Rafael Nadal sejrer efter fem sæt og anklaget om favoritisme


MELBOURNE, Australien – Efter at have gået glip af det spil, han længe har spillet med en sådan passion, har Rafael Nadal haft rig mulighed for at stifte bekendtskab med tennis igen ved dette Australian Open.

I en alder af 35 finder hans seneste comeback fra en skade ham nu i semifinalen, kun to sejre fra at bryde hans tre-vejs uafgjort med Novak Djokovic og Roger Federer og hævde sin 21. Grand Slam-singletitel.

Men det fandt ham også kort i defensiven tirsdag, efter at hans modstander, Canadas Denis Shapovalov, sagde, at Nadal havde nydt godt af favorisering i deres kvartfinale, som Nadal vandt ved at tage kommandoen over det femte sæt til at sejre, 6-3, 6-4, 4 -6, 3-6, 6-3, på fire timer og otte minutter.

Nadal afviste høfligt beskyldningerne fra Shapovalov, en ung canadier. “Jeg tror, ​​han tager fejl,” sagde Nadal.

Shapovalov, der bestemt ikke hjalp sin sag ved at spille et nervøst, fejlfyldt spil for at droppe sin serv tidligt i femte sæt, tog ikke nederlaget godt og smadrede sin ketcher til den blå hardcourt i Rod Laver Arena umiddelbart efter sin finale. salve drev bredt. Det var en skarp kontrast til Nadal, der aldrig har brudt en ketcher i vrede under en kamp i sin næsten 20-årige professionelle karriere.

Billede

Kredit…Michael Errey/Agence France-Presse — Getty Images

Men Shapovalov var både falden og skuffet over Nadal, den spanske mester, som Shapovalov første gang mødte som ni-årig bolddreng under Canadian Open i Montreal og derefter besejrede, Hollywood-stil, i samme by i deres første kamp i 2017 .

Hvor storøjet Shapovalov end måtte have været om spanieren, holdt han sig ikke tilbage tirsdag: han klagede under og efter kampen over, at Nadal fik mere tid mellem pointene end tilladt.

Efter at have vundet første sæt skiftede Nadal tøj og var langsom til at forlade stolen, efter dommeren, Carlos Bernardes, kaldte “Time”. Shapovalov tog boldene og forberedte sig på at tjene, mens han ventede, og da Nadal endelig nåede frem på banen omkring 45 sekunder efter Bernardes’ meddelelse, henvendte Shapovalov sig til Bernardes og sagde, at Nadal skulle have været straffet for forsinkelsen.

Bernardes var ikke enig, og Shapovalov vendte tilbage til basislinjen og henvendte sig derefter til Bernardes igen og sagde, at Nadal stadig ikke var klar. Bernardes svarede: “Du er heller ikke klar til at spille, fordi du kommer og snakker med mig.”

“Laver du sjov med mig?” sagde Shapovalov, da han trak sig tilbage. “I er alle sammen korrupte.”

Shapovalov, 22, modtog ingen overtrædelse af koden for kommentaren, selvom han kunne blive idømt en bøde eller sanktioneret af Australian Open efter yderligere undersøgelse. Shapovalov sagde senere undskyldende: “Jeg tror, ​​jeg talte forkert.” Han var involveret i en anden udveksling med Bernardes, da Nadal forberedte sig på at serve den anden kamp i andet sæt, selvom der stadig var flere sekunder på serveuret. Nadal kom mod nettet. Shapovalov mødte ham der og efter en kort udveksling genoptog spillet.

“Det var ikke noget imod Rafa,” sagde Shapovalov. “Rafa serverede, og jeg ville forvente, at dommeren kiggede på Rafa, og dommeren stirrede mig ned. Det gav ikke mening for mig.”

Men Shapovalov var ikke færdig med at klage over Nadal, da han efter fjerde sæt argumenterede med Bernardes om, at Nadal, som kortvarigt var blevet undersøgt på banen for maveproblemer, udstrakte reglernes ånd ved at tage en forlænget pause udenfor banen før det sidste sæt for en kombineret lægevurdering og toiletbesøg.

Nadal forklarede senere, at han begyndte at føle sig dårligt sent i andet sæt, højst sandsynligt på grund af det varme, fugtige vejr og hans lange pause fra spillet. Han vendte tilbage til turnéen i år efter at have mistet fem måneder med et kronisk fodproblem og fik derefter Covid-19 i slutningen af ​​december på en udstilling i Abu Dhabi. Han er seedet på sjettepladsen i Melbourne, hvor han vandt titlen i 2009.

Billede

Kredit…Alana Holmberg for The New York Times

Shapovalov udspurgte Bernardes udførligt, mens de afventede Nadals tilbagevenden, og sagde, at han ikke havde fået lov til at kombinere de to pauser i en tidligere turnering. Nadal serverede syv minutter efter, at fjerde sæt var afsluttet.

Adspurgt på et pressemøde efter kampen, om Nadal fik fortrinsbehandling, svarede Shapovalov “100 procent, han gør” og sagde, at der skulle være grænser.

“Hver anden kamp, ​​jeg har spillet, har tempoet været så hurtigt, fordi dommerne har været på uret efter hvert eneste point,” sagde Shapovalov. “Det her, jeg mener, efter de første to sæt var det halvanden time, bare fordi han har trukket så meget ud efter hvert eneste point. Han har givet så meget tid mellem sæt og alt det her.”

Spillere har 25 sekunders mellemrum mellem pointene, når de serverer, men stoledommerne bestemmer, hvornår de skal starte skuduret. Når de returnerer serv, forventes det, at spillere spiller til serverens “rimelige tempo”, en sætning i tennisregelbogen, der giver masser af plads til fortolkning.

“Jeg respekterer alt, hvad Rafa har gjort, og jeg synes, han er en utrolig spiller,” sagde Shapovalov. “Men der skal være nogle grænser, nogle regler sat. Det er bare så frustrerende som spiller. Du føler, at du ikke bare spiller mod spilleren; du spiller mod dommerne, du spiller mod så meget mere. Det er svært. Jeg mener, det var et stort gennembrud efter fjerde sæt, og af denne grund forsvinder momentummet bare.”

“De er legender i spillet,” sagde Shapovalov om stjerner som Nadal, “men når du træder på banen, burde det være lige.”

Bernardes, en veteranstolsdommer fra Brasilien, gav Nadal en tidsovertrædelse for at tage for lang tid, før han aftjente i fjerde sæt. Bernardes og Nadal har ikke altid været enige, og Bernardes blev holdt fra at arbejde med Nadals kampe under en afkølingsperiode i 2015. Men det uformelle forbud sluttede snart.

Nadal afviste Shapovalovs beskyldninger om favorisering og sagde, at det var standardpraksis at tage lidt mere tid til at skifte tøj og udstyr efter et sæt spillet under så dampende forhold.

“Jeg tror, ​​han virkelig tog fejl,” sagde Nadal på spansk om Shapovalov. »Når man taber en kamp som denne, er man frustreret. Jeg har meget kærlighed til Denis. Jeg synes, han er en god fyr med masser af talent, talentet til at vinde flere Grand Slams. Jeg ønsker på ingen måde at skændes med ham. Men jeg tror, ​​han tager fejl. Han er ung, og når man er ung, laver man fejl.”

Billede

Kredit…Andy Brownbill/Associated Press

Nadal bemærkede, at reglerne var blevet strammet i de seneste sæsoner for at gøre det sværere at vise favorisering over for eliten eller enhver spiller på grund af fremkomsten af ​​elektronisk linjekald, skudure mellem point og, denne sæson, strengere tidsgrænser for toiletpauser.

“Du har mindre plads nu til at påvirke noget,” sagde Nadal, som tilføjede, at han ikke var interesseret i at få en fordel på banen.

“Jeg tror virkelig på, at du på banen ikke fortjener bedre behandling end de andre,” sagde Nadal. “Og jeg vil virkelig ikke have det, og jeg føler ikke, at jeg har det.”

Nadal var ofte langt fra sit bedste i anden halvdel af tirsdagens kamp: han savnede nogle af sine velkendte forehand-pasningsskud på løbet med store marginer. Han havde også 11 dobbeltfejl, et stort antal efter hans standarder. Men han var i stand til at serve godt, når han havde mest brug for det, inklusive at komme med et es for at redde et breakpoint i åbningsspillet i femte sæt og redde yderligere to breakpoints i det tredje parti.

“Jeg blev ødelagt ærligt, fysisk, men min serv fungerede godt,” sagde Nadal. “For mig var hver kamp, ​​jeg vandt med min serv, en sejr.”

Han fik også den samlede sejr og vil nu have to hele dage til at restituere sig, inden han fredag ​​eftermiddag skal møde nr. 7-seedet Matteo Berrettini i semifinalen. Berrettini besejrede nr. 17-seedet, Gaël Monfils, 6-4, 6-4, 3-6, 3-6, 6-2.

Nadal foretrækker normalt at spille i dagtimerne, hvor forholdene typisk er hurtigere og hjælper hans topspin-forehand med at trænge ind på banen. Men han så ud, som om han ville have været glad for at spille i skyggen mod Shapovalov.

“Jeg er ikke 21 længere,” sagde Nadal træt i sit interview efter kampen på banen.

Men 21 kan stadig være hans magiske tal i Melbourne, hvor han kun er to kampe fra at bryde uafgjort.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.