USA søger at blokere konkursplan, der ville befri sacklere fra krav om opioider


WASHINGTON – Justitsministeriet flyttede torsdag til at blokere en konkursplan, der giver bred juridisk immunitet til medicinalfirmaet Purdue Pharma, hvis lægemiddel OxyContin har været kernen i landets opioidepidemi.

William K. Harrington, den amerikanske kurator for justitsministeriet, indgav et forslag til forbundsdomstolen om at standse bekræftelsen af ​​forliget, mens afdelingen appellerer til dommerens beslutning om at godkende handlen.

Harrington sagde, at retten skulle imødekomme hans anmodning om ophold, fordi den føderale regering “har en betydelig mulighed for succes ved appel, og fordi den skade, der ville resultere i at nægte et ophold, opvejer enhver potentiel skade ved at give en.”

Den omstridte aftale var godkendt i denne måned af dommer Robert Drain, en føderal dommer i White Plains, NY Blandt andet kunne det frigøre Sackler -familien, der ejer Purdue Pharma, fra fremtidigt juridisk ansvar i bytte for et finansielt bidrag på 4,3 milliarder dollar fra familiens egen formue.

Harrington argumenterede i sin sag, at appelretten besluttede, at handlen fjerner rettighederne for dem med et gyldigt juridisk krav mod Sacklers “uden deres kendskab og informeret samtykke, tilstrækkeligt varsel eller mulighed for at blive hørt.”

Han sagde også, at den føderale regerings sag blev understøttet af tidligere højesteretsdomme.

Justitsministeriets anmodning er den seneste i den årslange kamp for at holde Sackler -familien ansvarlig for at oprette, markedsføre og sælge OxyContin, et stærkt vanedannende smertestillende middel.

Nogle eksperter har argumenteret for, at OxyContin hjalp med at brænde en opioidafhængighedsepidemi, der har dræbt mere end 500.000 mennesker på landsplan og stadig griber fat i USA 15 år efter, at stoffet blev introduceret på markedet.

Men OxyContin gjorde Sackler -familien utrolig velhavende. Fra 2008 til 2017 trak familien 10,4 milliarder dollar tilbage fra Purdue Pharma.

Da flere mennesker døde af opioidbrug, begyndte sagsøgerne at sagsøge Purdue. Da virksomheden indgav konkursbegæring i september 2019, stod den over for 2.900 retssager, hvoraf mere end 600 navngav Sacklers. Konkursbehandlingen satte en pause i disse juridiske krav.

Dommer Drain godkendte forligsplanen efter omhyggelige forhandlinger mellem familien, lokale regeringer, hospitalssystemer og andre, der havde sagsøgt virksomheden og sandsynligvis ville blive involveret i dyre retssager i de kommende år.

Dem, der støttede aftalen, herunder et flertal af staterne og nogle af sagsøgerne, argumenterede for, at det ville give tiltrængt finansiering til narkotikabehandlingsprogrammer.

Steve Miller, formanden for Purdues bestyrelse, sagde, at forliget “sikrer, at der vil blive afsat milliarder af dollars til at hjælpe mennesker og lokalsamfund, der er blevet skadet af opioidkrisen.” Og nogle medlemmer af Sackler -familien kaldte resolutionen et vigtigt skridt i håndteringen af ​​folkesundhedskrisen.

Men kritikere sagde, at vilkårene uretfærdigt beskyttede Sacklers. Det gav familien beskyttelse, der typisk ydes til virksomheder, der har indgivet konkurs, men ikke til virksomhedsejerne, hvis de ikke selv har erklæret sig konkurs.

Justitsministeriet og nogle stater appellerede til dommer Drain’s afgørelse.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *