SEC har indledt en undersøgelse af Activision Blizzard.


Activision Blizzard, videospilproducenten bag Call of Duty og andre større franchiser, sagde mandag, at Securities and Exchange Commission undersøger virksomheden om “afsløringer vedrørende beskæftigelsesforhold og relaterede spørgsmål.”

En presseansvarlig for Activision sagde, at SEC havde udsendt stævninger til virksomheden og flere nuværende og tidligere medarbejdere, men gav ikke flere detaljer om undersøgelsens fokus. Virksomheden samarbejder med undersøgelsen, oplyser embedsmanden i en e -mail -erklæring.

En repræsentant for SEC afviste at kommentere undersøgelsen, som var den første rapporteret af The Wall Street Journal.

Activision tilbragte sommeren kæmper med anklager om seksuel forseelse og diskrimination på arbejdspladsen. I juli var det sagsøgt af et arbejdsformidling i Californien, som beskyldte det for at fremme en “frat boy -arbejdspladsskultur”, hvor mænd spøgte om voldtægt og kvinder blev chikaneret og underbetalt sammenlignet med deres mandlige kolleger. Senere samme måned arrangerede over 1.500 arbejdere en walkout og underskrev et brev, der protesterede mod Activisions oprindeligt afvisende svar på anklagerne om forseelse.

Activisions administrerende direktør, Bobby Kotick, undskyldte for virksomhedens første svar på retssagen på tærsklen til walkout. Siden da har chefen for Activisions Blizzard Entertainment -datterselskab, hvor mange af anklagerne i retssagen var centreret, trådte tilbage. Activision annonceret i sidste uge, at det var at ansætte to nye ledere, herunder en ny chef for menneskelige ressourcer.

Denne måned har også Communications Workers of America, en fagforening indgav en klage med National Labor Relations Board, der beskylder Activision for overtrædelse af arbejdsloven ved at intimidere arbejdstagere.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.