Den Europæiske Union udarbejder et sæt sanktioner mod Rusland


BRUXELLES – EU-ambassadører forberedte sig tirsdag på at vedtage et øjeblikkeligt sæt sanktioner som reaktion på Ruslands anerkendelse af to separatistregioner i Ukraine, ifølge to EU-diplomater med kendskab til forhandlingerne i Bruxelles.

Sanktionerne, som vil være rettet mod mennesker, regeringer og forretningsenheder i separatistregionerne og i Rusland, skulle yderligere gennemgås på et uformelt møde mellem EU’s udenrigsministre i Paris senere tirsdag. Ambassadørerne skulle derefter godkende pakken tirsdag aften, sagde diplomaterne, selvom de sagde, at mødet kunne løbe ud i de tidlige timer onsdag.

Diplomaterne sagde, at udkastet omfattede 27 personer og enheder, herunder politiske, militære, forretningsmæssige og finansielle enheder, såvel som “propagandister”, der er knyttet til beslutningen om anerkendelse.

Nogle er geografisk inde i de separatistiske områder, de såkaldte Donetsk- og Luhansk-folkerepublikker, sagde diplomater. Men udkastet omfatter også de 11 medlemmer af Ruslands parlament, som foreslog anerkendelsen, og 351 medlemmer, der stemte for den, sagde diplomaterne.

Diplomaterne sagde, at enkeltpersoner og enheder ville være underlagt EU-dækkende indefrysning af aktiver og rejseforbud. De sagde, at Ruslands præsident Vladimir V. Putin ikke var på den liste, der i øjeblikket er under overvejelse.

EN udmelding af Europa-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, sagde, at sanktionerne ville være rettet mod “dem, der var involveret i den ulovlige beslutning”, såvel som banker, der “finansierer russisk militær og andre operationer i Luhansk og Donetsk.

Det tilføjede, at målet var, at “de ansvarlige klart mærker de økonomiske konsekvenser af deres ulovlige og aggressive handlinger.”

EU-sanktioner, ligesom dem, der er pålagt af USA, er juridiske beslutninger, der kræver en formel bureaukratisk proces, før de træder i kraft. De involverede diplomater sagde, at EU-institutionerne og den juridiske tjeneste tog skridt, så beslutningerne kunne håndhæves juridisk så hurtigt som muligt efter at være blevet godkendt af ambassadørerne.

Den Europæiske Union har til hensigt at vedtage bredere sanktioner, hvis Rusland direkte invaderer Ukraine, og EU’s ledere og embedsmænd har udråbt sådanne sanktioner som økonomisk invaliderende. Men de europæiske ledere er ikke helt enige om, hvad der ville udgøre en udløsende faktor for den beslutning, og indholdet af den større sanktionspakke diskuteres stadig.

I nabolandet Storbritannien sagde premierminister Boris Johnson tirsdag, at han ville indføre sanktioner mod fem russiske banker og træffe foranstaltninger mod tre velhavende personer fra Rusland. De ville blive udelukket fra Storbritannien, og alle aktiver, de havde i landet, ville blive frosset, sagde hr. Johnson til parlamentet.Kilde link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.