1.400 delfiner blev dræbt på Færøerne. Selv jagtsupportere var sure.


Skikken med hval- og delfinjagt, kendt som grindadrap, er en århundredgammel praksis på Færøerne og en vigtig del af mange lokalbefolknings kost. Og mange færinger peger på regler – herunder regler omkring drab på pattedyr – med det formål at gøre praksis bæredygtig som en grund til at holde traditionen i live.

Men da mere end 1.400 hvid-sidede delfiner blev dræbt der i sidste weekend-den største nogensinde registreret sådan fangst i området-og da de lokale nyhedsmedier offentliggjorde grafiske billeder og video, der viser strandede delfiner bliver trukket op i blodige farvande, selv nogle tilhængere af jagtene var kede af det.

Nu har omfanget af slagtningen, der fandt sted søndag nær Skalabotnur, øernes længste fjord, skabt forargelse fra dyrerettighedsforkæmpere og forårsaget splittelse blandt dem, der mener, at delfiner ikke bør jages, og dem, der siger, at de stadig handler bæredygtigt .

“I betragtning af den tid, vi befinder os i, med en global pandemi og verden stopper, er det helt forfærdeligt at se et angreb på denne størrelsesorden på Færøerne,” siger Alex Cornelissen, administrerende direktør for Sea Shepherd Conservation Society. , en organisation, der arbejder for at stoppe hvaljagt, sagde i en erklæring.

Jagten på hvaler og mindre almindeligt delfiner forekommer hele året på Færøerne – en semiautonom dansk dansk skærgård på omkring 53.000 mennesker mellem Norge og Island – og praksis er fuldt ud lovlig. Både henter hvalerne i en bugt, hvor de strandes og slagtes ved hjælp af et instrument, der fjerner deres rygmarv.

Dyrerettighedsgrupper kalder jagtene for grusomme og umenneskelige, og størrelsen på søndagens slagtning fik endda nogle tilhængere af den mangeårige kulturelle praksis til at sige fra.

Regeringsembedsmænd sagde, at kødet, som stort set distribueres gratis blandt samfundet, var blevet delt mellem flere distrikter på øerne.

Men Hans Jacob Hermansen, en tidligere formand for Færøsk Grind Association, en gruppe, der støtter praksis, fortalte den lokale tv -station Kringvarp Foroya at drabene undergravede andre hvaljægters arbejde og gav brændstof til jagtmodstanderne.

Bjarni Mikkelsen, en havpattedyrsbiolog, sagde, at nogle distrikter på øerne efterlader delfiner alene til fordel for hvaler, som giver mere kød, og at folk var blevet mindre støttende til delfinjagt.

“De er mindre, og mængden af ​​kød til køreturen er ikke så stor, så det er ikke noget at bruge energi og tid på,” sagde han og tilføjede det store drab: “Du kan generelt sige, at ingen var tilfredse med dette.”

Omkring 265 hvid-sidede delfiner jages om året, sagde han, og omkring 130.000 delfiner er tilbage i den nordøstlige Atlanterhavsregion. Gennemsnitligt fanges der 600 hvaler hvert år ud af en befolkning på omkring 100.000 omkring øerne, ifølge den færøske regering.

Sea Shepherd kritiserede jagten for at have været kaldt uden ordentlig autoritet og sagde, at deltagerne ikke havde tilladelse til hurtigt at dræbe delfinerne, som man typisk ville gøre. Gruppen sagde også, at billeder af delfinerne antydede, at dyrene var blevet kørt over af motorbåde.

Jens Jensen, distriktsfoged for regionen, sagde, at hans godkendelse af jagten var blevet forsinket, fordi han havde vandret i bjergene. Han sagde, at i betragtning af det store antal delfiner, der var involveret, havde han godkendt brugen af ​​knive – som ikke kræver licens – til hurtigere at dræbe dem.

Jægerne havde søndag søgt efter hvaler, sagde Jensen, og da de opdagede bælgen, troede de i første omgang, at det var 200 til 300 dyr. De besluttede at køre dem til en bugt ved Skalabotnur, sagde han og bemærkede, at det var svært at estimere størrelsen på bælge under en jagt.

“Da de anså det for at være over 1.000, stoppede de med at dræbe delfinerne,” sagde han.

Men kritikere sagde, at mens lokal jagt på kød stadig er til debat blandt antropologer, var søndagens drab en forargelse.

“Denne grusomhed kræver vores stemmer hævet i protest,” Barbara J. King, en antropolog og emerita -professor i antropologi ved College of William and Mary, sagde på Twitter. “Dette er ikke lokal skik, og det er ikke bare en ‘fejl’ i skalaen. Ødelæggelsen for #delfinfamilier er og vil være enorm. ”

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *