukturel udnyttelse og gøre den til en gribende ærbødighed for hårdt arbejde og grufuld individualisme.

Annoncer har altid fortalt os, at vi ved at købe et nyt produkt kan forbedre vores liv. I stigende grad lover de dog noget andet. Nu foreslår de, at vi kan købe vores måde at opretholde den livsstil, vi allerede har, bevæbnet med produkter fremstillet af nye materialer (stålstrå, hamp-T-shirts) eller redesignet, så de ikke støver offensiv udstødning (elektriske køretøjer). Status quo, lover de, kan blive – uden så meget økologisk skade.

“Make It Revolutionary” slutter sig til denne tradition og hjælper os med at se dens blinde vinkler. Det er ikke tilfældigt, at Zhao giver pickups mere skærmtid end nogen anden bil, selvom Fords første elektriske afhentning først sælges til næste forår. I Amerika har virksomhedens F-serie pickupper outsoldt alle andre køretøjer af enhver art i 39 år i træk; pickups udgør omkring halvdelen af ​​Fords samlede salg og sandsynligvis en endnu højere procentdel af dens overskud. Det er, hvad Ford -kunder ønsker. Men det betyder ikke, at de er, hvad kunderne skal have. Afhentninger er i de fleste regnskaber en trussel. Sammenlignet med sedaner er de mere tilbøjelige til at ramme fodgængere og mere tilbøjelige til at skade eller dræbe dem, de rammer. (Ditto for SUV’er) Selv når de drives af batterier, vil de bruge mere energi end elektriske sedaner (energi, der muligvis stadig kommer fra fossile brændstoffer), og deres større batterier vil bruge mere knappe mineraler og generere mere kemisk affald. En nylig annonce for den kommende elektriske GMC Hummer “supertruck” syntes at fejre denne overdimensionerede effekt, med CGI -optagelser af en Hummer, der faldt ned fra himlen og smadrede ind på en bygade, hvilket skabte et stort krater.

Forbrændingsmotorer, som kulværker, engangsplastik og så meget andet, skal væk på en tidsplan hurtigere end nogen anden amerikansk virksomhed har foreslået. Men i stigende grad er eksperter enige om, at dette bare skulle være starten – at enhver vision om en miljømæssigt bæredygtig fremtid skal involvere mange færre biler og mindre biler og meget mindre kørsel. Lignende transformationer kan forventes på tværs af økonomien og i hele vores liv. Enhver fremtid, vi kan tro på, vil være mindre ønskelig for det, den deler med fortiden og mere for, hvordan den svinger i nye retninger.

For at komme dertil er det ikke tilstrækkeligt blot at erstatte vores nuværende indkøb og vores nuværende liv med lidt mere effektive. Vi bliver nødt til at lade mange gamle vaner slippe væk og erstatte dem med nye. Dette er per definition en revolutionerende idé – bare ikke en, du sandsynligvis snart vil høre i en bilreklame.
Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *