Pascal Siakam vil bo hos Toronto Raptors


I efteråret 2019 kørte Pascal Siakam højt. Han havde netop afsluttet sin tredje NBA -sæson og var godt i gang med at blive basketball -royalty i Canada, efter at han lige havde været med til at føre Toronto Raptors til deres første mesterskab sammen med Kyle Lowry og Kawhi Leonard. Siakam fik en maksimal forlængelse af kontrakten, hvilket gav ham status – i det mindste økonomisk – forbeholdt stjerner. Han belønnede den tro fra Raptors ved at lave sit første karriere All-Star-hold den sæson.

Dette var en uventet stigning for Siakam, en indfødt i Cameroun, der først hentede basketball som 17 -årig og tilbragte to år på New Mexico State University, før Raptors valgte ham sent i første runde af 2016 -udkastet.

Nu står Siakam, 27, over for spørgsmål om, hvorvidt han virkelig kan være en langsigtet hjørnesten i Toronto. I sidste sæson kæmpede han. Raptors, der så for nylig havde været topkonkurrenter, var et af de værste hold i NBA, der spillede hjemmekampe i Florida på grund af pandemiske rejsebegrænsninger. Siakams spil var langt under det niveau, der forventes af en stjerne. For at gøre sagen værre, fik Siakam Covid-19, hvilket fik ham til at tabe 20 pund. Og så var der et opblæsning efter træning med træner Nick Nurse i marts ud fra Siakams frustration over at tabe.

Mens Siakams spil tog til i de sidste måneder af den almindelige sæson, led han en venstre skulderskade, der krævede operation og sluttede sin sæson i maj. Han forventes at gå glip af starten på sæsonen 2021-22.

“Jeg har aldrig været opereret før,” sagde Siakam i et interview for nylig. ”Jeg er fra Afrika; Jeg mener, om noget, min mor ville prøve at give mig et hjemmemedicin eller noget, der kan helbrede alt. ”

Handelsrygter har kredset Siakam, men Masai Ujiri, der driver basketballoperationer for Raptors, har bagatelliseret handelstale offentligt, ligesom Siakams agent, Todd Ramasar. I en samtale fra Los Angeles, hvor han genopbygger sin skade, sagde Siakam, at han ønsker at blive i Toronto i længere tid, men indrømmede, at han efter at have modtaget kontraktforlængelsen havde nogle frustrationer over Torontos frontkontor. Han diskuterede også sin genoptræning, sit forhold til Raptors og Lowrys afgang til Miami Heat.

BilledeDa han arbejder sig tilbage fra operationen, har Pascal Siakam trænet på Toyota Center med Earl Watson, assistenttræner for Toronto Raptors.
Kredit…Jessica Lehrman for The New York Times

Hvordan går det med genoptræningen?

Jeg havde forventet, at det ville blive værre, men det var ikke så slemt, som jeg troede. Jeg vil bare sige, jeg synes, at de første to uger eller tre uger var de værste, bare fordi jeg ikke kunne sove. Jeg er nødt til at finde en position for at få det godt. Jeg var nødt til at sove på sofaen i to uger, fordi jeg ikke kunne sove på sengen. Jeg sover på siden. Så det kunne jeg ikke.

Skyder du endda eller laver du noget basketballmæssigt?

Ja. Jeg skyder, boldhåndtering. Jeg tror, ​​at jeg på dette tidspunkt i processen ser bedre ud, end jeg troede, at jeg i det mindste havde forventet, eller jeg gør mere, end jeg troede, jeg ville gøre på det tidspunkt.

Jeg var ved at udfordre dig til en-til-en, men det vil jeg ikke.

Bestemt ikke lige nu. Jeg tror ikke, jeg kan slå nogen en-mod-en lige nu.

Var du overrasket over, at Kyle Lowry forlod Miami?

Jeg ville ikke sige, at jeg var overrasket over det, fordi jeg naturligvis kunne se det komme. Da jeg var en rookie, var det de mennesker, vi ser op til, ikke? Det var Kyle. Det var DeMar [DeRozan]. Kyle var som vores storebror. Vi så op til ham og DeMar. Så det var selvfølgelig underligt at se dem gå. Nogle gange tænker jeg: “OK, Kyle er ikke her mere, ikke?” Du sætter det ikke rigtigt i perspektiv. Nogle af spørgsmålene naturligvis om, hvad teamet vil gøre og sådan noget, stiller de dig. Og før du havde lyst til alle de spørgsmål, behøvede jeg ikke rigtig at svare på dem, for jeg følte, at Kyle var der, og nu er han ikke der.

Har I talt, siden han gik?

Vi taler. Vi sms’ede.

Det er klart, at det hele er kærlighed. Han fortalte mig bare: “Dette er dit hold. Du ved, jeg elsker dig. Alt det, vi har været igennem. ” Og: ”Fortsæt og gør det. Jeg vil passe på og se det. ” Og jeg tænker det samme selv for mig. Ærligt, han er en legende, en Toronto -legende. For mig, [I said] “Hej, held og lykke derude. Jeg vil sparke dig, når jeg ser dig. ”

Billede

Kredit…Chris O’Meara/Associated Press

Hvad tror du, den 17-årige version af dig ville sige til den 27-årige version af dig?

Ja, det er umuligt. På det tidspunkt tænkte jeg ikke rigtigt på, at jeg skulle komme til NBA, og jeg ville være så stor. At jeg skulle være på dette niveau, vinde et mesterskab. Jeg kunne aldrig engang få mig selv til at drømme om de ting. Den ene, for selvfølgelig var basketball ikke mit første valg. Og så for det andet kunne jeg bare ikke se mig selv gøre de ting. Fordi jeg skulle på handelsskole, og jeg planlagde at gå på college for business i Cameroun.

Når Kyle er væk, er du tydeligvis endnu mere af fyren nu. Din agent siger, at du er glad i Toronto. Masai Ujiri, teampræsidenten, sagde, at dit forhold er ret sundt med organisationen. Hvordan vil du karakterisere det?

Jeg tror, ​​det vokser, tydeligvis. Fordi jeg bare tror, ​​at for mig føler jeg kærligheden. Det er klart, Masai, vi går langt tilbage, og jeg vil altid have masser af respekt for Masai og alt, hvad han har gjort for kontinentet [Africa].

For mig på det tidspunkt, da jeg begyndte at blive den person, følte jeg bare, at der ikke var så meget kommunikationsniveau, for at være ærlig. Og det var virkelig det eneste, jeg følte. Det var sådan, “Vi har fået dig den maksimale kontrakt, men er du ham?” Jeg tror, ​​det var noget, jeg kæmpede med.

Hvad mener du med det?

Det var klart, at Kyle var der og var en point guard. Kyle var for mig altid den største Raptor nogensinde. Jeg tror, ​​at han altid var som “jeg var fyren.” Jeg havde kontrakten, men jeg følte aldrig rigtig, at jeg var fyren, for at være ærlig.

Du ville have dem til at sige, “Du ved, her er maksimal kontrakt. Du er fyren. Du er midtpunktet, der kommer til at tage os til gentagelsesmesterskabet. ”

Ja. Jeg følte aldrig rigtigt, at der var det. Og jeg tror, ​​at de samtaler sker nu.

Handelsrygter er en del af forretningen. Men der må være en del af jer efter denne sæson, der sagde: ”Puha, jeg vandt et mesterskab for jer. Jeg blev en All-Star. ” Er der en menneskelig side af dig, der er som: “Mand, det er rodet?”

Ja. Jeg tror det er. Helt bestemt. Og jeg tror, ​​det er noget, jeg nok helt sikkert vil kæmpe med. Du ved? Og jeg tænker endda ligesom negativiteten om mit navn. For mig var det underligt. Fordi jeg har det sådan: ”Damn”. Jeg er sådan en positiv person, de mennesker der kender mig. Folk ser min historie, forstår, hvor jeg kommer fra, og alle de ting, jeg har været i stand til at nå indtil videre i min karriere. Det har altid handlet om positivitet, ikke sandt? Det er altid som gode ting. “Hvordan kan du hade denne person” -type.

Når jeg kom til Toronto, følte jeg altid, at det var en perfekt blanding. Mig og Toronto var altid perfekte, fordi OK, jeg er international, jeg elsker mangfoldigheden ved at være i Toronto. Jeg forstår at være en underdog. Toronto føler altid, at det er den undervurderede type by. Folk føler altid, at de aldrig får respekt fra de generelle amerikanske medier.

Jeg tænker for mig, bare da jeg så negativiteten og alle bagvaskelser om mig, fik det mig selvfølgelig til at føle en eller anden måde, helt ærligt. Det var bare lidt skuffende og ligesom “Man”. Jeg havde virkelig lyst til bare mig at gå igennem hårde tider, det kommer ikke til at ændre alt, ikke? Jeg følte, at vi var forbundet. Og selvfølgelig forstår jeg sådan, mand, det er en sport, ikke? Du får de store penge udbetalt. Du bliver betalt for at optræde. Jeg forstår det, og jeg forstår det.

Billede

Kredit…Jessica Lehrman for The New York Times

Var der nogen irritation fra dig over for Raptors over, at dit navn dukkede op så meget i handelsrygter?

Det generede mig ikke rigtigt, for jeg har aldrig rigtig hørt noget fra Raptors. Selv alle de nyheder, jeg så, var aldrig sådan: “Åh. Raptors ønskede at opgive Siakam for dette. ” Det var altid som: “Krigerne som Pascal”, eller det var altid “Kongerne som Pascal” eller dette. Der var aldrig noget, hvor det var, “Raptors ville give Pascal væk.”

Med forståelsen for, at ting kan ændre sig – det er en forretning, kan tingene ændre sig med dig, tingene ændrer sig med organisationen – som vi sidder her lige nu, ser du dig selv i Toronto på lang sigt?

Jeg gør.

Jeg er en virkelig stolt person, og jeg vil altid være den bedste spiller, jeg kan være, og boblen var ikke det. Så jeg forstår det, jeg forstår det, men også for mig er det, der virkelig gjorde mig ondt, en af ​​de ting ved min far eller som: “Åh, din far ville ikke have været stolt af dette.” [Siakam’s father died in a car accident in 2014.]

Så du det på de sociale medier?

Folk, de fortalte mig det, fordi jeg virkelig var ude af sociale medier. Jeg ville ikke vide om det, men jeg hørte, at det var sådan, racistiske kommentarer og sådan noget. For mig var det bare de ting, der var kede af det hele.

I sidste sæson havde du det slag med Nick Nurse. Når du tænker over det nu, følte du, at det var et lavpunkt i sæsonen? Eller blev det blæst ud af proportioner af mennesker som mig?

Nej, jeg synes ikke det var så slemt. Det er klart, at tab ikke er sjovt, ikke? Uanset hvad du kan sige om Raptors, har vi været en del af at vinde. OK, der er år, hvor vi ikke klarede os godt i slutspillet eller hvad det end måtte være, men vi har altid haft vindende sæsoner siden jeg har været her. Det handlede altid om at vinde. Jeg mener, når du taler med Masai, kan han ikke afslutte tre sætninger uden at tale om at vinde. Det er, hvem vi er. Det, vi gør i Toronto, siden jeg har været der, handler om at vinde. Det er alt, hvad vi gør.

Billede

Kredit…David Zalubowski/Associated Press

Fair point. Men det virkede som om det gik lidt længere.

Dette er hvad der skete: Det var efter en kamp. Jeg er bare så frustreret. Det er som, “Åh, vi taber, og jeg er bare sur over, at jeg ikke spillede, og jeg kunne virkelig have hjulpet mit hold.”

Og vi har en tabende sæson, og jeg tror, ​​at de ting sker mellem en træner og en spiller. Det er klart, at jeg sandsynligvis brugte sprog, uh, folk bruger. Det er, hvad det er, men jeg tror ikke, det var så stor en sag, for efter at situationen skete, talte vi. Vi er på gode vilkår.

Det var bare et argument. Bogstaveligt talt et argument og som: “Åh, jeg er sur på det her. Jeg råber og det er det. ” Det er det. Voksne mænd.

Hvad er dine forventninger til dig selv, når du går ind i den nye sæson?

Jeg føler, at da sæsonen var ved at være slut, var jeg ved at fange en rytme, og endelig følte jeg mig godt. “Mand, jeg havde lige Covid. Tabte 20 kilo. ” Det er ting, jeg gik igennem, og jeg føler, at jeg altid er blevet bedre i mine øjne. Og jeg tror, ​​der er et andet niveau, som jeg helt sikkert kan komme til. Og for mig ser jeg bestemt mig selv som en All-Star. Potentielt ønsker at være en mest værdifulde spiller i ligaen en dag. Men for mig tror jeg, at der helt sikkert er meget mere at slippe løs i min drøm, der kommer til at tage mig til det næste niveau.

Denne samtale er blevet redigeret for længde og klarhed.

Billede

Kredit…Jessica Lehrman for The New York TimesKilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *