Joe Manchin fik den stemmeseddel, han ønskede. Tid til at passere det.


Alt for mange republikanere er spillere i en kynisk pantomime: De siger, at de nye stemmebegrænsninger, der vedtages i hele landet, udelukkende er designet til at modvirke udbredt stemmesvindel, når virkeligheden er, at der ikke findes omfattende svindel, og de nye restriktioners formål er at frustrere og vanskeliggøre vælgere, der læner demokratiske-især minoritets-, unge og lavere indkomstvælgere.

Vil demokraterne gøre noget ved det? Det finder vi snart ud af.

Republikanerne i kongressen har gentagne gange afvist foranstaltninger for at gøre afstemningen mere retfærdig, mere tilgængelig og mere sikker. I stat efter stat har partiet brugt dette år på at skubbe love, der strammer adgang til stemmesedler – i hvert fald for visse grupper – og som gør systemet mere sårbart over for partisk indblanding.

Denne antidemokratiske (og antidemokratiske) dagsorden begyndte før præsident Donald Trump, men han overbelastede den. Nu har den tidligere præsident og hans tilhængere-der uden held forsøgte at vælte det sidste valg ved at lyve om bedrageri og forsøge at styrke armstatsembedsmænd og kongres til at vende valgstemmer-fortsat deres korstog mod demokrati på stat og lokalt plan. Ved tilbagekaldelsesvalget mod guvernør Gavin Newsom i Californien begyndte republikanerne at svæve falske påstande om bedrageri længe før stemmerne blev optalt. “Tror nogen virkelig, at California Recall Valget ikke er rigget?” Mr. Trump anklagede mandag, på tærsklen til valgdagen. Opfordrer vælgerne til at mistro systemet og til at afvise resultatet, hvis de ikke kan lide det, er blevet standard operationsprocedure for GOP

Tirsdag rullede senatdemokraterne et reformlovforslag ud på at dæmme op for galskaben. Loven om frihed til at stemme, indført af Minnesota’s Amy Klobuchar, ville afhjælpe mangeårige fejl i valgsystemet sammen med nogle af republikanernes seneste sammenbrud. Det er et slags kompromisforslag, udformet af en koalition af moderater og progressive efter et mere gennemgribende reformforslag, For the People Act, blev blokeret i juni af en republikansk filibuster. Denne slankede pakke opklarer nogle af de mere kontroversielle elementer i den tidligere plan. Det ville ikkefor eksempel omstrukturere den føderale valgkommission eller give mandat til brug af ikke -partipolitiske kommissioner til kongressens redistriktion. Det er ikke desto mindre en ambitiøs, akut nødvendig korrektion til republikanernes igangværende angreb på franchisen.

Pakkens bestemmelser spænder fra at gøre valgdagen til en helligdag til at beskytte lokale valgembedsmænd mod partipolitisk indblanding. Partisan gerrymandering og vælgerbur, en skitseret metode til at rense stemmelister, ville blive forbudt. Samme dag vælgerregistrering ville være tilgængelig i alle stater, ligesom automatiske vælgerregistreringssystemer. Der ville blive pålagt en 30-minutters ventetid for personlig afstemning, og der ville blive fastlagt ensartede, fleksible ID-krav i stater, der kræver vælger-id’er. Listen fortsætter.

Føderal stemmebeskyttelse ville ikke bare beskytte vælgere i røde stater. Blå og lilla stater med mindre liberale standarder ville også skulle forbedre deres spil. For eksempel sørger hverken Connecticut eller New Hampshire for tiden for tidlig personlig afstemning, og New Hampshire har heller ikke online vælgerregistrering. Wisconsin har en streng foto -ID -lov. New York har ikke samme dag vælgerregistrering (selvom vælgerne har mulighed for at flytte for at ændre det i november). Føderale standarder ville tjene alle vælgere i alle stater og i alle valgfarver.

“Kort sagt, hvis det nye lovforslag vedtages, vil flere borgere kunne registrere sig for at stemme, stemme personligt og pr. Post og få deres stemmer talt,” hævdede Marc Elias, en af ​​Demokraternes største juridiske forkæmpere for stemmerettigheder. “Og vi, der kæmper mod undertrykkelseslove i retten, vil have de nødvendige værktøjer til at opnå hurtige og konsekvente sejre for vælgerne, når stater ikke følger loven.”

Fordele til side, det nye lovforslags udsigter er i bedste fald rystede. For at undgå filibusters død har den brug for støtte fra alle 50 demokrater plus 10 republikanere. I mangel af det vil Demokraterne stå over for et hårdt valg: Lad denne afgørende lovgivning dø eller eliminer den lovgivende filibuster for at vedtage lovforslaget om en partilinje.

Dette er i hvert fald et bedre dilemma, end demokraterne havde at gøre med i løbet af sommeren, da de ikke engang havde hele sin forsamling om bord. Mens 49 demokratiske senatorer støttede For the People Act, var en, Joe Manchin fra West Virginia, imod. Som en konservativ demokrat repræsenterer en dyb rød stat, som hr. Trump bar tæt på 40 point sidste år kolliderede hr. Manchins politiske prioriteter ofte med demokratiske kollegers. Men selvom der var nogle stykker af For the People Act, der gjorde Mr. Manchin urolig, var hans primære indvending, at den manglede buy-in fra republikanerne.

“Retten til at stemme er grundlæggende for vores amerikanske demokrati og beskyttelse af den ret bør ikke handle om parti eller politik,” skrev Manchin i et udtalelse af 6. juni i Charleston Gazette-Mail. “Jeg tror, ​​at partielovgivningen vil ødelægge de allerede svækkende bindinger af vores demokrati, og derfor vil jeg stemme imod For the People Act.”

Han fortsatte med at fordømme dem, der ønskede, at han skulle hjælpe med at eliminere filibusteren for at godkende regningen. “Sandheden er, at der er en bedre måde,” insisterede han, “hvis vi søger at finde det sammen.”

Bipartisanship er et stort problem for Mr. Manchin – ikke overraskende, da hans jobsikkerhed afhænger af at appellere til vælgere, der typisk støtter det andet parti. Han har ret i, at selv i dagens senat kan der være enighed på områder, hvor begge parter er forpligtet til at gøre fremskridt. Tag regningen for at styrke USA’s konkurrenceevne med Kina bestået i juni med stærk bipartisan -støtte eller infrastrukturplanen på 1 billion dollar, der bestod med lignende topartistøtte i sidste måned.

Men der er grænser for toparti, og systemet kommer hårdt imod disse grænser for spørgsmålet om stemmeret. Alligevel har Mr. Manchin fortsat sin søgning. I juni fremsatte han en alternativ ramme for reformer, som han mente havde mere topartsløfte. Vigtige republikanere straks afskediget det.

Imens griber deres kolleger i staterne øjeblikket. Republikansk kontrollerede lovgivere har allerede vedtaget love, der begrænser adgang til stemmesedler i mindst 18 stater. Gov.Greg Abbott fra Texas underskrev for nylig en række foranstaltninger, som lederen af ​​Brennan Center for Justice, en tænketank i New York, erklærede “den mest ekstreme af de stemmebegrænsninger, som lovgivere vedtog i år.”

Uberørt, Mr. Manchin, på foranledning af senatets ledelse, trængte sig sammen med kolleger for at hamre den reviderede plan, der nu er på bordet.

Efter at have ventet på, at hr. Manchin skulle stå bag et lovforslag, er majoritetslederen, Chuck Schumer, nu ivrig efter at komme videre. Han siger, at en afstemning om den nye pakke kan finde sted inden for ugen.

Hr. Schumer har også gjort det klart, at han overvejer dette herr Manchins øjeblik for at forsøge at tromme op i den bipartisanske støtte, han kan. “Han har altid sagt, at han vil forsøge at bringe republikanerne videre, og nu kan han med støtte fra demokrater og dette kompromisforslag – som senator Manchin havde store input til – gå videre i den henseende,” sagde Schumer tirsdag .

Ingen forventer, at Mr. Manchins gambit lykkes. Men hvis hans seriøse opsøgende til republikanerne mislykkes, hvor går senatoren derfra? Vil han simpelthen trække på skuldrene og ofre stemmerettighederne på alteret i toparti? Vil han bøje sig for et mindretalsparti, der forfølger antidemokratiske foranstaltninger for at fremme sine partiske skæbner? “Senatoren fortsætter med at arbejde sammen med sine topartiske kolleger for at beskytte stemmeretten for hver amerikaner og samtidig genoprette det amerikanske folks tro på vores demokrati,” svarede en talsmand for Mr. Manchin.

Bipartisanship kan være et middel til et mål. Men når stemmerettighederne skrækkes baglæns af et parti, kan topartsskab ikke være en undskyldning for passivitet.

Præsident Biden siges at være klar til at gå ind i kampen. “Chuck, du fortæller mig, når du har brug for mig til at begynde at foretage telefonopkald,” opfordrede han for nylig hr. Schumer ifølge Rullende sten.

Nu, hr. Formand, er det tid til at handle modigt. Foretag disse opkald. Opret de Oval Office -chats med Mr. Manchin og alle andre demokrater, der måske stadig har brug for at overtale. Lad alle overtalelsesbeføjelser og kontorets vægt bære dette spørgsmål, før yderligere skade er sket.

Efter at have mistet Det Hvide Hus og Senatet sidste år, synes republikanerne at have til hensigt at rigge spillet til deres fordel før midtermødet. Beskyttelse af integriteten i Amerikas valgsystem og borgernes stemmerettigheder bør være prioritet nr. 1 – ikke fordi det hjælper demokrater, men fordi det hjælper med at bevare demokratiet.

The Times er forpligtet til at udgive en mangfoldighed af bogstaver til redaktøren. Vi vil gerne høre, hvad du synes om dette eller nogen af ​​vores artikler. Her er nogle Tips. Og her er vores email: letters@nytimes.com.

Følg afsnittet New York Times Opinion om Facebook, Twitter (@NYTopinion) og Instagram.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *