Phil Mickelson roser Saudi-Backed Golf Tour trods Khashoggi-drab


Den professionelle golfspiller Phil Mickelson stod over for et stigende tilbageslag i denne uge for sine rapporterede bemærkninger om en saudi-støttet golftur, hvor en biograf citerede ham for at sige, at selvom han kendte til kongerigets “forfærdelige rekord på menneskerettigheder”, var turen en ” en gang i livet” mulighed.

Mickelson, en seks-dobbelt major-vinder, kom med kommentarerne under et næsten timelangt telefoninterview i november sidste år, sagde Alan Shipnuck, en mangeårig golfskribent, som er ved at færdiggøre en biografi om golfspilleren, fredag.

En tidligere skribent for Sports Illustrated og Golf Magazine, Mr. Shipnuck rapporterede bemærkningerne torsdag den Fire Pit Collectiveen golfplads.

Mickelson, 51, var blevet bedt om at kommentere sin forbindelse til Super Golf League, en opkomling-tur, hvis vigtigste finansieringskilde er Offentlig investeringsfond af Saudi-Arabien, en suveræn formuefond på i alt mere end 400 milliarder dollars.

Han kaldte de saudiske myndigheder “skræmmende” ved at bruge bandeord til at beskrive dem og bemærkede mordet på Jamal Khashoggi, Washington Post-journalisten, som var myrdet i 2018 med godkendelse af kongerigets kronprins, ifølge amerikanske efterretningstjenestemænd. Mickelson hentydede også til kriminaliseringen af ​​homoseksualitet i Saudi-Arabien, hvor det kan straffes med døden.

“Vi ved, at de dræbte Khashoggi og har en forfærdelig historie om menneskerettigheder,” blev Mickelson citeret for at sige af biografen. »De henretter folk derovre for at være homoseksuelle. Når jeg ved alt dette, hvorfor skulle jeg overhovedet overveje det? Fordi dette er en enestående mulighed for at omforme, hvordan PGA Touren fungerer.”

Repræsentanter for Mickelson, som er et af de største navne, der er knyttet til udbryderturen, og den saudiske ambassade i Washington reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar fredag.

En talsmand for PGA Tour afviste at kommentere fredag.

Da Mr. Shipnuck blev nået fredag, sagde han, at golfspilleren tidligere havde afvist at blive interviewet for sin biografi, “Phil: Den rivende (og uautoriserede!) biografi om golfens mest farverige superstjerne,” som efter planen udkommer i maj. Men han sagde, at Mickelson havde givet ham et on-the-record interview i et forsøg på at forklare hans potentielle involvering i breakaway tour.

“Phil kan lide at lege med ilden,” sagde Mr. Shipnuck. “Nogle gange når du leger med ilden, bliver du brændt. Jeg tror ikke, han indså, hvor varmt dette emne er i Saudi-Arabien.”

I sin online beretning om interviewet sagde Mr. Shipnuck, at golfspilleren havde hyret tre andre uidentificerede spillere til at hyre advokater til at udarbejde opstartsturens driftsaftale.

Flere topgolfspillere kritiserede Mickelson for hans bemærkninger, herunder Justin Thomas, den ottende rangerede spiller i verden. Da han talte til journalister torsdag ved Genesis Invitational nær Los Angeles, sagde han, at det “ser ud som en lidt smuk, du ved, egoistisk udtalelse.”

Thomas fortsatte: “Det er som om, han har gjort en masse fantastiske ting for PGA Touren, det er en stor grund til, at det er, hvor det er, men ham og andre, der er meget stejle på det, hvis de er så passionerede, så gå videre. Jeg tror ikke, der er nogen, der stopper dem.”Kilde link