Inspiration4 Astronauter stråler efter retur fra 3-dages rejse til kredsløb


Efter tre dage i kredsløb ankom en lægeassistent, en college college professor, en dataingeniør og milliardæren, der finansierede deres rejse, tilbage til Jorden, der indvarslede en ny æra af rumrejser med en dramatisk og vellykket lørdag aften landing i Atlanterhavet.

Missionen, der er kendt som Inspiration4, sprøjtede ned ved Floridas kyst kl. 19:06 lørdag. Hvert trin i afkastet udspillede sig efter planen, uden problemer.

“Velkommen hjem til planeten Jorden,” sagde Kris Young, rumoperationsdirektør i SpaceX, til besætningen, da kapslen bobede i vandet. SpaceX, raketfirmaet startet af Elon Musk, byggede Falcon 9 -raketten, der lancerede Inspiration4 -missionen samt Crew Dragon -kapslen, hvor astronauterne tilbragte de sidste tre dage

“Din mission har vist verden, at rummet er for os alle, og at hverdagslige mennesker kan få ekstraordinære virkninger i verden omkring dem,” sagde Mr. Young.

“Det var en tur for os,” svarede Jared Isaacman, den 38-årige milliardær, der stod i spidsen for Inspiration4. “Vi er lige begyndt.”

Cirka en time tidligere affyrede kapslen, ved navn Resilience, sine thrustere i 15 minutter for at falde ud af kredsløbet. Faldskærmene blev indsat og bremsede modstandsdygtigheden til omkring 15 miles i timen, da den ramte vandet. Inden for en time gik alle fire besætningsmedlemmer ud af rumfartøjet, et ad gangen, og hver strålede af spænding, da genopretningsholdene hjalp dem.

Det var den seneste præstation i et år med rumfartsmilepæle.

For et par måneder siden var to berømthedsmilliardærer – Jeff Bezos, grundlægger af Amazon, og Richard Branson, leder af imperiet af Virgin -virksomheder -gik til kanten af ​​rummet i køretøjer bygget og drevet af virksomheder, de havde startet, måske begyndelsen på en bølge af velhavende rumturister, der lavede korte op-og-ned-turer fra planeten.

Mr. Isaacman, som ikke er nær så kendt som Bezos og Mr. mere end 17.000 miles i timen.

Hans private rumfart – den første nogensinde til at gå i kredsløb uden en professionel astronaut ombord – havde også til formål at illustrere, hvordan en mere tilgængelig fremtid i rummet kunne se ud. Hans tre besætningsmedlemmer startede som fremmede valgt til at legemliggøre menneskelige positive egenskaber: håb, velstand og generøsitet.

Billede

Kredit…Inspiration4, via Associated Press

Da de lancerede, var de fire astronauter en tæt sammensat gruppe: Mr. Isaacman, en frafald fra gymnasiet, der grundlagde Shift4 Payments, et firma, der behandler betalinger for restauranter og andre virksomheder; Hayley Arceneaux, 29, lægeassistent ved St. Jude Children’s Research Center i Memphis; Sian Proctor, 51, en community college professor i Phoenix, der blev den første sorte kvinde, der tjente som pilot i en rummission; og Christopher Sembroski, 42, en dataingeniør, der bor i det vestlige Washington.

I et kort øjeblik var der rekord 14 mennesker i kredsløb på samme tid: De fire besætningsmedlemmer fra Inspiration4, tre kinesiske astronauter på landets begyndende rumstation og et internationalt besætning på syv astronauter ombord på den internationale rumstation.

Fredag ​​vendte de kinesiske astronauter tilbage til Jorden. Med tilbagevenden af ​​Inspiration4 er den menneskelige off-earth befolkning nede på kun de syv mennesker på den internationale rumstation.

Inspiration4 -missionen var den seneste triumf for Mr. Musk. Crew Dragon er det samme rumfartøj, der bruges til at tage NASA -astronauter til og fra den internationale rumstation.

Nu kan der være et nyt marked for private rejser til kredsløb. “Der er masser af interesse,” sagde Benji Reed, seniordirektør for menneskelig rumfart i SpaceX, om flyvninger i Crew Dragon under et telefonisk pressemøde efter splashdown. “Og det vokser meget nu.”

Orbital rumfart er stadig alt for dyrt for alle undtagen de rigeste af de rige, men ved at give en chance til folk, der repræsenterer det større samfund, sagde Mr. Isaacman, at han håbede at inspirere en fremtidig generation til at drømme større.

Besætningsmedlemmerne gennemgik måneders intens træning, svarende til hvad NASA -astronauter skal lære, inden de skyder på SpaceX -raketter.

De fire astronauter dukkede op på forsiden af ​​magasinet Time. Netflix producerede en dokumentar serier efter deres træning, og en sidste episode om deres flyvning vil blive sendt i slutningen af ​​måneden.

Liftoff onsdag aften var til tiden og fejlfri. Efter et par thrusterforbrændinger lå kapslen i kredsløb 366 miles over Jorden, de højeste astronauter er gået siden en mission om at reparere Hubble.

Derefter, i det mindste for offentligheden, gik missionen stille i et døgn, med kun et par bare-bone-opdateringer lagt på Twitter. Som en privat mission og ikke én drevet af NASA havde besætningen ingen forpligtelse til at optræde offentligt.

Deres konti på Twitter og Instagram, som blev travlt opdateret i de seneste uger, da de forberedte sig på lancering, forblev tavse, mens de var i kredsløb.

Billede

Kredit…Spacex/Via Reuters

Besætningen havde et videoopkald med patienter i St. Jude. Et af børnene spurgte, om der var køer på månen. “Jeg håber, der kommer en dag,” svarede Dr. Proctor.

Ved landing havde Inspiration4 indsamlet mere end 160 millioner dollars, inklusive 100 millioner dollars fra Mr. Isaacman, til hospitalet, der behandler børn uden omkostninger for familier og har til formål at opdage helbredelser mod kræft og andre sygdomme.

Sent på lørdag, Sagde Musk fra SpaceX på Twitter, at han ville tilføje et bidrag på 50 millioner dollars, hvilket ville presse pengeindsamlingsindsatsen over sit mål på 200 millioner dollars.

Besætningsmedlemmerne havde også et opkald med skuespilleren tom Cruise. En online betting -app meddelte også, at Isaacman placerede de første indsatser fra rummet.

Fredag ​​eftermiddag ringede besætningsmedlemmerne en lukkeklokke, de bragte i kredsløb til New York Stock Exchange, og senere præsenterede de en 10-minutters liveopdatering på YouTube da de zoomet rundt på planeten.

“Vi ser verden hvert 90. minut, det er så hurtigt, vi rejser rundt i det, det er ret utroligt,” sagde Isaacman under udsendelsen fra kredsløb.

Todd Ericson, Inspiration4 missionsdirektør, sagde besætningen havde en vis sygdom, der tilpassede sig rummet, men det var “stort set identisk” med, hvad professionelle astronauter oplevede. “Det viser, at gennemsnitlige mænd og kvinder ikke er mere eller mindre tilbøjelige til rumtilpasningssyndrom end NASA -astronauter,” sagde hr. Ericson, “hvilket jeg tror kommer til at være noget af den fantastiske videnskab, som denne mission bringer. ”

Billede

Kredit…SpaceX

Astronauterne gav en hurtig rundvisning i rumfartøjet inklusive kuppelen-en glaskuppel i toppen af ​​kapslen, hvor de kunne beundre en 360-graders udsigt af kosmos. Dr. Proctor viste en tegning, hun havde lavet. Sembroski spillede en ukulele. Fru Arceneaux lavede nogle vendinger.

Den kommercielle åbning af rummet skal fortsætte i næste måned, når Rusland lancerer en skuespillerinde og en filminstruktør til den internationale rumstation. De optager scener til en film kaldet “The Challenge”. Det ville være første fiktive film i fuld længde, der skal laves i rummet.

Det er måske heller ikke den sidste film.

I maj 2020 bekræftede Jim Bridenstine, dengang administrator af NASA, det rumorganisationen havde talt med Mr. Cruise om optagelse af en film på rumstationen.

Siden da har der ikke været nogen opdatering om filmens forløb, eller hvornår Mr.Cruise kan eksplodere.

Andre underholdningsprojekter i værkerne omfatter et reality -tv -program med passende titlen “Who Wants to Be a Astronaut ?,”, som skal sendes på Discovery Channel. Vinderen er at skyde på en SpaceX -raket til rumstationen.

Efter denne mission bliver Crew Dragon -kapslen, der bruges af Inspiration4, renoveret og brugt til en anden privat mission, der skal lanceres tidligt næste år. Denne mission, der drives af det Houston-baserede selskab Axiom Space, er at tage en professionel astronaut og tre kunder, der hver betaler $ 55 millioner for et besøg på rumstationen.

Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *