Prins Andrew lider tilbageslag i bud for at undgå Epstein -anklagers retssag


LONDON – Storbritanniens landsret blev onsdag enige om at gribe ind i et retssag mod seksuelle overgreb mod prins Andrew og rydde vejen for ham til at besvare en juridisk påstand i USA, at han seksuelt misbrugte en mindreårig, mens han var gæst hos Jeffrey Epstein.

Andrew, den anden søn af dronning Elizabeth II, har afvist anklagerne og hans amerikanske advokat hævdede mandag at retssagen, anlagt af Virginia Giuffre, var “grundløs, ikke -levedygtig og potentielt ulovlig.” Advokaten, Andrew B. Brettler, hævdede også, at juridiske papirer ikke var blevet forkyndt korrekt for hans klient i Storbritannien.

Landsretten, der sagde, at den reagerede på oplysninger fra fru Giuffres advokater, blev enige om at forkynde Andrews papirer, hvis de to parter ikke fandt frem til en måde at gøre det på. Andrew har besøgt dronningen på Balmoral Castle i Skotland, hvilket har gjort processen mere kompliceret.

Beskyldningerne mod Andrew, 61, kendt som hertugen af ​​York, har ført til hans eksil fra officielle pligter og har kastet en skygge over kongefamilien. Kongelige tilskuere sagde, at familien gjorde sig klar til at beskadige afsløringer i både Giuffre -sagen og en kommende retssag mod Epsteins mangeårige ledsager, Ghislaine Maxwell.

Epstein, en seksualforbryder og en fremtrædende finansmand, dræbte sig selv i fængsel i 2019, mens han afventede retssag om anklager om sexhandel.

Prinsens advokater i Storbritannien havde ingen kommentarer til landsrettens afgørelse, og hr. Brettler reagerede ikke på en e -mail, der søgte kommentarer.

Fru Giuffres advokat, David Boies, sagde, at retssagen nu sandsynligvis ville gå hurtigere frem, og at det var uundgåeligt, at Andrew skulle besvare fru Giuffres påstand i New York.

“Yderligere forsinkelsestaktik tror jeg ikke vil tjene ham godt,” sagde Boies i et interview og tilføjede, at selvom prinsen formåede at forsinke sagen i en eller to måneder, ville det ikke hjælpe ham og ville kun fokusere mere opmærksomhed på sagen.

“At nægte at acceptere service, ducking service, gemme sig i paladset får ham bare til at se dårligt ud,” sagde Boies. “Jeg forstår ikke, hvad playbook de bruger.”

I sin retssag hævdede fru Giuffre, 38, at Andrew misbrugte hende seksuelt i Epstein’s palæ i New York og på Mr. Epsteins private ø, Little St. James, på De Amerikanske Jomfruøer. Fru Giuffre sagde også i sagen, at Andrew sammen med hr. Epstein og Maxwell tvang hende til at have samleje med prinsen i fru Maxwells hjem i London.

Epstein, 66, der blev anholdt i juli 2019, blev fundet død ved at hænge en måned senere i hans fængselscelle på Manhattan; dødsfaldet blev regeret som et selvmord. Forbundsadvokater har anklaget ham for at rekruttere snesevis af mindreårige piger til at deltage i sexhandlinger med ham i hans palæ på Manhattan og hans Palm Beach -ejendom og derefter betale dem hundrede dollars i kontanter.

Fru Maxwell, der var anholdt i juli 2020, står over for retssager i november på anklager om, at hun hjalp hr. Epstein med at rekruttere, forpleje og seksuelt misbruge mindreårige piger. I et tilfælde er hun blevet sigtet for sexhandel med en 14-årig pige.

Andrew er ikke blevet anklaget for nogen forbrydelser.

Mr. Brettler, prinsens advokat i USA, argumenterede mandag for en føderal dommer på Manhattan, at hans klient ikke var blevet forkyndt for juridiske papirer i Storbritannien, og at fru Giuffres retssag under alle omstændigheder kunne være ugyldig i henhold til betingelserne i en tidligere fortroligt forlig, som de sagde, at hun havde indgået med Jeffrey Epstein.

“Vi har betydelige bekymringer om, om denne retssag er passende,” sagde Brettler til dommer Lewis A. Kaplan ved Federal District Court på Manhattan.

Dommer Kaplan sagde imidlertid, at der var “en temmelig høj grad af sikkerhed for, at han før eller siden kan få forkyndelse” og foreslog parterne at gå videre til sagens indhold.

Mark Landler rapporterede fra London og Benjamin Weiser fra New York. Susan C. Beachy bidrog med forskning.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.