Ugen i erhvervslivet: En milepæl i rumturisme


Billede

Kredit…Giacomo Bagnara

En SpaceX -raket med fire amerikanere sprængte ud fra Kennedy Space Center i Florida onsdag. Den orbital rumfart var den første til kun at transportere passagerer, der ikke var professionelle astronauter, en milepæl for rumturistindustrien. Ud over SpaceX, som Elon Musk grundlagde, planlægger Jeff Bezos ‘Blue Origin og Richard Bransons Virgin Galactic at tilbyde kommercielle rumflyvninger. Men den seneste flyvning adskilte sig fra de korte besøg, som hr. Bezos og hr. Branson tog plads i juli. Besætningen kredsede om planeten i tre dage.

Husdemokrater på mandag udsendt en plan til finansiering af præsident Bidens forslag på 3,5 billioner dollars om at styrke det sociale sikkerhedsnet – eller i det mindste noget af det. De foreslåede skatteforanstaltninger kan rejse op til $ 2,9 billioner over 10 år, men stopper med mere aggressive foranstaltninger, der tidligere var foreslået af hr. Biden og senatdemokrater. Inkluderet i planen: en stigning i topskattesatsen for ægtepar, der har en skattepligtig indkomst over $ 450.000 og enlige, der tjener mere end $ 400.000, til 39,6 procent fra 37 procent; en stigning i den øverste kapitalgevinstrate til 25 procent fra 20 procent; en ny overskat på 3 procent for amerikanere med en justeret bruttoindkomst over $ 5 millioner; og en gradueret satsstruktur, der ville hæve skatterne for større virksomheder og reducere dem for små virksomheder. Progressive senatorer kritiserede planen for at målrette indkomst frem for rigdom. Fremgangsmåden sigter mod de meget rige i stedet for dem med store formuer.

Apple introducerede tirsdag nye versioner af sin iPhone, iPad og Apple Watch. Dens priser for disse produkter forblev stort set det samme, som de fleste af enhederne selv. Virksomheden håb at ved at tilføje funktioner og foretage små designforbedringer, vil kunderne blive ved med at købe sine produkter. De nye iPhones har lysere skærme, længere batterilevetid og mere kraftfulde kameraer og computerprocessorer, men fungerer stort set som sidste års modeller. Det Apple Watch har et større displayområde og ændringer for at gøre det mere holdbart, og iPad -serien fik en mere markant opdatering. Indtil videre fungerer strategien: iPhone -salg har eksploderede under pandemien.

Billede

Kredit…Giacomo Bagnara

I sidste måned annoncerede præsident Biden en plan for tilbyde et tredje skud af Covid-19-vaccine til de fleste amerikanere allerede den 20. september. Men planen har været i sving, som forskere diskuterede om boosterskud er nødvendige. Administrationen forsinkede allerede planerne om at tilbyde boostere til modtagere af Moderna -vaccinen efter at tilsynsmyndighederne sagde, at de havde brug for mere tid til at beslutte den korrekte dosering til det tredje skud. Fredag ​​anbefalede rådgivere til Food and Drug Administration, det agentur, der er ansvarlig for godkendelse af vacciner, enstemmigt et boosterskud af Pfizer -vaccinen til Pfizer -vaccinemodtagere der er 65 år eller ældre eller har stor risiko for alvorlig Covid-19. Tidligere fredag ​​stemte det rådgivende panel imod en bredere anbefaling om, at boosterskuddet var tilgængeligt for personer 16 og ældre. Selvom FDA ikke er forpligtet til at følge sine rådgiveres anbefalinger, gør den det typisk. Agenturet forventes at træffe en beslutning i de kommende dage.

Federal Reserve mødes i denne uge for at diskutere pengepolitik, og dette møde kan være et vigtigt møde. Mange økonomer forventer, at Fed afslører detaljer om, hvordan og hvornår den planlægger at begynde at afvikle sin obligationskøbsprogram, en af ​​flere politikker, den skabte for at reducere den økonomiske indvirkning af pandemien. John C. Williams, præsident for Federal Reserve Bank i New York, antydede i denne måned, at centralbanken kan begynde processen inden årets udgang, selvom arbejdsmarkedet vinder langsomt. Fed vil også frigive nye økonomiske fremskrivninger, som vil signalere, hvor meget og hvor hurtigt det forventer høj inflation at falme.

Efter en stribe rekordhøjder har aktiemarkedet set ud mere ubeslutsom i denne måned. Det er forståeligt i betragtning af store spørgsmål, der sandsynligvis vil blive besvaret i de kommende uger, herunder om Fed vil begynde at trække sin økonomiske støtte tilbage, om Kongressen vil hæve den føderale lånegrænse før en potentiel standard og de sidste detaljer om infrastrukturudgiftspakken – og hvordan den vil blive finansieret.

Senator Elizabeth Warren bad Fed om bryde Wells Fargo op. Walmart vil begynde at teste en selvkørende leveringstjeneste med Ford Motor. Det er folk i USA bruger 40 milliarder dollars om året på fugletitting. Og den 73. Emmy Awards for de bedste tv -programmer sendes denne søndag på CBS.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *