Coronavirus Briefing: Omicron vs. vacciner


Dette er Coronavirus Briefing, en informeret guide til pandemien. Tilmeld dig her for at få dette nyhedsbrev i din indbakke.

BilledeDagligt rapporterede coronavirus-tilfælde i USA, syv-dages gennemsnit.
Kredit…New York Times

Siden opdagelsen af ​​Omicron har et stort fokus været på, hvor effektive vacciner er mod varianten. I dag får vi flere svar. Resultaterne er blandede, men der er grund til håb.

Først den dårlige nyhed. Dr. Anthony Fauci delte foreløbige data fra sit instituts analyse af Moderna-vaccinen, der viste, at to doser producerede et ubetydeligt antistofrespons mod Omicron i laboratoriet.

Men i en afvigelse fra strømmen af ​​bekymrende data om varianten, sagde Fauci at beskyttelsen steg markant efter en tredje dosis. Han tilføjede, at boosterdoser af både Moderna- og Pfizer-vaccinerne sandsynligvis ville tilbyde en væsentlig stigning i beskyttelsen mod Omicron.

“Vores boostervaccineregimer virker mod Omicron,” sagde han og tilføjede, at “på nuværende tidspunkt er der ikke behov for en variantspecifik booster.”

De foreløbige data fra Fauci stemmer også overens med en undersøgelse fra Storbritannien, som viste, at to skud af Pfizers vaccine var 40 procent effektive til at forhindre symptomatiske infektioner fra Omicron, men at effektiviteten steg til 80 procent efter et tredje skud.

Nyheden tyder på, at Omicron vil forårsage gennembrudsinfektioner hos fuldt vaccinerede mennesker, der ikke har fået deres booster-skud. Det rapporterede CDC onsdag 27 procent af fuldt vaccinerede amerikanere har også fået booster-skud.

Vi modtog også nogle opmuntrende resultater om immunitet mod Omicron fra et møde i Verdenssundhedsorganisationen i dag. Forskere præsenterede flere laboratorieundersøgelser, der tyder på såkaldte T-celler hos vaccinerede mennesker kan yde et stærkt forsvar mod varianten, som kunne hjælpe med at forhindre alvorlig sygdom, hospitalsindlæggelse og død.

Selvom det bliver mere og mere klart, at Omicron kan unddrage sig antistoffer, der produceres enten ved vaccination eller ved infektion med tidligere varianter, tyder den nye forskning på, at T-celler kan tjene som en effektiv backup, når antistoffer svigter, hvilket forhindrer mange infektioner i at blive til alvorlig sygdom.

Nogle videnskabsmænd advarede om, at dataene stammer fra laboratorieforsøg. Det vil tage et par uger mere at undersøge reelle infektioner hos mennesker, før vi med sikkerhed ved, hvor godt T-celler forhindrer alvorlig sygdom.


CDC forudsiger, at en bølge af infektioner forårsaget af Omicron-varianten kan ankomme til USA så snart som næste måned, og advaret om to mulige udfald — ingen af ​​dem gode.

Den første er en enorm bølge af infektioner af både Omicron og Delta, der starter i de næste par uger. Den anden mulighed er en mindre Omicron-stigning i foråret. Det var uklart, hvilken prognose der var mest sandsynlig.

I Europa, hvor rapporter om sager fordobles hver anden til tredje dag, sagde embedsmænd, at Omicron kunne blive den dominerende variant i midten af ​​januar. “Vi står over for endnu en jul i pandemitilstand,” sagde Ursula von der Leyen, formanden for Europa-Kommissionen. Ifølge skøn i denne uge er tilfælde af varianten i Danmark, der ligner USA, hvad angår vaccinationsrater og gennemsnitsalder, blev fordoblet hver anden dag.

USA er allerede i en usikker situation. Daglige tilfælde er steget til omkring 120.000, og stater i det nordøstlige og midtvesten kæmper for at begrænse stigninger. Hospitalsindlæggelser er også stigende.

Flere Omicron-nyheder:


I næsten to år har pandemien splittet familier over spørgsmål som social distancering, maskebæring og vacciner. Nu hvor feriesæsonen er her, og familierne samles, er mange problemer, der har ulmet, ved at nå et kogepunkt.

Læsere har delt erfaringer med ægteskaber, der er revet fra hinanden på grund af en forskel i mening om vaccinationer, søskende, der ikke længere taler sammen på grund af uenighed om virusrestriktioner, og forhold til familiemedlemmer, der er blevet stadig mere anstrengt, efterhånden som pandemien har trukket ud.

Hvis dette lyder bekendt, vil vi gerne høre fra dig. Vi spørger læserne: Har pandemien anstrengt forholdet i din familie? Vi er også interesserede i at høre, hvordan du var i stand til at forhandle disse familiekløfter – hvis du formåede at gøre det.

Hvis du har lyst til at deltage, du kan udfylde formularen her. Vi kan bruge dit svar i en kommende version af nyhedsbrevet om Coronavirus.Som 82-årig og bor i en firegenerationshusstand er jeg bekymret. Der er planlagt en stor sammenkomst til jul, og ingen taler om at få en booster (jeg er boostet). Desuden er ingen af ​​børnene vaccineret. Jeg synes, jeg burde lade være med den her, men hvor asocial kan en person være? Men er det faktisk ikke dem, der er asociale?

— Pauline M. Reynolds, Chula Vista, Californien.

Fortæl os, hvordan du håndterer pandemien. Send os et svar her, og vi vil muligvis præsentere det i et kommende nyhedsbrev.

Tilmeld dig her for at få briefingen via e-mail.


E-mail dine tanker til briefing@nytimes.com.Kilde link