Stabiliseret Notre-Dame-katedralen er på vej til genåbning i 2024, siger embedsmænd


To og et halvt år efter en brand hærgede den århundredgamle katedral Notre-Dame i hjertet af Paris, er bygningen blevet sikret nok til at starte genopbygningsprocessen, som forventes at være afsluttet i 2024, ifølge de franske myndigheder .

Stabilisering af den 850-årige katedral var en skræmmende opgave, da de franske myndigheder måtte afmontere stilladser og rydde det affald, der lå samlet på gulvet, blandt andre generaler Jean-Louis Georgelin, en tidligere hærchef, Præsident Emmanuel Macron havde ansvaret for restaureringen, sagde lørdag.

“Vi siger officielt, at katedralen nu er reddet, at den er solid på søjlerne, at dens mure er solide,” sagde general Georgelin, der leder regeringens Notre-Dame-restaurerings taskforce, fortalte den franske tv-station BFM-TV.

Taskforcen, kaldet Rebâtir Notre-Dame de Paris, eller Rebuild Notre-Dame, sagde i en udmelding på Facebook i lørdags, at katedralen var på vej til at genåbne i 2024 og overholdt Mr.

Ombygningsarbejdet forventes at begynde i løbet af de næste par måneder, hedder det i meddelelsen.

Venner af Notre-Dame de Paris, en organisation, der hjælper med at restaurere katedralen, er søger donationer at restaurere snesevis af katedralens gargoyler, statuer og malerier.

Verden så på begivenhederne den 15. april 2019, som det ville være en slowmotion-gyserfilm, da flammerne fortærede katedralens loft, inden de riv gennem taget og op ad det ikoniske spir, der væltede ned i hvælvingerne herunder. Katedralen, et uerstatteligt symbol på fransk arv, kom farligt tæt på at kollapse, a New York Times undersøgelse fundet.

Donationer til restaurering strømmet ind fra hele verden, herunder fra nogle af Frankrigs rigeste familier. I dagene efter branden havde enkeltpersoner, virksomheder og institutioner doneret eller lovet 845 millioner euro, cirka 950 millioner dollars, til at genopbygge den ødelagte katedral, en juvel af gotisk arkitektur.

Restaureringen satte gang i en flok argumenter om domkirkens nye design. Sidste år, hr. Macron droppede sin upopulære idé at bygge et moderne spir oven på katedralen.

Efterforskerne har endnu ikke oplyst, hvad der forårsagede branden, men de har fokuseret på to teorier: en kortslutning nær spiret og uagtsomhed fra arbejdere, der udfører renovering, en teori, der er drevet af opdagelsen af ​​cigaretskod på stilladset.

Notre-Dame’s sikkerhedsplanlæggere er blevet kritiseret for at have fejlvurderet, hvor hurtigt en flamme kunne antænde og sprede sig gennem domkirken.

Nedfaldet fra branden var ikke begrænset til selve katedralen. En anden Times undersøgelse fandt ud af, at den bølgende røg fra katedralen bar sin egen skjulte fare: enorme mængder bly, der spredte sig gennem Paris ‘gader og parker, ifølge regeringsrapporter.

Katedralen, hvor 13 millioner besøgende plejede at trænges hvert år, er stadig lukket til offentligheden.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *