Hævn er en ret, der bedst serveres uden for kontoret


Send spørgsmål om kontoret, penge, karriere og balance mellem arbejde og privatliv til workfriend@nytimes.com. Inkluder dit navn og din placering eller en anmodning om at forblive anonym. Breve kan redigeres.

Jeg fik et nyt fjernjob med at sælge software til HR-professionelle. Jeg er blevet tildelt en “kammerat” at mødes med ugentligt på Zoom. Jeg er en kun 51-årig kvinde og fan af dine bøger. Han er en ung fyr, og alt, hvad jeg har været i stand til at skelne om ham, er, at han gik på college på et fodboldstipendium. Selvom jeg synes, det er en rigtig god idé … nogen forslag til, hvad jeg eventuelt kunne have at tale med ham om?

– Anonym

Din unge kollega er ikke et rumvæsen fra en anden planet. Tal med ham. Stil ham spørgsmål! Hvilken stilling spillede han på college? Savner han at spille? Lærte han noget på området, som har været nyttigt for ham i salget? Hvordan kan han lide sit job? Hvad er hans drømmejob? Hvordan bruger han sin fritid? Er han en læser? Hvad er den sidste gode bog, han læste? Marvel eller DC? Hvem roder han efter i Super Bowl? Har han nogensinde været til en? Hvor er nogle steder på hans rejseliste? I sidste ende, hvilken slags ting er du nysgerrig efter hos andre mennesker? Gå derfra.

Jeg begyndte min karriere som en lokalt ansat ambassademedarbejder, der udførte kontorarbejde i en europæisk hovedstad. I begyndelsen af ​​pandemien vendte jeg hjem og sluttede mig til regeringen på et fast-track karriereprogram efter et kort ophold i tech. Mens jeg var i ambassaderollen, var min leder uhøflig, nedgørende og udelukkende.

Denne kvinde og jeg vil nu krydse veje igen, noget jeg virkelig aldrig så ske. Den ekstra komplikation er, at i min nuværende rolle er jeg mere senior end hun er, og jeg nyder en form for komfort og selvtillid og cachet, jeg aldrig troede var muligt. Jeg burde være høflig og professionel, men alt, hvad jeg kan komme i tanke om, er måder at søge min hævn på. Er det vildt umodent? Hvis ikke, nogen råd om, hvordan man udfører?

— Faye, Skotland

Som nogle ved, har jeg adskillige nemeser og har ingen problemer med lidt smålig hævn, så længe det ikke skader nogen, hvilket vil sige, at de fleste af mine hævnfantasier er teoretiske, og det burde dine også være. Ja, det er vildt umodent at ville udøve sin nyfundne status over sin tidligere kollega, og det er helt fint at være vildt umoden i teorien frem for praksis. En god hævnfantasi kan være udsøgt tilfredsstillende, men sandheden er, at du allerede har fået din hævn. Du trives. Vær kollegial og professionel, men ellers skal du ikke tænke på hende. Du har udviklet dig, og forhåbentlig har hun det også.

Jeg er nyligt færdiguddannet på universitetet, og jeg har arbejdet som generalopgavereporter på en lille avis. Selvom jeg har skrevet en håndfuld historier, som jeg er stolt af, kan jeg ikke undgå at mærke, at mine kreative fremskridt går i stå. Forventningen er, at vi skriver en historie om dagen, et tankesæt, som ofte har spildt min tid ved at tvinge en kamp for at komme med en idé eller forespørge om en hverdagslig opgave i stedet for at bruge nedetid til meningsfuld rapportering.

De fleste af mine kolleger, inklusive begge topredaktører, er over 50 og har arbejdet på denne avis i to til tre årtier. Jeg er den eneste nuværende medarbejder, der kom uden tidligere journalisterfaring. Den eneste grund til, at dette papir kan udskrive et dagligt produkt, er på grund af pålidelige veteraner. Der er intet system for mentorskab på plads. Med de fleste mennesker, der arbejder eksternt, er der ringe mulighed for kammeratskab. Og min redaktør giver mig kun overfladisk positiv feedback uden at indlede dybere samtaler om en histories indvirkning eller om og hvordan et emne kunne forfølges yderligere.

Konventionel visdom vil sige, at jeg skal være en svamp, der anmoder om råd fra veteranerne, men de tilbyder ikke ligefrem nogen. De få, som jeg har talt med, har bemærket mange af de samme fejl, som jeg skitserer her. Den person, der tidligere havde min rolle, sagde op efter 10 måneder.

Jeg føler mig demoraliseret. En del af mig føler mig egoistisk over at undlade at købe ind i “fyld papiret”-tankegangen, selvom jeg er overbevist om, at mission er forældet og mere baseret på tradition end nytteværdi for læserne. En af mine muligheder er at holde op i tillid til, at jeg ikke er for naiv til at læse situationen præcist. Den anden er ærligt at tale med mine chefer om mine kampe, noget jeg ikke har været i stand til at gøre, fordi jeg frygter, at de vil betragte mig som en svigtende rookie. Hvis jeg synes, det er værd at engagere sig igen, hvor ærlig kan jeg så være over for mine ledere om min manglende tilfredsstillelse; er de tilbøjelige til at investere kræfter og hjælpe mig med at forbedre eller blot vente på, at jeg holder op?

— Anonym, Minnesota

Aviserne er i krise. Det må være frustrerende at opleve denne form for skuffelse og desillusion, frisk ude af college. Jeg hører dig. Men jeg er ikke sikker på, at du har en præcis forståelse af det nuværende klima for journalistik. At dit papir overhovedet eksisterer er et lille mirakel. Der bliver færre og færre journalistjobs for hvert år, der går. Dine erfarne kolleger har set et drastisk skifte i en branche, som de sandsynligvis har givet deres liv til. Det kan være, at der ikke er meget mentorskab eller praktisk redigering, fordi det nuværende personale er strakt tyndt.

Det er slet ikke fair, men her er vi. Kun at skulle skrive én artikel om dagen med muligheder for dyb reportage er en drømmesituation for mange journalister. Perspektiv kunne være nyttigt her. Du behøver ikke at være taknemmelig for en skuffende beskæftigelsessituation, men du skal forstå de uheldige realiteter i din branche. Det, der slår mig, er, at du ikke sagde én positiv ting om dit job. Vil du egentlig være journalist?

Er der ting, du kan lide ved dit arbejde? Jeg ville elske, at du reflekterede lidt over de spørgsmål. Med hensyn til at handle, kan og bør du tale med dine chefer om at ønske mere stringent redigering og mentorskab. Jeg tror ikke, de vil se dig som en “fejlende rookie”, for det er ikke en fiasko at ville disse ting. Hvis du vil lave dyb og meningsfuld rapportering, så gør det!

Ingen står i vejen for dig, selvom ingen står ved din side og giver dig den opmuntring, du ønsker. Hvor utilfredse dine kollegaer end er, kan de blive motiveret af at se dig tage nogle initiativer. Uanset hvad vil det give dig en måde at omdirigere noget af denne energi på. Må din stemme være stærk og din pen være mægtig.

Jeg startede på et nyt job i marts 2021. Jeg har fået stærke præstationsanmeldelser, men jeg har ikke lært mine kollegaer så godt at kende. De virker heller ikke specielt interesserede i mit liv. Ved et holdmøde den første morgen efter ferien, sprang de direkte i gang. Jeg blev ringet op efter 45 minutter og var den første person, der sagde: “Godt nytår, jeg håber, at alle havde en god pause!” Jeg siger ikke, at jeg har brug for mine kolleger for at være mine bedste venner, men det føles underligt upersonligt.

Med dette i tankerne har jeg kæmpet for at finde muligheden for at fortælle nogen, at jeg også er en ivrig læser og forfatter. Min debutbog, en queer rom-com, udkommer til maj, og jeg bliver nødt til at tage lidt fri for bogpromovering. Jeg vil bestemt ikke være forfatteren, der fortæller alle, de møder, om deres bog, men det virker relevant i det mindste at fortælle dem, hvorfor jeg holder fri. Hvad ville du gøre, arbejdsven? Skal jeg fortælle dem i håb om, at de vil være støttende? Eller holde det hemmeligt, hvis de tror, ​​det forstyrrer mit arbejde?

– Anonym

Tillykke både med at have skrevet en bog og solgt den til et forlag. Det er begge store præstationer. På trods af, at vi går ind i pandemiens tredje år, er det få organisationer, der har fundet ud af, hvordan de kan fremme en levende fjernarbejdspladskultur. Noget af den underligt upersonlige adfærd kan højst sandsynligt tilskrives det. Jeg tvivler på, at de vil tro, at det vil forstyrre dit arbejde, fordi bogen allerede er skrevet. Del gerne. De er måske ligeglade, men det er sjældent en dårlig idé at dele gode nyheder.

Roxane Gay er forfatter, senest, til “Sult” og en medvirkende meningsskribent. Skriv til hende kl workfriend@nytimes.com.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.