Kohl’s modtager 9 milliarder dollars tilbud støttet af aktivistinvestor


Stormagasinet Kohl’s har modtaget et tilbud på omkring 9 milliarder dollar om at gå privat i en aftale med et investeringskonsortium støttet af den aktivistiske hedgefond Starboard Value, ifølge to personer, der er bekendt med sagen.

Tilbuddet fremhæver den genopblussende interesse, som aktivistiske investorer viser i stormagasiner, da fysiske detailhandlere har kæmpet med forsyningskædeproblemer i pandemien og stigende konkurrence fra onlinesider. Aktier hos detailhandlere har været under pres i de seneste år, mens de på onlinesider har, indtil for nylig, været skyhøje.

Kohl’s er allerede under pres for at forbedre sin aktiekurs. Aktivistfirmaet Macellum Advisors, som har en ejerandel på 5 procent i Kohl’s, opfordrede forhandleren i et brev sidste tirsdag at udforske strategiske alternativer, herunder et salg. Det var efter, at det rejste lignende kritik over Kohls aktiepræstation sidste år.

Den hurtige procession af Macellums brev og konsortiets tilbud kan være begyndelsen på en dans for at lægge pres på Kohl’s for at overveje et salg – eller på anden måde hurtigt hæve aktiekursen. Som svar på Macellums brev sagde Kohl’s i sidste uge, at det var tillid til sin bestyrelse og ville “aggressivt forfølge alle aktionærers bedste interesser.”

Kohls, baseret i Menomonee Falls, Wis., og grundlagt i 1962, er et stormagasin med fokus på fritidstøj, boligartikler og sportsartikler. I modsætning til andre forhandlere som Nordstrom, findes Kohls butikker ofte i mindre indkøbscentre snarere end indkøbscentre. Det har gjort dens ejendom mere værdifuld, da indkøbscentre er faldet i hårde tider.

Et centralt spørgsmål vil være, om Starboard-konsortiet vil sikre de nødvendige midler til at finansiere buddet, især i lyset af udfordringerne fra tidligere gearede opkøb af detailhandlere, såsom Toys “R” Us, Payless og Neiman Marcus. Disse aftaler belemrede detailhandlerne med gæld, hvilket efterlod dem ude af stand til at foretage de nødvendige investeringer, da e-handel transformerede detaillandskabet. Alle tre var til sidst ude af stand til at betale deres lån og indgav en konkursbegæring. Både Neiman Marcus og Payless kom ud af konkurs, mens Toys “R” Us i sidste ende likviderede.

Aktier i Kohl’s er steget mindre end 4 procent i løbet af det seneste år, hvilket giver den en markedsværdi på omkring 6,5 milliarder dollars. Tilbuddet, første gang rapporteret af The Wall Street Journal, ville værdisætte detailhandleren til $64 per aktie, 37 procent præmie i forhold til lukkekursen på $46,84 på fredag.

Acacia Research Corporation, som leder buddet, har været bakket op af Starboard siden 2019. Starboard har hjulpet Acacia med at rejse en “betydelig” mængde egenkapital for at finansiere sit tilbud, sagde en af ​​de personer, der er bekendt med diskussionerne. Acacia har også modtaget et tillidsbrev fra en bank, sagde denne person, og sagde, at banken mener, at den kan hjælpe med at samle en del af den gæld, der er nødvendig for transaktionen. Acacia er også i forhandlinger med et ejendomsfirma, der ville sælge en del af Kohls fast ejendom for at hjælpe med at finansiere buddet, sagde denne person.

Begge personer, der udtalte sig om sagen, anmodede om anonymitet, fordi tilbuddet er fortroligt. En talskvinde for Kohl’s reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

Selv med finansieringsusikkerhed kan tilbuddet lægge pres på Kohl’s, da Macellum har truet med at nominere direktører til Kohls bestyrelse “hvis status quo varer ved.” Macellum kritiserede Kohl’s i sit brev for at “fejlstyre virksomheden og undlade at implementere nødvendige operationelle, finansielle og strategiske forbedringer.” Det presser Kohl’s til at overveje at udskille sin e-handelsvirksomhed.

Macellum slog til et forlig med forhandleren i april sidste år det omfattede tilføjelsen af ​​tre nye direktører til bestyrelsen. Aktierne i Kohl’s er faldet mere end 20 procent siden da, som forsyningskædens udfordringer har snerret branchen.

“Vi har fortsat samarbejdet med Macellum siden forliget og er skuffede over den vej, de har valgt, og de ubegrundede spekulationer i deres meddelelse og brev,” sagde Kohl’s som svar til Macellum.

Kohls har argumenterede at dens bestræbelser på at investere i sin online- og aktive beklædningsvirksomhed er i gang – og får trækkraft. I november rapporterede det, at dets salg i tredje kvartal var steget 16 pct. I december 2020 meddelte det et partnerskab med Sephora for at hjælpe med at tiltrække flere kunder til sine butikker. Det er en aktiv beklædningsvirksomhed, som den arbejder på at gøre mere inkluderende for alle størrelser, udgør nu lidt mere end en fjerdedel af salget.Kilde link