Sundhedseksperter støtter boostere til amerikanere i alderen 60 og ældre


Amerikanske sundhedseksperter talte på sociale medier og andre platforme fredag ​​og lørdag for at bifalde sandsynligheden for, at føderale tilsynsmyndigheder snart kunne stille Pfizer-BioNTech booster-skud til rådighed for de 65 år og ældre eller med stor risiko for alvorlig Covid-19, selvom nogle hævdede, at skæringsalderen skal være lavere.

Eksperterne reagerede fredag ​​på handlingerne fra et rådgivende udvalg til Food and Drug Administration. Det panelets anbefaling om, at boostere skulle godkendes, blev parret med dets afvisning af at bevæge sig mod en generel autorisation for alle 16 og ældre.

Den eneste Covid-19-vaccine, som FDA har tilstrækkelig information til at bestemme et boosterskuds effektivitet, er den, der er lavet af Pfizer-BioNTech. Tidspunktet for de to andre vacciner i brug i USA, Moderna’s og Johnson & Johnson’s, er grumset.

Dr. Ashish K. Jha, en forsker, der er dekan ved School of Public Health ved Brown University, sagde på Twitter, at godkendelse af personer over 65 år til boostere var et “godt resultat” støttet af videnskab. “Klart i overensstemmelse med beviserne og dette resultat burde aldrig have været i tvivl,” skrev han.

Men Dr. Jha noterede sig også i en separat tweet at boostere ville gavne de 60 og derover.

Dr. Eric Topol, professor i molekylær medicin ved Scripps Research i La Jolla, Californien, kaldte FDA -panelets beslutning “et meget godt resultat.” Beslutningen, skrev han på Twitter, anerkendte “behovet for personer med høj risiko på grund af sameksisterende forhold eller erhvervsmæssige eksponeringer, såsom arbejdsstyrken i sundhedsvæsenet, essentielle arbejdere og lærere.”

Dr. Topol stillede imidlertid også spørgsmålstegn ved det hvorfor afskæringspunktet for berettigelse til tredje skud blev sat til 65, frem for at inkludere personer 60 år eller ældre. Han sagde også, at den opdaterede FDA -rådgivning “ikke adresserede sårbarheden for mennesker, der modtog J & J -skud.”

Dr. Paul Offit, en vaccineekspert på Children’s Hospital i Philadelphia, fortalte Associated Press at han støttede en tredje dosis til ældre voksne, men at “jeg har virkelig problemer”, når det kommer til at komme bag på ideen om at administrere skuddet til alle tættere på en alder af 16. “Spørgsmålet bliver, hvad det vil påvirke på pandemiens bue, som måske ikke er så meget, ”sagde Dr. Offit.

For nogle amerikanere uden for det medicinske eller videnskabelige område syntes FDA -panelets anbefalinger uigennemsigtige eller endda modstridende.

For eksempel Jen Macy, et bryllups- og event blomsterdesigner i Orange County, Californien, tweeted og diskuterede også med en Times -reporter, hvad hun syntes var et presserende spørgsmål: “Kan du forklare, hvorfor boostere anbefales til personer med høj risiko, men den generelle befolkning skal vente på yderligere test? Det giver ingen mening. ”

Michael Knowles, en konservativ mediefigur med et stort tilhængerskab på sociale medier og via The Daily Wire, et websted, der udgiver kommentarer og podcasts, tog en tegneserie ved FDA -panelets handlinger. “Vaccinerne er så effektive, at du har brug for en booster og så sikker, at FDA ikke godkender booster,” skrev han på Twitter. “Har jeg det rigtigt?”

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *