Yellen opfordrer lovgivere til at give IRS mere magt til at slå ned på skatteunddragelse


Finansminister Janet L. Yellen presser repræsentant Richard Neal, den demokratiske formand for Ways and Means Committee, til at medtage Biden -administrationens fulde forslag til styrkelse af Internal Revenue Service i sin udgiftspakke på 3,5 billioner dollars og hævder, at flere ressourcer og større beføjelser til at fangstskatteunddragere er afgørende for reducere “skattegabet”.

I et brev til hr. Neal opfordrede fru Yellen lovgiverne til ikke at udvande et centralt stykke af forslaget, hvilket ville give skatteydelsen synlighed i skatteydernes finansielle konti gennem mere robuste rapporteringskrav. Skattemyndighederne siger, at det vil gøre det muligt for agenturet bedre at slå ned på rige mennesker og virksomheder, der ikke betaler, hvad de skylder.

Lovgivning frigivet af husdemokraterne tidligere på ugen omfattede de 80 milliarder dollars i yderligere finansiering til IRS, som Biden -administrationen havde foreslået at hjælpe med at udvide personale- og håndhævelseskapacitet. Et særskilt forslag om at vedtage en “informationsrapportering” -regime var imidlertid fraværende i lovforslaget.

“Når du overvejer specifikke politiske valg i udformningen af ​​en informationsrapporteringsordning, er det vigtigt at sikre, at rapporteringsordningen er tilstrækkeligt omfattende, så skatteunddragere ikke er i stand til at strukturere finansielle konti for at undgå det,” skrev Yellen. “Ethvert forslag om, at denne rapporteringsordning i stedet vil blive brugt til at målrette håndhævelsesindsatsen mod almindelige amerikanere, er helt vildledt.”

Kritikere af forslaget har argumenteret for, at at give IRS mere magt til at kigge ind i skatteydernes finansielle oplysninger repræsenterer en krænkelse af privatlivets fred og har sagt, at det kan føre til useriøse revisioner af politiske årsager. Biden -administrationen insisterer på, at revisionsraterne ikke vil stige for skatteydere, der tjener mindre end $ 400.000.

I et tillæg til brevet gentog Mark J. Mazur, finansministerens fungerende assisterende sekretær for skattepolitik, Treasury’s skøn over, at investeringen i håndhævelsespersonale og nye informationsrapporteringsbeføjelser kunne generere $ 700 milliarder i offentlige indtægter over et årti. Han foreslog, at kongressen kunne overveje at inkludere en mere beskeden rapporteringsmekanisme og advarede om, at det ville være mindre effektivt.

“Det er klart, at dette vil sænke de anslåede indtægter fra den foreslåede rapporteringsordning i forhold til tidligere administrationsestimater,” skrev Mazur.

Ved en høring onsdag sagde Neal, at han havde modtaget brevene og understreget vigtigheden af ​​at styrke skattehåndhævelsen uden at tilføre nye byrder til små virksomheder.

“Vi er i samtaler med administrationen om rapportering af forslag, der er rettet mod sofistikeret skatteundgåelse og unddragelse uden at påvirke middelklassen og arbejdende amerikanere,” sagde Neal.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *