Johnson, der søger at styrke sin stående, vil omstille kabinettet


LONDON-Den britiske regering sagde, at premierminister Boris Johnson onsdag ville begynde en længe ventet rystelse af sit kabinet i et skridt, der havde til formål at genoplive en regering, hvis popularitet nu ser ud til at være aftagende.

Mange spekulationer om ændringer i kabinettet i de seneste uger har fokuseret på udenrigsministeren, Dominic Raab, hvis stilling er blevet betragtet som svag efter udbredt kritik om hans håndtering af evakueringen fra Afghanistan. Hans status blev yderligere formindsket af hans beslutning om at forsinke hjemkomsten fra ferie, da Taleban overtog kontrollen over Kabul.

Downing Street bekræftede rystelsen i en erklæring, men gav ikke yderligere detaljer. “Statsministeren vil i dag foretage en omrokering for at få et stærkt og forenet team til at bygge bedre tilbage fra pandemien,” sagde en talsmand.

En omrokering ville give hr. Johnson chancen for at omforme regeringens øverste led forud for en partikonference i næste måned, hvor han vil forsøge at give en klarere post-covid politisk dagsorden. Men med antallet af coronavirus -sager er stadig højt, regeringen forbereder sig også på muligheden for en stigning i indlæggelser i efteråret og vinteren.

På tirsdag, Johnson lagde sine planer frem for at bekæmpe virussen, når vinteren nærmer sig, og siger, at Storbritannien ville tilbyde vacciner med boosterskud til mennesker i alderen 50 og derover og første skud til børn i alderen 12 til 15. Hans regering er fast besluttet på at undgå en yderligere lockdown, men kan ty til foranstaltninger som maske mandater, hvis infektioner stiger.

Efter en vellykket begyndelse til Storbritanniens vaccineprogram tidligere på året steg hr. Johnsons konservative i meningsmålingerne, men det bly ser nu ud til at fordampe. I sidste uge tog Mr. Johnson et spil bryde et valgløfte ikke at hæve skatterne, så han kunne afsætte flere penge til sundhed og social pleje.

Hans kritikere har også klaget over en mangel på klarhed over regeringens vigtigste indenlandske løfte om at “udjævne”, hvilket betyder at levere velstand til regioner med økonomisk dårligt stillede områder.

Seniorministre, der har været udsat for kritik, omfatter uddannelsessekretæren, Gavin Williamson; hjemmesekretæren, Priti Patel, hvis afdeling er ansvarlig for politi og immigration; og boliger, lokalsamfund og lokal regeringssekretær, Robert Jenrick.

Men indtil nu havde Mr. Johnson været tilbageholdende med at flytte eller fyre medlemmer af et tophold, der oprindeligt blev udvalgt stort set fra hans egne tilhængere og fortalere for Brexit, som Mr. Johnson kæmpede for.

Siden hans jordskred sejr ved folketingsvalget i december 2019, Har Johnson foretaget få ændringer i sit kabinet, især i februar 2020, da Sajid Javid fratrådte som finansminister efter at have nægtet at acceptere kantsten på hans ret til at ansætte sine egne rådgivere.

Mr. Javids job gik til Rishi Sunak, der er fremstået som en ledende skikkelse i regeringen og en potentiel efterfølger til hr. Johnson. Imidlertid vendte Javid tilbage til kabinettet tidligere på året som sundhedssekretær, da hans forgænger, Matt Hancock, var tvunget til at trække sig fra den post i juni.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *