Nord- og Mellemamerika driver en hemisfærisk coronavirus -stigning


Mens spredningen af ​​nye coronavirus -tilfælde er stabil eller bremser i mange dele af verden, accelererer den på den vestlige halvkugle, hvor nye sagsrapporter steg med 20 procent i den forløbne uge, advarede Verdenssundhedsorganisationen onsdag.

Nordamerika, hvor nye sagsrapporter er steget med en tredjedel, er trendens vigtigste driver.

Nye tilfælde fordoblet i den canadiske provins Alberta, “hvor hospitaler oplever en kritisk personalemangel,” sagde Dr. Carissa F. Etienne, direktør for Pan American Health Organization, en afdeling af WHO, på et pressemøde. Og med nye sager i USA, der nåede niveauer, der ikke er set siden januar, sagde Dr. Etienne, “hospitalskapacitet i mange sydlige amerikanske stater er stadig bekymrende lav.”

Flere mellemamerikanske lande oplever også infektionsstigninger, herunder Costa Rica, Guatemala og Belize. Spredningen af ​​virussen er aftaget noget i Caribien, men der er undtagelser, herunder Jamaica, hvor nye sagsrapporter er på sit højeste af pandemien.

I modsætning hertil er det i det meste af Sydamerika, som blev meget hårdt ramt tidligere på året, faldende rapporter om nye infektioner og dødsfald af covid-19. Organisationens eksperter er ikke sikre på hvorfor, selvom de afviste spekulationer om, at et fald i test kan være ansvarlig.

“Det er vigtigt at bemærke, at dette fald i Sydamerika ikke er en effekt af laboratorietest,” sagde Dr. Sylvain Aldighieri, PAHOs hændelseschef for Covid-19. “Laboratoriets årvågenhed er fastholdt.”

Dr. Aldighieri sagde, at en række faktorer kunne være på arbejde i Sydamerika, herunder strenge sociale distanceforanstaltninger og nedsat mobilitet i nogle lande. Sæsonskiftet kan også spille en rolle, tilføjede han og bemærkede, at “de epidemiologiske kurver for influenza mellem 2014 og 2019 i Sydamerika har en lignende adfærd som Covid-19 mellem 2020 og 2021.”

Selvom den meget smitsomme Delta -variant er ved at blive fremherskende i Caribien, har den endnu ikke gjort betydelige indhug i Sydamerika, sagde Dr. Aldighieri.

WHO -embedsmænd opfordrede de nationale regeringer til at være mere opmærksomme på, hvordan pandemien påvirker børn, både direkte og indirekte.

“I begyndelsen af ​​pandemien havde virussen en uforholdsmæssig stor indvirkning på vores ældre,” sagde Dr. Etienne, “og som følge heraf tror for mange børn og unge stadig ikke, at de er i farezonen. Det skal vi ændre. ”

De belastninger, pandemien har lagt på sundhedstjenesterne, betyder også, at mange unge ikke får årlige kontroller, rutinemæssige vaccinationer og andre tjenester, herunder reproduktive sundhedstjenester. Det hjælper med at “brænde et af de største spring i teenage -graviditet, som vi har set i mere end et årti,” sagde Dr. Etienne.

Og lukning af skoler på grund af pandemien “har udløst den værste uddannelseskrise, vi nogensinde har set i denne region,” tilføjede hun.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *