Israel Adesanya forlænger UFCs regeringstid, og pengene følger


Efter at have forsvaret sin Ultimate Fighting Championship-titel i mellemvægt i Houston lørdag aften, ankom Israel Adesanya til pressekonferencen efter kampen klar til at analysere, hvordan han havde udklasset Robert Whittaker for anden gang.

Adesanya havde også vundet deres første kamp, ​​men med knockout i anden runde. Denne gang, i hovedbegivenheden i UFC 271, vandt han efter dommerens afgørelse efter fem hårdt kæmpende, men taktiske runder. Det var hans fjerde succesfulde forsvar af titlen, han vandt fra Whittaker i oktober 2019 i Melbourne, Australien.

“Vi er bare to fyre, der prøver at være de bedste i verden,” sagde Adesanya, en tidligere kickbokser, som er 22-1 som mixed martial artist og ubesejret som mellemvægter. “Men i aften er jeg den bedste i verden.”

Adesanya, der er født i Nigeria og opvokset i New Zealand, var også parat til at diskutere penge.

Kampkortet genererede $4,3 millioner i billetsalg, ifølge Dana White, UFC’s præsident. Som headliner, Adesanyas garanti, ifølge offentliggjorte rapporter, var $1 million.

Adesanya sagde, at han underskrev en ny kontrakt med UFC sidste mandag. Hans ledelsesteam offentliggjorde nyheden onsdag. Mens UFC-sværvægtsmesteren, Francis Ngannou, har lobbyede offentligt for en rigere kontraktlykkedes det for Adesanya at holde sin aftale privat.

Adesanya, der kalder sig selv en “virksomhedsmand”, udtrykte ikke desto mindre solidaritet med Ngannous kampagne for at få større udbetalinger fra UFC, som er ejet af Endeavour Group, et underholdningskonglomerat med en markedsværdi på mere end $8 mia.

“Hver sag er anderledes,” sagde Adesanya, 32. “I Francis’ tilfælde var han nødt til at bringe det frem, fordi det var grusomt, og jeg respekterer ham for det.”

Billede

Kredit…Carmen Mandato/Getty Images

Hovedbegivenheden i lørdags udspillede sig for det meste på Adesanyas præmisser, hvor mesteren brugte sine lange lemmer, hurtighed og snedighed til at spille løs på Whittaker og opnå en beslutningssejr.

Hver fighters spilleplan var tydelig fra de første øjeblikke af kampen. Whittaker, en australier, der blev født i New Zealand, ønskede at kæmpe på tæt hold. Adesanya ville bruge sine hurtige hænder og slagkraftige spark til at holde Whittaker på afstand.

Whittaker tog med succes Adesanya på måtten fire gange, ifølge UFCs statistik. Adesanya landede 98 strejker, sammenlignet med 74 til Whittaker, som også havde en lys rød welt på indersiden af ​​hans venstre lår, hvor Adesanya havde sparket ham gentagne gange.

To dommere scorede kampen, 48-47, og den tredje havde det, 49-46, alt for Adesanya.

”Jeg så ikke rigtig forbi Robert; Jeg tog ham virkelig seriøst,” sagde Adesanya, der har taget beslutningen i fire af sine seneste fem kampe. “Hele vejen til den sidste klokke vidste jeg, at han var farlig.”

Whittaker, 31, accepterede beslutningen, selvom han ikke var enig i den.

“Jeg troede, jeg slog ham for hvert slag,” sagde Whittaker. “Jeg fik nedtagninger. Jeg troede, jeg gjorde nok.”

Umiddelbart efter begyndte Whittaker at føre kampagne for en tredje kamp med Adesanya og kaldte det “uundgåeligt.”

Men Adesanya og White har målrettet Jared Cannonier, en indfødt Dallas og mellemvægtsudfordrer, der scorede en knockout af Derek Brunson på UFC 271-underkortet.

“Delingen er fyldt med mordere,” sagde Adesanya. “Jeg glæder mig til frisk kød.”

Sent i kampen lørdag aften buhede nogle få fans, tilsyneladende på udkig efter mere vold. Adesanyas kamp med Whittaker virkede som fodgænger ved siden af ​​den anden hovedkamp, ​​mellem Tai Tuivasa fra Australien og Derrick Lewis fra USA, kraftfulde sværvægtere, der byttede nedtagninger og tunge slag i to hektiske runder. Kampen sluttede, da Tuivasa landede en albue mod Lewis’ ansigt, slog ham bevidstløs og sendte ham først til måtten.

Men selv når Adesanya ikke leverer action, serverer han ofte underholdning. Han har iført sig kostumer og udført koreograferede danserutiner på gåturen til Octagon. Disse klip lander på sportshøjdeshows og de personlige skærme af Adesanyas 5,9 millioner Instagram-følgere.

Som en newzealænder, der tilbragte de første 10 år af sit liv i Nigeria, er Adesanya også godt positioneret til at hjælpe UFC med at vinde og bevare trækkraft på to store oversøiske markeder. På pressekonferencen gentog White sit håb om at arrangere en begivenhed i Afrika på et tidspunkt.

Alt sammen gør Adesanya til en ideel mester for den sociale medie-æra.

“Opmærksomhed er valutaen,” sagde han efter kampen. “Du kommer ikke til at betale penge for at se min pay-per-view, men du vil være opmærksom. Du kommer til at være på mine sociale medier og løbe tal op, og det hjælper.”

White foreslog, at Adesanyas udbetalinger ville fortsætte med at vokse.

“Han er mester – han fortsætter med at vinde, og det er sådan det virker,” sagde White. “Jo mere du vinder, jo mere du gør, jo mere tjener du.”Kilde link