Rep. Lee Zeldin bekræfter diagnosen leukæmi


Repræsentant Lee Zeldin, en ihærdig konservativ fra Long Island og førende republikansk kandidat i næste års kapløb om guvernør i New York, afslørede, at han blev diagnosticeret med leukæmi sidste år og har modtaget behandling.

Zeldin, 41, fortalte deltagerne ved en middag i Ontario County Republican Party fredag ​​aften, at han havde kæmpet med diagnosen kronisk myeloid leukæmi på et tidligt tidspunkt siden november 2020. Han bekræftede lørdag i en sms til The New York Times at han havde kræft, og derefter offentliggjorde en erklæring.

“I løbet af de sidste ni måneder har jeg opnået fuldstændig remission, forventes at leve et normalt liv, og min læge siger, at jeg i øjeblikket ikke har tegn på denne sygdom i mit system,” sagde Zeldin, en af ​​de mest stemmelige tilhængere af tidligere Præsident Donald J. Trump, sagde. “Mit helbred er fænomenalt, og jeg fortsætter med at operere med 110 procent.”

Mr. Zeldin havde nævnt sin diagnose, dels fordi partiformanden i Ontario County, Trisha Turner, havde stået over for sine egne sundhedskriser. Statsforsamlingsmedlem Brian Kolb sagde, at hr. Zeldin havde bragt hende roser og tegnede en parallel til hendes kampe og hans egne. Kolb huskede, at Zeldin sagde, at han havde ønsket at sikre sig, at han havde sin sygdom under kontrol, før han begyndte at føre kampagne tidligere på året.

I erklæringen sagde Mr.

“Jeg har heller ikke savnet nogen hærreservat som følge af denne diagnose,” sagde Zeldin. Han delte en erklæring fra sin hæmatolog, Dr. Jeffrey Vacirca, der sagde, at Zeldin nu “ikke har tegn på sygdom.”

Zeldin annoncerede sit kandidatur til guvernør i april med henblik på at afsætte den siddende mand dengang, Andrew M. Cuomo, en treårig demokrat, der blev valgt i 2010.

“Den nederste linje er dette: For at redde New York skal Andrew Cuomo gå,” sagde Zeldin, da han erklærede sit kandidatur.

Mr. Cuomo var på det tidspunkt forankret i skandale, efter at en række klager over seksuel chikane var dukket op mod ham fra tidligere og nuværende ansatte. Da en rapport fra statsadvokaten, Letitia James, blev frigivet i august, var antallet af anklagere vokset til 11.

Mr. Cuomo benægtede hovedparten af ​​anklagerne, selvom fru James’s rapport bekræftede klagerne. Han sagde op en uge senere, og hans exit har omformet valget.

Andrew Giuliani, søn af Rudolph W. Giuliani, den tidligere borgmester i New York City, kører også som guvernør som republikaner. Den yngre Mr. Giuliani arbejdede i Det Hvide Hus, mens Mr. Trump var der, og han har præsenteret sig som noget af en sammenlægning af hans far og den tidligere præsident.

Men hr. Trump og den tidligere borgmester er ikke særlig populære i de tætteste downstate -regioner i New York, en stat, hvor demokraterne opvejer republikanerne ved registrering.

Mr. Zeldin har samlet størstedelen af ​​den institutionelle støtte blandt republikanerne på landsplan, og i sin erklæring beskrev han sig selv som den “formodede” republikanske kandidat. I tidligere valgcyklusser for guvernør er etablissementets valg til den republikanske kandidat til tider blevet oversvømmet af en græsrodskandidat. Sådan var det i 2010, da Carl Paladino, en forretningsmand fra det vestlige New York, praktisk talt besejrede Rick Lazio, den tidligere kongresmedlem på Long Island, med omtrent 2-1 stemmer i primærvalget.

Men både Mr. Zeldin og Mr. Giuliani kører som mere statsspecifikke versioner af Mr. Trump, hvilket gør en sådan differentiering i en primær vanskeligere.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *