Deltavariantens økonomiske skade er ikke forbi


Den amerikanske økonomi er nået langt. Det var kun 18 måneder siden når corona -pandemien slog fuldt ud, antænder en ødelæggende recession. Men som den seneste bølge af infektioner og indlæggelser fra den meget smitsomme Delta -variant af virussen gør det klart, er pandemien ikke slut. Det økonomiske nedfald er heller ikke.

Dette er tydeligt i udførelsen af ​​landets største byer, som blev hårdest ramt af pandemien. Sundhedssystemet i New York City blev tidligt overvældet, da virussen hærgede dens tætbefolkede kvarterer. For at inddæmme virussen blev virksomheder lukket med det samme tomgang en femtedel af arbejderne i byen. Storbyer, der mistede mindst en sjettedel af deres job stort set natten over omfatter Boston, Chicago, Detroit, Los Angeles, Miami, Philadelphia og San Francisco.

Disse byer har arbejdet hårdt på at samle deres økonomier igen, og tidligt i år da vaccinerne blev udrullet, var der meget optimisme om, at de ligesom resten af ​​nationen ville komme sig hurtigt. I New York er Broadways lys igen tændt, restauranter og museer genåbnet, Yankees spillede Red Sox, og byen genvandt næsten halvdelen af ​​de job, den havde mistet. Mega-finansielle institutioner, medievirksomheder og konsulentfirmaer, der beskæftiger titusindvis af arbejdere i byen, var parate til at byde dem velkommen tilbage til deres skyskraberkontortårne. I et par skinnende uger virkede det som om, at nationens storbyer ville gøre et hurtigt comeback i det tidlige efterår.

Det kommer desværre ikke til at ske. Den meget smitsomme Delta -variant kom hurtigt til i sommer og gør betydelig økonomisk skade. Det har ødelagde mange arbejdsgiveres planer om at få arbejdere tilbage på kontoret. I stedet for at vende tilbage efter Labor Day håber virksomhederne nu på næste måned eller måneden efter. Nogle kigger på begyndelsen af ​​2022. Mange af landets nedturer vil forblive uhyggeligt stille, håb for restauranter, detailhandlere og andre små servicevirksomheder, der henvender sig til disse pendlere.

Turister og forretningsrejsende, der typisk fylder hotelværelser og kongrescentre i storbyen, er pludselig blevet mere forsigtige og bange for at blive syge. Antallet af mennesker, der går gennem TSA -kontrolpunkter havde været ved at komme sig, men er ved at aftage igen. Hotel- og lejebilreservationer er faldet de seneste uger. Online restaurantreservationer er også slukket. Google, der sporer folks bevægelser gennem deres mobiltelefoner, siger, at færre af os besøger detailvirksomheder og fritidsaktiviteter.

Delta forårsager endnu mere kaos i udlandet, ødelæggelse, der genklanger hårdt på amerikanske byer, der er tæt knyttet til resten af ​​verden. Der vil ikke være mange britiske, brasilianske eller kinesiske turister, før rejseforbud og karantænebegrænsninger ophæves, men det sker usandsynligt snart. Scrambled globale forsyningskæder er nu endnu mere krypteret, især i den nye verden, hvor de fleste forsyningskæder begynder. Dette medfører mangel og stigende priser. (Kina lukkede for nylig en terminal i en større havneby over opdagelsen af ​​Delta -varianten blandt havnearbejdere. Omkostningerne ved forsendelse af varer bestemt til New York City fra Shanghai i forventning om julekøbssæsonen steg fire gange.)

Byer kæmper også med en mangel på udenlandske immigranter, som ikke har kunnet komme hertil under pandemien. Uden mere immigration vil virksomheder ikke komme i nærheden af ​​at fylde rekordmange åbne jobstillinger. Endemisk mangel på arbejdskraft var virksomhedernes problem nr. 1 før pandemien. Det er endnu mere alvorligt nu som mange baby boomers er stoppet med at arbejde. Indtil pandemien aftager og immigration af både faglærte og ufaglærte arbejdere genopliver, vil virksomheder, især i storbyer, ikke være i stand til at få den hjælp, de har brug for.

Mest økonomisk skadelig for storbyer er “arbejde hvor som helst”Fænomen. Pandemien har antændt en udgang fra arbejdere fra byområder. De har fået beføjelse til at arbejde, hvor de vil. Over tre fjerdedele af en million flere mennesker har forladt storbyer end er flyttet til dem siden pandemien ramte, ifølge Moody’s Analytics -beregninger baseret på adresseændringer på deres kreditfiler.

Dette er tredoblet fra en lignende periode lige før pandemien. New York City alene er ansvarlig for over en tredjedel af stigningen i nettoudstrømningen af ​​mennesker fra byområder til forstæder, udstæder, mindre byer og landdistrikter. Los Angeles og Bay Area of ​​California er ikke langt bagefter, efterfulgt af Chicago, Boston, Miami, Washington, Seattle og Philadelphia.

Nogle tjenestefolk vil opgive arbejdet fra hvor som helst, når kontorbygninger for alvor byder arbejdere velkommen tilbage, men for de fleste er det her for at blive. Personaleafdelinger vil løse de små problemer. For eksempel, hvis en medarbejder flytter fra New York til Jacksonville, Fla., Skal hun stadig blive betalt i henhold til New Yorks højere lønstruktur og højere leveomkostninger eller mere på linje med Florida? Arbejdsgivere og medarbejdere vil naturligvis have forskellige holdninger til dette, hvilket vil bremse, hvor hurtigt disse forhandlinger ryster ud. For mange er kortere pendling, billigere bolig og leveomkostninger, lavere skatter og lettere livsstil i mange sydlige og indre stater vil være et stort trækplaster.

Delta -varianten er en påmindelse, hvis vi havde brug for en, at pandemien ikke er slut, og at økonomisk opsving er tæt knyttet til dets ebber og strømme. Det vil ikke være en lige linje tilbage til fuld styrke for økonomien, især for landets største byer. De har nogle justeringer at gøre: at finde måder at moderere ejendomspriser, husleje og andre leveomkostninger og sænke skatteprocenten. Byer har tidligere stået over for skræmmende økonomiske udfordringer, men alligevel altid været igennem. Når de gør det, og først da, vil vores økonomi virkelig få sit rille tilbage.

Mark Zandi er cheføkonom hos Moody’s Analytics, et firma, der udfører økonomisk forskning og risikoanalyse.

The Times er forpligtet til at udgive en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om dette eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores email: letters@nytimes.com.

Følg afsnittet New York Times Opinion om Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *